האם נמצאה ה-Monday של ענף הבנייה? CTRL הישראלית מגדירה מחדש את ניהול הפרויקטים בענף בזבזני במיוחד, ועכשיו זמינה בישראל
האם נמצאה ה-Monday של ענף הבנייה? CTRL הישראלית מגדירה מחדש את ניהול הפרויקטים בענף בזבזני במיוחד, ועכשיו זמינה בישראל
בענף הבנייה העולמי, המגלגל כ-13 טריליון דולר בשנה, קיים בזבוז אדיר של זמן, משאבים וחומרי גלם, בשיעור של עשרות אחוזים. למרות זאת, למעלה מ-80% מהפרויקטים עדיין מתנהלים ללא מערכת ניהול מקיפה. חברת CTRL הישראלית מציעה פלטפורמת ALL-IN-ONE חדשנית שמאחדת את כל השותפים בפרויקט הבנייה תחת ממשק אחד, פשוט ויעיל. החברה, שהשיקה את פעילותה בארה"ב לאחרונה, מעמיקה את הפעילות בישראל עם פרויקטי דגל כגון עזריאלי הספירלה, BYOND BY Tidhar, קמפוס WIX
כולנו התרגלנו בשנים האחרונות לאפליקציות נוחות וזמינות למגוון שימושים: החל מהזמנת מונית, דרך סגירת חופשה ועד נסיעה פשוטה בכביש. אך אם היינו מבצעים את המשימות האלו כמו שמנהלים היום פרויקט בנייה, היינו צריכים לנווט עם מפה מודפסת, להתקשר לסוכן נסיעות (בשעות העבודה), נהגי מוניות היו מחפשים נוסעים רוב המשמרת, הנוסעים היו מתוסכלים - והמערכת כולה היתה בזבזנית.
זו בדיוק המציאות בענף הבנייה כיום, ענף שמגלגל כ-13 טריליון דולר בשנה ברחבי העולם.
"ענף הבנייה נמצא היום בנקודה שבה היה עולם המוניות לפני 15 שנה, טרם עידן האפליקציות", מסביר גיא קבילי, מייסד שותף ומנכ"לCTRL. "על פי הערכות, למעלה מ-80% מהפרויקטים בענף עדיין לא מתנהלים באמצעות פלטפורמה שמשרתת את כל המשתתפים בפרויקט. התוצאה היא בזבוז עצום של משאבים וזמן."
גיא קבילי, מנכ״ל ומייסד החברה. לאחר קריירה צבאית בתפקידי פיקוד בכירים,היה בצוות הניהול של חברת better place, שימש כמנכ״ל KONE בישראל במשך כשבע שנים והוביל את החברה למעבר מחברת מעליות למובילה טכנולוגית בשוק הישראלי. בארבע השנים האחרונות מוביל את CTRL ביחד עם השותפים הנוספים וצוות ההנהלה.
האתגרים בניהול פרויקט בנייה הם רבים ומורכבים. החל מתיאום בין עשרות קבלני משנה, דרך ניהול לוחות זמנים מורכבים, ועד להתמודדות עם שינויים תכופים בתכניות ובדרישות. "בפרויקט בנייה טיפוסי יש עשרות החלטות שצריך לקבל מדי יום," מסביר קבילי. "כל עיכוב בקבלת החלטה או בתקשורת בין הגורמים השונים יכול לגרום לדחיות משמעותיות ולעלויות נוספות."
הפלטפורמה שמשנה את חוקי המשחק
CTRL, שהוקמה על ידי שלושה יזמים בעלי ניסיון עשיר בענף הבנייה, מציעה פתרון מהפכני, שמהווה קטגוריה חדשה בשוק: פלטפורמת ALL-IN-ONE המאחדת את כל השותפים בפרויקט הבנייה - מהאדריכלים והמתכננים, דרך הקבלנים וקבלני המשנה, ועד אחרון הפועלים בשטח.
