בלעדי לכלכליסטמקורות תציע את אתריה להקמת חוות שרתים תת קרקעיות
בלעדי לכלכליסט
מקורות תציע את אתריה להקמת חוות שרתים תת קרקעיות
חברת המים, שכבר נכנסה לעסקי הסיבים האופטיים, צפויה לצאת למכרז לבחינת השכרת נכסים שבהם יוקמו דאטה סנטרס. רד בינת ויוניגאה כבר הביעו עניין. פוטנציאל ההכנסות מוערך במיליוני שקלים בשנה
חברת המים מקורות יוצאת למכרז לקבלת הצעות להקמת חוות שרתים באתריה הפרוסים ברחבי הארץ. ל"כלכליסט" נודע כי החברה צפויה לפרסם בימים הקרובים הצעה לקבל בקשות (RFI) להקמת חוות שרתים — דאטה סנטרס — מצד חברות המתמחות בתחום.
למקורות כ־3,000 אתרים ברחבי המדינה, שבחלקם תשתית תת קרקעית בעלת תנאים המתאימים להקמת חוות שרתים עם אפשרות לקירור השרתים באמצעות המים שעוברים באתר. חלק מהאתרים נמצאים גם בסמוך לתחנות כוח ובעלי נגישות גבוהה לרשתות הסיבים שנפרסות כיום.
ל"כלכליסט" נודע כי החברה, בניהולו של אלי כהן, כבר קיבלה שתי פניות בנושא מהחברות רד בינת ויוניגאה, עוד בטרם יצאה לציבור. פוטנציאל ההכנסות מהשכרת הנכסים עומד על מיליוני שקלים בשנה, כאשר לחברות שיקימו את חוות השרתים יתרון בקבלת נכס תת קרקעי מוכן עם התשתיות הנדרשות בהישג יד.
לפני כחודש חשף "כלכליסט" כי מקורות נמצאת במגעים מתקדמים עם פרטנר וסלקום להשכרת סיבים אופטיים שאותם היא פורסת באמצעות רשת צינורות הולכת המים שבבעלותה. חברה נוספת שעמה מתנהלים מגעים באחרונה היא בזק, שפורסת בעצמה רשת סיבים ברחבי הארץ, כאשר ככל הנראה בזק תבקש להשתמש ברשת של מקורות במקומות שבהם היא אינה צפויה לבצע פריסה. חברה אחת שכבר חתמה עם מקורות על השכרת הסיבים האופטיים היא יוניגאה, שמפעילה כאמור חוות שרתים ונדרשת לרשת כדי להעביר את הנתונים אל החווה וממנה.
באוקטובר האחרון הודיעה חברת המים הלאומית על כוונתה להשחיל סיבים אופטיים בתשתית הצינורות הפרוסה לאורך כ־13 אלף ק"מ, במטרה להשתמש בהם לטובת ניטור אונליין של בעיות בצנרת המים כמו חבלות, גניבות ונזילות. עלות פרויקט הסיבים למקורות מוערכת בכ־100 מיליון שקל על פני כחמש שנים, ופוטנציאל ההכנסות השנתי שלה עומד על כ־70 מיליון שקל מהשכרת הסיבים.
אם יבשילו המגעים להסכמים, הרי שמדובר בתוספת להכנסות החברה שעמדו בשנת 2020 על כ־4.9 מיליארד שקל, רובה מפעילות אספקת המים. את הרבעון הראשון של השנה סיכמה החברה עם הכנסות של 947 מיליון שקל — צמיחה של כ־4%, ורווח נקי של 80 מיליון שקל — זינוק של 54%, בעקבות עלייה בצריכת המים בתקופה זו.