סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מפעל פוקסקון ב הודו במדינת טאמיל נאדו
מפעל פוקסקון בהודו (Photo: Bloomberg)

ההיפך מטראמפ: המהלך של יצרנית הניידים השנייה בגודלה בעולם

הודו, שמקווה להגדיל את נתח השוק העולמי שלה על רקע מתחי הסחר המחריפים בין סין לארה"ב, הודיעה על ביטול עמלות יבוא על מספר רכיבים המשמשים לייצור סמארטפונים. המהלך אמור לסייע למדינה להתמודד עם אי הוודאות על רקע הבטחות טראמפ להטיל מכסי ייבוא ולהגדיל את הקיימים

הודו ביטלה את מיסי הייבוא על מספר רכיבים המשמשים לייצור סמארטפונים, כך הודיעה שרת האוצר נרמילה סיתרמאן היום (שבת), בניסיון לתמוך במאמצי הייצור המקומיים, ובמה שתומך בחברות כמו שיאומי ואפל.
ייצור האלקטרוניקה בהודו הכפיל עצמו בשש השנים האחרונות, והגיע להיקף של 115 מיליארד דולר ב-2024. הודו היא כיום יצרנית הטלפונים הניידים השנייה בגודלה בעולם. אפל הובילה את ההכנסות מסמארטפונים בהודו ב-2024 עם 23% מתוכן, כשאחריה סמסונג שגרפה 22% מסך ההכנסות, כך על פי חברת המחקר קאונטרפוינט.
ביטול עמלות הייבוא תקף לרכיבים כמו מעגלים חשמליים מודפסים ורכיבי מצלמות, שעליהם הוטל עד היום מס יבוא של 2.5%. המהלך אמור לסייע להודו להתמודד עם שנה אי וודאית מבחינת שרשראות אספקה, על רקע כניסתו לתפקיד נשיא ארה"ב של דונלד טראמפ, שהבטיח להטיל מכסי ייבוא ולהגדיל את הקיימים. הודו אף מקווה להגדיל את נתח השוק העולמי שלה על רקע מתחי הסחר בין סין לארה"ב שעשויים להחריף בשל גישת "אמריקה תחילה" של טראמפ. בשנה שעברה דיווחה רויטרס ששר טכנולוגיית המידע של הודו הזהיר שהודו עלולה להפסיד לסין ולוייטנאם במירוץ יצוא הסמרטפונים אם לא תוריד מכסים על מנת למשוך חלקים מהייצור הבין לאומי.
המהלך של סיתרמאן כולל גם ביטול של מה שמכונה מבני עמלות הפוכים, כלומר מקרים שבהם עמלות היבוא על רכיבים או חלקי מוצר גבוהות מהעמלות על המוצר המוגמר. מבנה מיסי היבוא של הודו ידוע מזה שנים לשמצה בשל האופן שבו הוא מקשה על הייצור המקומי.