אחת מהקרנות שהשקיעו ב-CTRL היא קרן Insight Partners, שהשקיעה במשך השנים בחברות ישראליות כמו WaIkMe ,Wix ,Monday.com ו-Connecteam, שיצרו סטנדרט חדש של יעילות - כל אחת בתחומה. בנוסף, משקיעים מרכזיים נוספים בחברה הם קבוצת תדהר וקבוצת WXG.
בניגוד למערכות המתמקדות בניהול של היבט אחד בלבד, הפלטפורמה של CTRL מאגדת את כל שלבי הפרויקט במקום אחד. לוחות זמנים, מסמכים, משימות, בקרות, תקשורת בין גורמים שונים – הכל מרוכז ונגיש בצורה פשוטה ומובנת.
"הייחודיות של הפלטפורמה שלנו בשוק הישראלי היא בכך שהיא לא רק כלי לבדיקת איכות או בטיחות," מדגיש עמית וייסמן, סמנכ"ל מוצר ב-CTRL. "זו מערכת שמאגדת את כל הפרויקט למקום אחד, מסודר ונגיש. השילוב בין פשטות טכנולוגית למענה מקיף הופך אותה לפתרון אידיאלי שמקל על העבודה היומיומית, מקדם את הצלחת הפרויקט, חוסך זמן ומפחית עלויות באופן משמעותי."
המערכת, המשמשת למעשה בתור 'מערכת ההפעלה' של הפרויקט, מאפשרת ניהול מתקדם של משימות, מעקב אחר התקדמות העבודה בזמן אמת, ותיעוד דיגיטלי של כל שלבי הבנייה. "אחד היתרונות המשמעותיים של המערכת הוא היכולת לזהות בעיות פוטנציאליות מבעוד מועד," מוסיף וייסמן. "המערכת מתריעה על צווארי בקבוק אפשריים ומאפשרת למנהלי הפרויקט להגיב במהירות ולמנוע עיכובים."
מאפיין בולט נוסף של CTRL הוא ההתאמה לכל רמות המשתמשים. ההנהלה הבכירה יכולה לקבל תמונת מצב כוללת, מנהלי פרויקטים יכולים לעקוב אחר כל התקדמות ולעדכן את כל הצוותים, בעוד שעובדי השטח מקבלים גישה מיידית למידע חיוני כמו תכניות ונהלים. "אחת הבעיות המרכזיות בענף הבנייה היא פערי תקשורת," מסביר קבילי. "עם CTRL, נוצרים קשרים בלתי שבירים בין משתתפי הפרויקט, שמניעים את הפרויקט קדימה".
פתרון שמגיע מתוך הבנה עמוקה של הענף
הגישה הייחודית של CTRL מתבססת על תפיסת "Builders to Builders" - פיתוח פתרונות על ידי אנשי מקצוע מתוך הענף, שמכירים את האתגרים והצרכים מקרוב. "אנחנו סטארט-אפ טכנולוגי ששואף לשנות את עולם הבנייה," מדגיש קבילי. "ולצד זה, אנחנו אנשי נדל"ן שמביאים פתרון טכנולוגי שנולד מתוך הבנה עמוקה של הענף."
"אחד האתגרים המשמעותיים בענף הוא הפער הדיגיטלי," מוסיף וייסמן. "יש עובדים שמורגלים בטכנולוגיה מתקדמת, ויש כאלה שפחות. הצלחנו לפתח ב-CTRL ממשק שמתאים לכולם, החל מהמנכ"ל, דרך מנהל הפרויקט, המהנדס ועד לפועל בשטח." הממשק הנוח מוביל להטמעה מהירה של הפלטפורמה עם הכניסה לפרויקטים. "אנחנו רואים שימוש גבוה תוך מספר שעות בלבד, הודות לפשטות השימוש וההבנה המיידית של הערך הנובע מהפלטפורמה", אומרת ענבר לוי ערמון, מובילת הפעילות של החברה בארצות הברית.
