בחזית הטכנולוגיה מאחורי הקלעים: מה עושים עורכי פטנטים?
בחזית הטכנולוגיה מאחורי הקלעים: מה עושים עורכי פטנטים?
אנחנו חיים בעידן של חדשנות טכנולוגית מתמדת ובעידן הזה ההגנה על קניין רוחני היא חיונית. מקצוע עריכת הפטנטים משלב בין עולם המשפט ובין עולמות המדע והטכנולוגיה. זהו מקצוע שמאפשר לעמוד בחזית הקדמה ולהגן על ההמצאות שמשנות את העולם
שוחחנו עם קרני נוריך, מתמחה בעריכת פטנטים וד"ר מאיה פרשל זלאצין, עורכת פטנטים, שתי נשים שבחרו לעסוק במקצוע המרתק הזה. הן סיפרו על המסע המקצועי שלהן, על האתגרים בדרך, ועל הסיפוק בהגנה על הקניין הרוחני של ממציאים וחברות טכנולוגיה.
מה מושך אנשים לתחום הזה? איך מתמודדים עם המורכבות של הבנת המצאות חדשניות והפיכתן למסמכים משפטיים? מהן המיומנויות שחשוב לרכוש כדי להצליח במקצוע ואילו מגמות ישפיעו על תחום עריכת הפטנטים בעתיד?
"עורכי פטנטים אנחנו מלווים את הלקוחות שלנו ועובדים כדי למקסם את הערך של ההמצאות שלהם. זה דורש הרבה מחשבה בשביל להבין היכן ניתן למקסם ככל הניתן וכמובן בעבודה מול רשויות הפטנטים בארץ ובעולם", הסבירה פרשל זלאצין. והוסיפה כי
כחלק מהתפקיד, עורכי פטנטים מתעדכנים בטכנולוגיה לצד הפיתוחים של הלקוחות. "הכניסה של AI יצרה רעידת אדמה אחד מהם זה הכניסה להרבה מאוד תחומים שונים, גם לתחום שלי של כימיה ופארמה", אמרה.
למרות החשש שכניסת הבינה המלאכותית תגרום למקצועות להיעלם, נוריך סבורה כי עורכי פטנטים ימשיכו להיות רלוונטים גם בעתיד. "עורך פטנים נחשף להמון ידע צריך להכיר גם את החוק, גם חידושים גם את הטכנולוגיה המתחדשת אז המקצוע הזה תמיד רלוונטי, תמיד מתחדש, תמיד הסקופ שלו גדל. זה תחום שתמיד רלוונטי לממציא וליזם".
פרשל זלאצין הסבירה שתפקיד עורך הפטנטים הוא לדאוג להגנה רחבה עבור הפטנט גם אם הממציא לא בהכרח התכוון לכך: "אני חושבת שבשביל שההמצאה תהיה לא רק עבור המוצר הספציפי שהיזם מפתח, שעבורו אולי הוא הגיע מלכתחילה לרשום את הפטנט, אנחנו כעורכי פטנטים רוצים להגדיר תחום שהיזם אולי לא במודע אפילו גילה ואנחנו רוצים למקסם את זה בשביל שבעתיד, במידה והיזם ימשיך בכיוונים שהיזם לא בהכרח חשב, הוא יקבל הגנה על תחום רחב יותר".