בדיקת כלכליסטה-S25 אולטרה מציג שדרוג מינימלי - והוא עדיין מכשיר מעולה
בדיקת כלכליסט
ה-S25 אולטרה מציג שדרוג מינימלי - והוא עדיין מכשיר מעולה
לסמסונג כבר אין הרבה מה לחדש מבחינה פיזית, והשינוי המשמעותי יותר הוא במערכת ההפעלה - שתתעדכן בקרוב גם בדגמים ישנים יותר
נתחיל ישר מהשורה התחתונה: ה-S25 אולטרה החדש של סמסונג הוא גם מכשיר מעולה וגם משעמם. כרגיל בשנים האחרונות, גם אצל סמסונג וגם אצל המתחרות, יש מעט מאוד שינויים חיצוניים ועיקר החידושים מגיעים מתחום התוכנה וספציפית ב-AI.
מצד שני, דגמי האולטרה של סמסונג מציעים לאורך השנים מפרט חזק ויכולות מתקדמות, אז כמה עוד אפשר לשדרג?
הפעם יש בשורה טובה גם למי שלא מתכוון לשדרג: לפחות חלק מהתכונות החדשות יגיעו בעתיד הלא רחוק למכשירי סמסונג ישנים באמצעות עדכון תוכנה. ועכשיו לבדיקה עצמה - מה התחדש והשתנה ב-S25 אולטרה?
מבנה ועיצוב: קצת יותר דק וקצת יותר קל
הדגם החדש דומה מאוד לדגמים הקודמים: המסך גדל קצת, מ-6.8 אינץ' ל-6.9, אבל גוף המכשיר דווקא נשאר בערך באותו גודל. הוא קצת יותר ארוך, טיפה פחות רחב (הבדל של פחות ממילימטר או של קצת יותר ממילימטר). המכשיר דק יותר והפחיתו ממשקלו כ-14 גרם, ועדיין נשאר מכשיר גדול וכבד, במשקל של כ-220 גרם. כשמסתובבים איתו הוא דווקא לא מרגיש כבד במיוחד, אבל בהחלט תופס מקום בכיס ובולט ממנו.
עוד שינוי קטן נמצא במסגרת - במכשירי האולטרה הפינות היו חדות ועכשיו הן מצטרפות לעיצוב העגול שמאפיין את מכשירי סמסונג. זה עניין של טעם, ולטעמי העיצוב המעוגל מוצלח יותר.
ההגנה שודרגה, והזכוכית בחזית ובגב המכשיר היא גורילה גלאס ארמור 2. בסמסונג מפרטים שמדובר בזכוכית קרמית שדוחה שריטות ומונעת השתקפויות - לא בדקתי את נושא השריטות והיו באמת פחות השתקפויות, גם אם הן לא נעלמו לחלוטין.
כמו בדגמים הקודמים, ה-S25 אולטרה עומד בתקן IP68, שמסמל הגנה טובה מפני מים (עד 1.5 מטר ל-30 דקות) ואבק, והמסגרת עשויה מטיטניום. למרות הצמצום הקל בגודל המכשיר נשאר מקום לאחסן את העט הנשלף.
חומרה: רק המעבד השתנה
המעבד שמפעיל את ה-S25 אולטרה (ואת שאר הדגמים בסדרה) הוא Snapdragon 8 Elite, הדגם החדש והמתקדם ביותר של קוואלקום, שנמצא גם ב-OnePlus 13, למשל.
מעבר לכך אין ממש חידושים בחומרה: המכשיר מגיע עם 12 גיגה בייט זיכרון ואחסון בנפח של 256 או 512 גיגה בייט או 1 טרה בייט. כאמור, מפרט חזק - ו"משעמם", אבל למה עוד אפשר לצפות? נכון, יש מכשירים עם 16 גיגה בייט זיכרון, אבל לרוב הצרכנים ההיצע של סמסונג יספיק ויותר מכך. ה-S25 אולטרה הוא מכשיר חזק ומהיר שמתמודד עם כל משימה, כולל משחקים.
