העיקר שטראמפ מרוצה: אפל תשקיע חצי טריליון דולר בארה"ב
ענקית הטכנולוגיה תשקיע את ההון במדינה בארבע השנים הבאות, והוא כולל בניית מפעל חדש לשרתי AI בטקסס וגיוס 20 אלף עובדים חדשים. ההכרזה התפרסמה לאחר שביום שישי ביקר מנכ"ל החברה טים קוק במעונו של נשיא ארה"ב בפלורידה. "הם מאמינים במה שאנחנו עושים", הסביר טראמפ
אפל הודיעה כי בכוונתה להשקיע יותר מ-500 מיליארד דולר בארה"ב בארבע השנים הבאות, מהלך שמשמח את הנשיא דונלד טראמפ. ההשקעה כוללת גם בניית מפעל חדש לשרתי AI בטקסס וגיוס 20 אלף עובדים חדשים.
"אנחנו מחזיקים בדעה שורית על עתיד החדשנות האמריקאית, ואנחנו גאים להתבסס על ההשקעות ארוכות הטווח שלנו בארה"ב באמצעות ההתחייבות הזו ל-500 מיליארד דולר בעתיד המדינה שלנו", מסר מנכ"ל החברה טים קוק בהצהרה. "אנחנו נרגשים להרחיב את התמיכה שלנו בייצור האמריקאי, ובכוונתנו להמשיך ולעבוד עם אנשים וחברות ברחבי המדינה כדי לעזור ולכתוב פרק חדש ומלהיב בהיסטוריה של החדשנות האמריקאית".
ההכרזה התפרסמה ימים ספורים לאחר שטראמפ טען כי קוק הבטיח לו שהחברה תשקיע מאות מיליוני דולרים בארה"ב, ותעביר את הייצור שלה ממקסיקו. "הם לא רוצים שיטילו עליהם מכסים", הסביר ביום שישי. עם זאת, אפל מייבאת חלק ניכר מהמכשירים שלה מסין, עליה השית טראמפ מכס של 10%.
בדומה לראשי חברות טכנולוגיות נוספות, גם קוק מנסה להתקרב לטראמפ מאז ניצחונו בנובמבר בבחירות. בשבוע שעבר הוא ביקר את הנשיא במעונו בפלורידה, כפי שעשו לפניו מנכ"ל מטא מארק צוקרברג, מנכ"ל גוגל סונדר פיצ'אי ומייסד אמזון ג'ף בזוס.
טראמפ הודה היום (ב') לקוק על ההכרזה בפוסט שהעלה בפלטפורמת המדיה החברתית שלו Truth Social, שבו גם זקף את הקרדיט לעצמו. "הסיבה היא אמונה במה שאנחנו עושים, בלעדיה הם לא היו משקיעים אפילו 10 סנט".
המפעל המתוכנן בטקסס יתפרס על פני שטח של יותר מ-23 אלף מ"ר, ועתיד להיפתח ב-2026. לפי אפל השרתים שיוצרו במפעל יהיו בעלי תפקיד מרכזי בפיתוח כלי ה-AI החדשים של החברה.
בנוסף, באפל מתכוונים להכפיל את קרן הייצור שהקימו ב-2017 במטרה לתמוך במשרות ייצור המחייבות מיומנות רבה. לפי ההצהרה האחרונה, הקרן תגדל ל-10 מיליארד דולר מ-5 מיליארד דולר. הרחבת הקרן כוללת גם התחייבות במיליארדי דולרים לייצר מוליכים למחצה במפעל של TSMC באריזונה.
מבין 20 אלף העובדים שאפל מתכוונת לגייס בארבע השנים הקרובות, מרביתם יהיו בתפקידי מחקר ופיתוח, פיתוח תוכנה, AI ולימוד מכונה.