הסטארט-אפ Eleos גייס 60 מיליון דולר לטכנולוגיה לסיוע בטיפולים נפשיים
הסטארט-אפ Eleos גייס 60 מיליון דולר לטכנולוגיה לסיוע בטיפולים נפשיים
הגיוס בוצע בסבב C בהובלת קרן Greenfield Partners. סבב הגיוס מביא את סך ההשקעות ב-Eleos ליותר מ-120 מיליון דולר. השווי של החברה עלה לפחות פי 2 בגיוס הנוכחי, כך אמר לכלכליסט מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, אלון יופה
חברת Eleos (אליוס), שפיתחה טכנולוגיה לניתוח טיפולים נפשיים, גייסה 60 מיליון דולר בסבב C בהובלת קרן Greenfield Partners ובהשתתפות משקיעים קיימים, כגון F-Prime Capital, Eight Roads, Lool Ventures, Menlo Ventures ו-ION, ומשקיעים חדשים, כולל Michael & Susan Dell Foundation, Union Tech Ventures ו-Centerstone.
סבב הגיוס החדש מביא את סך ההשקעות ב-Eleos ליותר מ-120 מיליון דולר. השווי של החברה עלה לפחות פי 2 בגיוס הנוכחי, כך אמר מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, אלון יופה, לכלכליסט.
החברה הוקמה ב-2020 על ידי אלון יופה, דרור זיידה ואלון רבינוביץ׳, ומטה החברה ממוקם בבוסטון ובתל אביב, בהם מועסקים כיום כ-160 עובדים. עד היום המוצר המרכזי של החברה היה ניתוח שיחות של מטופלים עם מטפלים שונים. בשיחה עם כלכליסט, אמר אלון יופה: "אנחנו משרתים את כל השווקים שאינם בבתי חולים. מדובר בשווקים ענקיים, שבהם הרבה מהאוכלוסייה האמריקאית משתמשת. אנחנו צריכים להגדיל את הצוות שמטפל בהם. אנחנו הופכים להיות חברה עם שני מוצרים, ובקרוב יתווסף מוצר נוסף, שיתמקד בכל תהליך בריאות הנפש, מהמפגש הראשוני ועד קבלת הטופס מחברת הביטוח. זה יספק גם כסף לצמיחה וגם לפיתוח".
"בשנה האחרונה השתמשו במוצר שלנו 15-20 אלף מטפלים ומאות אלפי מטופלים. אנחנו מוכרים לארגונים שמעסיקים מטפלים. יש לנו מוצר אחד שמריץ ברקע את השיחה, מוציא תובנות קליניות ומסכם את סיכום הפגישה. יש לנו גם מוצר שני, שמוודא שכל הסיכומים עומדים בדרישות הרגולציה, כדי שהחברות יוכלו לקבל את דמי הביטוח".
"אנחנו עובדים עם ארגונים ללא מטרות רווח בארה"ב, שמספקים שירותים בעיקר לאוכלוסיות שאין להן יכולת ללכת למטפל פרטי, ולכן ההתחשבנות מול הממשל לקבלת החזר היא קריטית".
מהחברה נמסר שהיא הגדילה את הכנסותיה השנתיות פי שלוש בשלוש השנים הראשונות לפעילותה, וב-2024 הכפילה את הכנסותיה. "הכנסותינו עומדות על עשרות מיליוני דולרים בשנה האחרונה", אומר יופה. "המטרה שלנו היא להמשיך להכפיל את ההכנסות ולפעול בשווקים נוספים עם מוצרים נוספים. בישראל אנחנו עובדים עם מספר גופים שמעניקים טיפולים ושירותים. לצערי, גם בישראל בריאות הנפש היא אחות חורגת לבריאות, ורואים את החוסר העצום במטפלים במדינה ובעולם".
בהתייחסו לשירות המילואים הארוכים שעושים חלק מעובדי החברה, וההשפעה על חזרתם לעבודה, אמר יופה: "אצלנו בחברה לא יהיה כל שיח על אנשי מילואים. נכבד כל אחד מהם. מי שחושב שהוא הולך למילואים לחודשיים ויכול לחזור לעבודה כמו לפני כן טועה טעות קשה. זה אירוע שדורש תשומת לב ניהולית מלאה. כמעט כמו לגייס את האדם מחדש לחברה, ומצריך תשומת לב".