מאפיין נוסף ב-CTRL, שנולד מתוך הבנה עמוקה של הצרכים בשטח, היא היכולת לנהל בנפרד את ההתנהלות של קבלן משנה מול העובדים שלו, או מחלקה מסוימת, מבלי לחשוף את המידע לזירה הכללית של הפרויקט. "בענף הבנייה, שקיפות מוחלטת מובילה להימנעות משימוש במערכות. אנחנו הבנו שיש צורך במידור של חלק מהאינטראקציות, כדי לשמור על יעילות אופטימלית", אומר וייסמן. "אנחנו לא באים לחנך את הענף עם שקיפות, אלא מאפשרים לכל אחד לשמור על האינטרסים שלו, בעבודה משותפת לקראת מטרת העל המשותפת".
כניסה לארה"ב, העמקת פעילות בישראל אחרי עבודה על מגה-פרויקטים
אחד מהצעדים המשמעותיים של החברה הגיע בתחילת 2024, עם כניסה מוצלחת לשוק האמריקאי. "בארצות הברית אנחנו כבר פועלים בפרויקטים שכוללים מאות יחידות דיור," מספרת לוי ערמון. "הפידבק מהשטח מדהים. אנחנו רואים שינוי כמעט מיידי אצל הלקוחות שלנו, שמצליחים להתנהל בצורה יעילה ומסודרת הרבה יותר."
השוק זיהה מיד את הערך המוסף של הפלטפורמה, מוסיפה לוי ערמון. "חברות בנייה גדולות מבינות שהדיגיטציה היא לא עוד אופציה, אלא הכרח. המערכת שלנו מאפשרת להם לעשות את המעבר הזה בצורה חלקה ויעילה, תוך שמירה על הפרקטיקות המוכרות להם."
במקביל להצלחה בארה"ב, החברה מעמיקה את פעילותה בישראל. "שוק הבנייה בישראל מתמודד עם אתגרים ייחודיים," אומרת קרן איילנד, מנהלת הפעילות של CTRL בישראל. "אנחנו מאמינים שכחלק מהשינוי הנדרש בענף, צריך לספק לחברות כלים ומערכות מתקדמות כדי שההשקעה בענף תהיה משתלמת". איילנד מדגישה את החשיבות של הנוכחות המקומית בישראל. "אנחנו מחויבים לחלוטין לשוק הישראלי. אנחנו רוצים לראות את ענף הבנייה הישראלי מתקדם ומתייעל."
בין הפרויקטים הבולטים של החברה בישראל ניתן למצוא את מגדל הספירלה של עזריאלי, קמפוס מיקרוסופט בהרצליה, קמפוס WIX בגלילות, הדאטה סנטר של גוגל, וצומת להבים - פרויקט תשתיות לאומי בדרום הארץ. "הפרויקטים האלה מדגימים את היכולת שלנו להתמודד עם מורכבויות שונות," מסביר קבילי. "מבני היי-טק, מרכזי נתונים ופרויקטי תשתית - כל אחד מהם מציב אתגרים ייחודיים, ו-CTRL מוכיחה את עצמה בכולם."
עם המשך הצמיחה בארה"ב והעמקת הפעילות בישראל, CTRL שואפת למצב את עצמה כמובילה עולמית בתחום הדיגיטציה של ענף הבנייה. "החזון שלנו הוא להפוך את ניהול פרויקטי הבנייה לפשוט ויעיל כמו שימוש באפליקציות שמותקנות לכולנו בטלפון הנייד," מסכם קבילי. "אנחנו לא רק בונים פלטפורמה, אלא בונים עתיד שבו כל פרויקט בנייה יתנהל בצורה מסודרת ויעילה". לדבריו, "העתיד של ענף הבנייה תלוי בשילוב של טכנולוגיה עם תהליכי עבודה מתקדמים. עם CTRL - העתיד הזה כבר כאן. אנחנו נרגשים להרחיב את הפעילות כאן בישראל ולהביא קטגוריה חדשה לענף הבנייה בישראל".