פגיעה במעמד ישראל כמעצמה טכנולוגית? רפורמת ההייטק מחוץ לחוק ההסדרים
פגיעה במעמד ישראל כמעצמה טכנולוגית? רפורמת ההייטק מחוץ לחוק ההסדרים
רפורמת ההייטק נותרה מחוץ לחוק ההסדרים אחרי שתקציב המדינה הוגש באיחור. מטרת הרפורמה לעודד השקעות ישראליות והבאת קרנות זרות חדשות ארצה, להקל על מיזוגים ורכישות ולחזק את פעילות הענף. גורמים בענף מזהירים: עיכוב נוסף עלול לפגוע במעמד ישראל כמרכז טכנולוגי מוביל
רפורמת ההייטק נותרה מחוץ לחוק ההסדרים, זאת אחרי שהוחזרה אליו בחודש אוקטובר האחרון. ההחלטה להסיר את הרפורמה נובעת מהגשת התקציב המאוחרת, שהובילה להוצאה של כל הרפורמות המבניות מחוק ההסדרים והשארת סעיפים בעלי השפעה ישירה על הכנסות המדינה בלבד. מטרת הרפורמה לעודד השקעות ישראליות והבאת קרנות זרות חדשות לישראל, להקל על מיזוגים ורכישות לחברות הנדרשות לכך בשל ירידה בהשקעות, ולחזק את פעילות הענף בישראל.
הוצאת הרפורמה, שנבנתה במשך חודשים בשיתוף פעולה הדוק בין רשות המסים, אגף תקציבים ורשות החדשנות, צפויה להסב נזק לענף ההייטק, בעיקר למשקיעים שחיכו לרפורמה עם השקעות המשך. על אף העלויות הזניחות יחסית למדינה, הרפורמה יכלה להניב תרומה משמעותית לפעילות הכלכלית ואף להגדיל את הכנסות המדינה בטווח הארוך. גורמים בענף מזהירים כי עיכוב נוסף עלול לפגוע במעמדה של ישראל כמרכז טכנולוגי מוביל.
הרפורמה כוללת שני חלקים מרכזיים. הראשון מיועד להקל על מיזוגים ורכישות בין חברות - אלו נדרשות ביתר שאת בתקופות של ירידה בהשקעות לצורך איגום משאבים ויצירת שיתופי פעולה. החלק השני עוסק בעידוד הבאת משקיעים זרים חדשים (קרנות CVC, קרנות קטנות וכיו"ב) וכן יצירת ודאות למשקיעים זרים קיימים. בנוסף, החלק השני עוסק בהסרת חסמים להשקעת מוסדיים ישראליים המעוניינים בכך בהייטק הישראלי.