המסך נשאר מצוין עם תצוגה מצוינת וכאמור פחות השתקפויות בזכות החלפת הזכוכית, עוצמת הבהירות לא השתנתה ואין בעיה בשימוש במכשיר גם בשמש ישירה, הרמקולים טובים מאוד - בקיצור, הכל עובד כמו שצריך.
בסמסונג אולי סוחבים עדיין את הטראומה של סוללות הנוט 7 שהתלקחו, ומשאירים גם את התחום הזה ללא שינוי: באולטרה יש סוללת 5,000 מיליאמפר שמספיקה בקלות ליום עבודה ואפשר להגיע איתה גם ליום וחצי. אין כאן גם טעינה מהירה במיוחד כמו שמציעות כמה יצרניות סיניות - סמסונג מסתפקת בטעינה בהספק 45 וואט. עם מטען מהיר הסוללה התמלאה מ-15% ל-50% בתוך 20 דקות בערך ולטעינה מלאה נדרשה כשעה.
תוכנה וממשק: השינוי שישפיע גם על מכשירים ישנים
סדרת S25 מגיעה עם אנדרואיד 15 וממשק חדש של סמסונג - One UI 7. כאן נמצאת הבשורה גם לבעלי מכשירים ישנים יותר, כי הממשק החדש וחלק מהתכונות החדשות יגיעו בהמשך גם אליהם דרך עדכון תוכנה.
מה יש כאן? מצד אחד, לא מדובר בשינוי קיצוני ומי שמכיר את הממשק של סמסונג עדיין יסתדר כאן. מצד שני, יש כמה שינויים.
קודם כל יש פיצול כוחות: עד היום משיכה של "וילון ההתראות" מראש המסך התראות ומשיכה נוספת חשפה קיצורי דרך להגדרות, ואילו עכשיו כל חלק מופיע בנפרד. משיכת אצבע בצד ימין של המסך מציגה התראות ומשיכה בצד שמאל מציגה הגדרות (תלוי בשפת הממשק). החלוקה הזו מוכרת ממערכת iOS של אפל וגם בממשק של שיאומי, למשל.
גם תצוגת האפליקציות הפתוחות השתנתה - במקום תצוגה שטוחה של החלונות השונים יש מין קרוסלה עם עומק.
במסך הנעילה משולב סרגל שנקרא Now Bar, שאמור להתעדכן עם הזמן בהרגלים שלכם ולהציג תוכן רלוונטי, למשל תוצאות משחקי ספורט ותזכורות. הוא מציג גם אפליקציות פתוחות ואפשר לדפדף ביניהן בלי לבטל את נעילת המסך, למשל לראות מד צעדים, מיני נגן מדיה וטיימר.
במסך הבית תמצאו את Now Brief, שמוגדר כתדריך חכם שמתעדכן במהלך היום לפי הפעילויות שלכם: הוא מציג את תחזית מזג האוויר, המלצות לשירים, אלבומים ורשימות השמעה, בבוקר הוא מציג פגישות שמתוכננות להמשך היום (אם התקנתם את היומן של סמסונג) ובערב מין סיכום יומי, כולל יציג תמונות שצילמתם במהלך היום.
אפשר גם ליצור אימוג'י ייחודי שלכם מתוך המקלדת של סמסונג, באמצעות פקודה / פרומפט, כמו בכלי AI אחרים, ואז לשלב את המדבקה או האימוג'י שיצרתם בשיחה.
גם עריכת התמונות והווידאו השתכללה: אם בוחרים במצב של "תמונת תנועה", מוצגת תמונת סטילס אבל המכשיר שומר סרטון קצרצר של כמה שניות. אפשר להפוך אותו לבומרנג (סרטון שרץ בלופ בלתי נגמר) או להציג בהילוך איטי, ואפשר גם להכניס תיקונים בתמונה. תפסתם מישהו עוצם עיניים, מוציא לשון או סתם בפוזה לא מחמיאה? אפשר להחליף את הפרצוף ולבחור הבעה אחרת מתוך הרצף שהוקלט.
