סגור
CORPORATE.890/100

קרן בירד תשקיע 6 מיליון דולר בשיתופי פעולה של חברות ישראליות ואמריקאיות

בין הפרויקטים, מערכת מתקדמת לניטור הרדמה וכאב, בדיקת סקר לזיהוי מוקדם של סרטן על בסיס חוש הריח המפותח של כלבים, טכנולוגיית חישה ליישומים אוטונומים, טכנולוגית מחשוב קוונטי ועוד

מועצת הנגידים של קרן בירד, הקרן הדו-לאומית למחקר ולפיתוח תעשייתיים ישראל-ארה"ב, אישרה השקעות בסך 6 מיליון דולר לחמישה פרויקטים משותפים בין חברות אמריקאיות וישראליות. הפרויקטים אושרו במהלך כינוס שהתקיים בחודש דצמבר בתל אביב. בנוסף למענקים, הפרויקטים צפויים לזכות לתמיכה נוספת מהמגזר הפרטי שיביאו את ההשקעה הכוללת בכל הפרויקטים ל-15 מיליון דולר.
קרן BIRD פועלת לעידוד שיתופי פעולה בין חברות ישראליות ואמריקאיות מתחומי הטכנולוגיה השונים לצורך פיתוח מוצר משותף. בנוסף על הענקת מענקים למימון הפרוקטים הנבחרים עד 1.5 מיליון דולר לפרויקט, הקרן מסייעת לחברות באיתור וחיבור לשותפים אסטרטגיים פוטנציאליים. הפרויקטים שהוגשו נבדקים על ידי צוות קרן בירד, מעריכים מטעם המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה (NIST) של ארה"ב ומעריכים מטעם רשות החדשנות בישראל.
הפרויקטים שאושרו מצטרפים ליותר מ-1,100 שיתופי פעולה שבהם השקיעה הקרן במהלך 47 שנות קיומה. עד כה, ההשקעה הכוללת של בירד בפרויקטים משותפים לחברות ישראליות ואמריקאיות עומדת על יותר מ-396 מיליון דולר, אשר תרמו למכירות ישירות ועקיפות של יותר מ-10 מיליארד דולר.
הפרויקטים בהם תשקיע הקרן הם:
חברת Medasense הישראלית וחברת Blink Device Company האמריקאית ישתפו פעולה בפיתוח של מערכת ניטור מתקדמת לשימוש בחולים מורדמים אשר עוקבת אחרי כאב, הרפיית שרירים ומצב הכרה. המערכת תסייע לרופאים בניהול הרדמה מיטבית במהלך ניתוחים.
חברת Qedma הישראלית וחברת Amazon Web Services יפתחו תוכנה מתקדמת להקטנת שגיאות בחישובים קוונטים, שמשלבת את משאבי המחשוב הקוונטיים והקלאסיים של AWS כדי לשפר את הסקלביליות והדיוק של אלגוריתמים קוונטיים, ולקדם מחקר ויישומים מעשיים בתחום המחשוב הקוונטי.
חברות RespirAI Medical הישראלית וחברת Right at Home האמריקאית יפתחו פלטפורמה ביתית, מבוססת AI, לניהול מחלות נשימה כרוניות וניבוי התפרצויות.
חברת SpotItEarly הישראלית ו-Penn Medicine האמריקאית ישתפו פעולה בפיתוח, בדיקה ואימות של טכנולוגיה לגילוי מוקדם של מספר סוגי סרטן, המשלבת בין טכנולוגיית בינה מלאכותית לבין חוש הריח המפותח של כלבים.
חברת TriEye הישראלית וחברת Lumotive האמריקאית ישלבו את טכנולוגיית הטיית-האלומה של Lumotive עם מערכת החישה מבוססות גלי אינפרה-אדום קצרי טווח (SWIR) של טרייאיי, כדי לפתח מערכת מתקדמת בעלת ביצועים גבוהים לכלי רכב אוטונומיים ויישומים נוספים.
1 צפייה בגלריה
ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD
ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD
ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD
(צילום: ינאי יחיאל)
מר מייק מולנר, מנהל תעשייה מתקדמת ב-NIST, המכון הלאומי לטכנולוגיה ותקנים של ארה"ב, ויו"ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: "אני שמח לכהן במועצת הנגידים של קרן בירד ולהיות נוכח במפגש זה. מה שהופך את הקרן לכל כך מוצלחת הוא הדגש על יצירת שותפויות משמעותיות בין חברות בארצות הברית ובישראל, תוך הערכה רבה לשיתופי פעולה פוריים. ההצעות שנבחרו במחזור הנוכחי משקפות את הערך הזה – תמיכה בקידום שותפויות בעלות השפעה ומאמצי מו"פ חשובים בתחומים כמו מחשוב קוונטי, מכשור רפואי וטיפול בחולים, וטכנולוגיות חיישנים לנהיגה אוטונומית. אני מביע הערכה רבה לזוכים מברך אותם".
ד"ר אלון סטופל, המדען הראשי במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, יו"ר רשות החדשנות בישראל ויו"ר משותף במועצת הנגידים של קרן BIRD: "מועצת הנגידים של קרן BIRD, אשר התקיימה בישראל, דנה בעשרות הצעות למיזמי מו"פ של יזמים משתי המדינות שחברו יחד במטרה להאיץ את תהליכי הפיתוח ולקדם את שיווקם לשוק הגלובלי. שיתוף הפעולה הישראלי-אמריקאי עתיד להביא לעולם טכנולוגיות שישפרו את איכות החיים בתחומים מהותיים כגון הבריאות, הרכב האוטונומי והמחשוב הקוונטי. אנו מברכים את החברות הזוכות ומעודדים חברות נוספות להגיש את המיזמים שלהם בעתיד כדי ליהנות מהיתרונות המובהקים של שיתוף פעולה עם הקרן והאקוסיסטם האמריקאי-ישראלי".
מר ירון לוטן, מנכ"ל קרן BIRD, אמר: ״שמחנו לארח שוב בתל אביב את ישיבת מועצת הנגידים של קרן בירד. במחזור זה עמדה בפני המועצה משימה מרתקת לבחור מתוך מגוון יוצא דופן של פרויקטים שהוגשו על ידי שותפויות בין חברות מצוינות. אנו גאים ביוזמות החדשניות שנבחרו, אשר משתרעות על תחומים מגוונים כמו אבחון רפואי, מכשור רפואי, אלקטרוניקה מתקדמת ומחשוב קוונטי”.
מועד הגשת תקצירי מנהלים לסבב האישורים הבא של קרן בירד הוא עד ה-8 במאי 2025. אישור הפרויקטים יתבצע במהלך חודש ספטמבר 2025.