האם חברה ישראלית תהפוך ל-"טסלה" של אופנועי הים ותזניק את גודל השוק?
האם חברה ישראלית תהפוך ל-"טסלה" של אופנועי הים ותזניק את גודל השוק?
חברה ישראלית תציג בתערוכת הספורט הימי בדיסלדורף את אופנוע הים החשמלי הראשון בעולם, שיכול לעשות מהפכה של ממש בתחום. שוק אופנועי הים היה תקוע במשך שנים עקב תקנות הזיהום המחמירות באירופה וארה"ב. רבים צופים שאופנוע ים חשמלי יחייה את השוק מחדש ואף יגרום לרגולטורים לדרוש מכולם לעמוד בסטנדרט החדש. כעת החברה יצא לסבב גיוס, וצפויה לספק את אופנועי הים הראשונים כבר במהלך השנה הקרובה
בשנת 1998, הסוכנות להגנת הסביבה בארה"ב (EPA), החלה להטיל מגבלות על פליטות של כלי שיט קטנים, לרבות אופנועי הים. בשנת 2003, הצטרף אליהם האיחוד האירופי שיישם את דירקטיבת הפליטות האירופית, שהטילה מגבלות על פליטות מזהמים מכלי שיט המיועדים לפנאי. בשנת 2012 כבר אסרה הסוכנות להגנת הסביבה בארה"ב לחלוטין כל רכיבה באופנועי עמידה עם מנוע דו פעימתי ליד חופים ומאגרי מים פתוחים, והרכיבה הוגבלה לתחרויות בלבד. ישראל הצטרפה לאיסור בשנת 2014.
יצרניות אופנועי הים הגיבו באמצעות השקת אופנועי עמידה עם מנועי 4 פעימות נקיים, אך הם כבדים מאוד ולא נוחים לשימוש.
המגבלות הללו פגעו משמעותית בתחום אופנועי הים. כתוצאה מהמגבלות, השוק של אופנועי הים גדל בקצב מתון מאוד יחסית לפוטנציאל שלו. העליה החדה בתיירות העולמית היתה צריכה להזניק גם אותו. ההערכות הן שקיים פער עצום בין המקום בו השוק של אופנועי הים צריך להיות, למקום בו הוא נמצא בפועל.
אופנוע הים של סקיוולט שפותח בפרדס חנה, צפוי לשנות את זה. לא רק שאופנוע הים עומד בכל התקנות המחמירות ביותר, אלא שהוא מקדים את זמנו ולמעשה מציב סטנדרט חדש בשוק שאם הרגולטורים יחליטו להתאים את הרגולציה אליו, למעשה הוא יגרום לאיסור מכירת כל אופנוע ים אחר. אמנם מהלך כזה לא סביר מפני שהוא ייצור מונופול לפחות לכמה שנים עד שהמתחרות יצליחו לתת מענה מצידן, אך עם האובססיה העולמית לטכנולוגיות ירוקות גם אי אפשר לשלול אותו על הסף.
אופנוע הים של סקיוולט חדשני לא רק עקב היותו חשמלי ולא מזהם. עיקר החדשנות והפרמטר בעל ההשפעה הגדולה ביותר הוא משקל עצמי נמוך ב כ-70% מאופנועי הים הקיימים הנפוצים בשוק! במקום כ-210 ק״ג הוא שוקל רק 45 ק״ג. בשל כך ניתן להוביל ובקלות רבה לכל מקום, אפילו בבגאז' של ג'יפ ממוצע.
החברה צפויה להשיק בהתחלה שני דגמים כאשר אחד מהם יהיה בעל גוף פלסטיק משוריין והשני (והיקר יותר) מקרבון. הדגם הבסיסי עם מנוע של 45 כוח סוס והמקצועי 60 כוח סוס ומהירות מירבית של 70 קמ"ש. הם יכולים לשוט כשעה לפני הטעינה הבאה או החלפת הסוללה למי שירכוש סוללה נוספת. הרכיבה מתבצעת לרוב בסשנים של רבע שעה, כך ששעה יכולה להספיק ליום שלם של רכיבה.
"הקהל שלנו הוא בעלי יאכטות שרוצים כלי כזה לספורט ימי, חברות תיירות וחופים שמשכירים כלים. בנוסף גם כל מי שרוצה לקחת אופנוע ים לחוף ולאגם בלי התעסקות עם נגררים." אומר אמיר שחר, מנכ"ל סקיוולט.
אמיר שחר למד הנדסת מכונות בטכניון, והוא חובב ספורט ימי כבר 30 שנה. עד סוף 2025 הוא שואף לספק את ההזמנות הראשונות של אופנועי הים של סקיוולט, כאשר בשנת 2026 לגדול כבר משמעותית ההזמנות הראשונות כבר התקבלו והייצור שלהן מתבצע בפרדס חנה. בהמשך צפויה החברה לעבור לייצור באירופה או ארה"ב.
כשנשאל על התחרות שיכולה להיווצר, אמיר לא התרגש: "אנחנו לא רואים את היצרנים הגדולים נכנסים פתאום לתחום. יותר משתלם להם לרכוש אותנו מאשר לפתח הכול מ-0. יצרנים קטנים אם ינסו להעתיק, אין להם את הניסיון שצברנו בתכנון, בפיתוח ובהתמודדות עם חסמים טכנולגיים מורכבים שקיימים במערכת ההנעה החשמלית שלנו. המערכת הזאת פורצת הדרך ומיטב המוחות עבדו עליה במשך שלוש שנים. שינסו להעתיק, אנחנו נהיה המקוריים והראשונים, ונתקדם לדגמים הבאים בזמן שהם יהיו מאחורה."
עבור מי שרוצה לשמוע עוד על החברה ועל הזדמנות ההשקעה בה, ניתן להיכנס לקישור הבא >>