בעריכת הווידאו נוספה אפשרות לערוך את ערוצי האודיו - האפליקציה מנתחת את הההקלטה, מציגה חלוקה של האודיו (מוזיקה, דיבור ורעש למשל) ואפשר לשלוט על העוצמה של כל אחד מהם. ראינו כבר יכולת כזו באייפון 16 פרו, ובפועל אם עמדתם ליד מקור רעש חזק זה לא בהכרח יעזור, אבל במקרים אחרים זה יכול להשתנות.
ויש כמובן את כל התכונות שהוצגו כבר בשנה שעברה - סיכום טקסטים בדפדפן של סמסונג, תמלול הקלטות (עדיין לא בעברית), הצעה לניסוח מחדש של טקסט ועוד. ביקסבי, העוזרת החכמה של סמסונג, עדיין נמצאת כאן, אבל זזה לשורה השנייה, והחברה בונה יותר על שימוש ושילוב של ג'מיני, כלי ה-AI של גוגל.
מצלמה: הזום הארוך חזר
חיצונית כאמור אין שינוי, אבל משהו בכל זאת השתנה: המצלמה הראשית היא עדיין עם חיישן של 200 מגה פיקסל, לצידה יש עדשת טלפוטו עם חיישן של 10 מגה, עדשת 50 מגה נוספת (פריסקופ טלפוטו) והחידוש - עדשה רחבה עם חיישן 50 מגה, במקום 12 מגה בדגם הקודם.
בפינת החדשות הטובות: האפשרות לזום אופטי X10 חזרה - כבר היתה כזו ב-S23 אולטרה אבל בשנה שעברה סמסונג שינמכה לזום X5 "בלבד".
בפינת החדשות הפחות מוצלחות: אפליקציית הצילום השתנתה, ולא לטובה. ב-One UI 6 תפריט הצילום כלל קיצור דרך מהיר לשינוי שיטת הצילום - ביחס של 3:4, 9:16 או 1:1, למשל - בלי צורך לפתוח עוד תת-תפריט. בגרסה החדשה יש תפריט מהיר להחליף את חיישן הצילום - 12, 50 או 200 מגה פיקסל - אבל שינוי היחס הועבר משום מה לתפריט אחר שצריך לפתוח בנפרד. ההחלפה תתבצע מהר יותר מאשר קריאת הפסקה הזו ואפשר להתרגל לזה, אבל זה סתם שינוי מיותר ולא ברור.
סיכום
השדרוג, כאמור, "משעמם" ו"מינורי", אבל אם בוחנים את המכשיר במבט אחר, אפשר לראות שסמסונג הציבה לעצמה רף גבוה עם דגמי האולטרה וקצת קשה לראות מה עוד אפשר לשפר. גם צמצום קל של מידות ומשקל המכשיר נראה כמשהו מובן מאליו, וזה לא בהכרח נכון. בקיצור, ה-S24 אולטרה היה מעולה וכך גם היורש שלו.
המחיר מתחיל בכ-5,000 שקל לדגם שמציע 256 גיגה בייט של אחסון ומגיע עד 6,600 שקל(!) לדגם עם אחסון בנפח 1 טרה בייט.
החידושים הבולטים והמעניינים מגיעים מ-AI, ואלה צפויים להגיע בקרוב גם לדגמים הקודמים יותר. יש כאן עוד הבדל אחד שכדאי לציין: ה-S25 יכול לבצע לפחות חלק ממשימות ה-AI גם בלי חיבור לרשת ובדגמים קודמים היכולות האלו לא יהיו זמינות אם אין לכם קליטה. ועדיין, עדכון התוכנה העתידי מחדד עוד יותר את השאלה - האם שווה להוציא אלפי שקלים על מכשיר חדש? על השאלה הזו AI לא תוכל לענות, זה כבר תלוי במצב חשבון הבנק שלכם.