סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מרק צוקרברג ספטמבר 2024
מארק צוקרברג (צילום: Manuel Orbegozo/Reuters)

צוקרברג: "אנשים מממשל ביידן דרשו להסיר תכנים - בצעקות ובקללות"

מייסד ומנכ"ל מטא התראיין לפודקאסט של ג'ו רוגאן, התייחס לדרישות מצד הבית הלבן להסיר תכנים מפייסבוק וציין כי סירב להוריד "דברים שהם אמת"; בתוך כך מטא ואמזון מבטלות תוכניות לגיוון אנושי בשורותיהן - בהתאם לרוח הצפויה עם כניסת טראמפ לכהונתו כנשיא

"אנשים מממשל ביידן היו מתקשרים לצוות שלנו, צורחים ומקללים", כך אמר אתמול (ו') מארק צוקרברג, המייסד והמנכ"ל של מטא, בראיון לפודקאסט של ג'ו רוגאן, "זה פשוט הגיע לנקודה שאמרנו 'לא, אנחנו לא מתכוונים להוריד דברים שהם נכונים. זה מגוחך". זאת בהתייחסו לבקשות של הבית הלבן להסיר תכנים מסוימים מפייסבוק.


בין היתר סיפר צוקרברג על בקשה של הממשל מפייסבוק להסיר מם בו נראה השחקן ליאונרדו דיקפריו מצביע על מסך טלוויזיה בו נראה דיווח על תביעה ייצוגית של אזרחים שחוסנו נגד קורונה. "הם (אנשי הממשל) אמרו 'לא, אתם חייבים להסיר את זה. אמרנו להם 'לא, לא נעשה זאת. לא נוריד הומור וסאטירה. לא נסיר דברים שהם אמת'".
זו אינה הפעם הראשונה שצוקרברג טוען להתערבות פקידי ממשל בהחלטות החברה שלו. במכתב ששלח בשנה שעברה ליו"ר הוועדה המשפטית של הקונגרס, ג'ים ג'ורדן, הוא טען שהבית הלבן לחץ מספר פעמים על פייסבוק להסיר את אותו תוכן שקשור לקורונה, "כולל קטעי הומור וסאטירה". צוקרברג אמר כי לעתים פייסבוק נעתרה לחלק מהבקשות, ולדבריו, החברה "קיבלה כמה החלטות שבחוכמה בדיעבד, לא היינו מקבלים היום".
הבית הלבן לא הגיב לפי שעה לדברים שנאמרו בפודקאסט של רוגאן, אך בעבר התייחס לטענות דומות של צוקרברג ואמר כי "בעודנו מתמודדים עם מגפה קטלנית, הממשל עודד פעולות אחראיות שמגינות על בריאות הציבור. עמדתנו ברורה ועקבית: חברות הטק ושחקנים פרטיים אחרים צריכים לקחת בחשבון את השפעות מעשיהם על העם האמריקאי, בעודם מקבלים החלטות עצמאיות לגבי המידע שהם מציגים".

גיוון חברתי? מטא ואמזון כבר פחות בעניין

בתוך כך מטא ואמזון מבטלות תוכניות לגיוון אנושי בשורותיהן לקראת כניסתו של דונלד טראמפ לתפקיד נשיא ארה"ב, זאת על רקע התגברות ההתנגדות השמרנית ליוזמות מסוג זה. לפי רויטרס, כמה מהמעסיקים הגדולים בארה"ב צמצמו את יוזמות הגיוון שלהם, שנים אחרי שקראו למדיניות יותר מכילה בעקבות הריגתו של ג'ורג' פלויד ואפרו-אמריקאים אחרים ע"י המשטרה ב-2020.
מטא תבטל את תכניות הגיוון, השוויון וההכללה (DEI) שלה, כולל בכל הקשור להעסקה, הכשרה ובחירת ספקים, כך מסרה אתמול החברה במזכר לעובדים, וזו האחרונה בסדרת פעולות שזוכות לשבחים מצד השמרנים. תוך פחות משבועיים ביטלה מטא את תוכנית בדיקת העובדות שלה בארה"ב, מינתה את ג'ואל קפלן הרפובליקני לתפקיד הממונה על המדיניות שלה, ובחרה בדיינה ווייט, מנכ"ל ארגון ה-UFC וחבר קרוב של טראמפ, לדירקטוריון. בכך מנסה ענקית המדיה החברתיתלתקן את יחסיה עם טראמפ שפעל רבות נגד מדיניות התוכן שלה ואיים על מנכ"לה במאסר.
"הנוף המשפטי והמדיני המקיפים את מאמצי הגיוון, השוויון וההכללה בארה"ב, משתנה", כך כתבה ג'אנל גייל, סגנית נשיאה למשאבי אנוש במטא, במזכר שנשלח לעובדי החברה, ועליו דווח לראשונה ע"י אתר אקסיוס.
בשונה מבעבר, מטא הודיעה בדצמבר על תרומה של מיליון דולר לקרן ההשבעה של טראמפ, והצטרפה בכך לחברות גדולות מוול סטריט ומעמק הסיליקון.
גם אמזון "מבטלת תוכניות וחומרים לא עדכניים" הקשורים לייצוג והכללה, ומתכננת להשלים את התהליך עד סוף 2024, כך מסרה החברה במזכר לעובדיה.
קבוצות שמרניות הוקיעו תוכניות DEI ואיימו לתבוע חברות בעקבותיהן, כשהן זוכות לרוח גבית מפסיקה של בית המשפט העליון מ-2023 שאסרה על אפליה מתקנת בעת קבלת מועמדים לאוניברסיטאות. בשבוע שאחרון האשימו אלון מאסק ובני ברית נוספים של טראמפ את תוכניות ה-DEI במניעת התגובה לשריפות הענק בלוס אנג'לס, ללא כל ראיות שיתמכו בכך.