סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסד ו מנכ"ל OpenAI סם אלטמן ב ועידת ניו יורק טיימס 4.12.24
מייסד ומנכ"ל OpenAI, סם אלטמן. "הפגישה החשובה ביותר מבחינתי מתחילת הדרך הייתה פגישה אישית שלי עם איליה" (צילום: Michael M. Santiago/Getty Images/AFP)

סם אלטמן: "ההצלחה בהחלט סיבכה את החיים שלי"

בריאיון לבלומברג, ציין מייסד ומנכ"ל OpenAI כי התהילה שינתה את חייו אך הודה שבתוך החברה היחס אליו שונה: "אני מבלה את מרבית הזמן שלי עם החוקרים, ואני יכול להבטיח לכם, מהם אני מקבל בעיקר זלזול וזה נהדר"

"אנחנו פה בשביל לבנות בינה מלאכותית כללית (AGI) וסופר אינטליגנציה וכל מה שיש מעבר לכך", הכריז מייסד ומנכ"ל OpenAI סם אלטמן, בריאיון מקיף לסוכנות בלומברג."הרבה דברים נהדרים יקרו לנו לאורך הדרך, והם קרוב לוודאי יסיחו את דעתנו מהמטרה. לדעתי חשוב מאד להימנע מהסחות דעת".
בריאיון, המתקיים קצת יותר משנתיים מאז הושק הצ'טבוט מבוסס הבינה המלאכותית ChatGPT שחולל מהפכה, מתייחס אלטמן לתחילת דרכה של החברה לפני עשור והיחסים שלו עם איליה סוצקבר הישראלי, שהיה בין המייסדים. "הפגישה החשובה ביותר מבחינתי מתחילת הדרך הייתה פגישה אישית שלי עם איליה במאונטן ויו. רק שנינו", סיפר. "בארוחה המשותפת הראשונה שלנו יחד הוא ביטא – לא במילים המדוייקת בהן ישתמש היום – את האסטרטגיה שלנו איך לבנות בינה מלאכותית גנרטיבית". סוצקובר עזב את החברה במאי.
ההצלחה של ChatGPT הפכה את אלטמן לשם מוכר ברחבי העולם, אך לדבריו, התהילה הזו "בהחלט סיבכה את החיים שלי". אם כי הוא הודה שבתוך החברה עצמה היחס אליו מעט שונה ופחות מעריץ. "אני מבלה את מרבית הזמן שלי עם החוקרים, ואני יכול להבטיח לכם...מהם אני מקבל בעיקר זלזול וזה נהדר".
אלטמן התייחס גם לאחת הפרשות המתוקשרות ביותר בכיכובו – הדחתו מהחברה והחזרתו כעבור ארבעה ימים בלבד. לדבריו, הוא היה מודע למתיחות בדירקטוריון "היה לנו עניין בנוגע לבטיחות מול יכולות והתפקיד של הדירקטוריון וכיצד לאזן זאת", הודה. עוד הוסיף כי על אף שבסופו של דבר סיים כשידו על העליונה, זו הייתה חווייה טראומתית עבורו. "החלק הקשה ביותר לא היה לעבור את זה, כי אפשר להספיק הרבה בזכות האדרנלין שנמשך ארבעה ימים", תיאר. "היה מאד מחמם לב לראות את התמיכה של החברה והקהילה הרחבה יותר. אבל אז זה הסתיים במהירות, ונותרתי עם בלגן שלם". לדבריו, זה היה אירוע מטורף לעבור "ואז שאין שום זמן להתאושש ממנו, כי הבית עלה באש".
ל-ChatGPT יש כיום כבר מעל 300 מיליון משתמשים, ולפי אלטמן הדברים עבורם הם משתמשים במוצר עוזרים לחברה בתכנונים העתידיים. כך, אחד השימושים העיקריים הוא למטרות מחקר "וזה לא היה משהו שחשבנו עליו כשרק השקנו את המוצר", אמר. "והוא היה גרוע בזה, אבל התברר שזה משהו שחשוב לפתח. ולמען האמת מאז שהשקנו את החיפוש ב- ChatGPT אני כבר כמעט ולא משתמש בגוגל". לטענתו, ChatGPT התגלה גם כשימושי ביותר במתן ייעוץ רפואי וסייע לאנשים רבים שסבלו במשך שנים מבלי שהרופאים ידעו מה יש להם.
אלטמן נשאל גם לגבי צריכת האנרגיה עצומה שפיתוח ה-AI דורש, והעריך כי הפתרון יהיה מעבר להיתוך גרעיני, שיאפשר גם לחברות לעמוד ביעדי האקלים שלהן. במקביל, הוא קרא לפיתוח תשתיות AI בארה"ב. "זה הזוי כמה קשה לבנות דברים בארה"ב", אמר. "תחנות כוח, מרכזי דאטה, כל הדברים האלה. אני מבין כיצד נצברת בירוקרטיה, אבל זה לא מועיל למדינה. וזה בעיקר לא מועיל כשחושבים על מה שצריך לעשות כדי שארה"ב תוביל ב-AI. וארה"ב ממש חייבת להוביל ב-AI".
קריאתו של אלטמן למנהיגות אמריקאית מהדהדת את משנתו הכללית של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ. אלטמן גם מצא עצמו בתוך הקלחת הפוליטית לאחר שבחודש שעבר תרם מיליון דולר מהונו לקרן ההשבעה של טראמפ, מהלך שהפתיע רבים בהתחשב בהבדלי הדעות ביניהם במספר נושאים. "הוא נשיא ארה"ב. אני תומך בכל נשיא", ניסה אלטמן להסביר את המהלך. "אני לא תומך בכל מה שטראמפ עושה, אומר או חושב. אני גם לא תומך בכל מה שהנשיא ג'ו ביידן אומר, עושה או חושב. אבל אני כן תומך בארצות הברית, ואני אעבוד ככל שאוכל עם כל נשיא לטובת המדינה". עוד הוסיף כי להערכתו בינה מלאכותית כללית תפותח לאורך הכהונה של טראמפ, ולכן נראה לו חשוב לוודא שזה יקרה בצורה הנכונה. "תמיכה בהשבעה נראית לי פרט קטן יחסית...אני כן חושב שכולנו צריכים לאחל להצלחתו של הנשיא".
עם זאת, מאמציו של אלטמן להתקרב לטראמפ עלולים להיתקל בהתנגדות מצד מקורבו של טראמפ, היזם אלון מאסק, הנמצא בסכסוך מתוקשר עם אלטמן. "השאלה היא אם הוא ינצל את כוחו הפוליטי כנשיא משותף, או איך שהוא לא קורא לעצמו כיום, כדי לפגוע בחברה מתחרה? אני באמת לא חושב שהוא יעשה זאת. אבל עוד יכול להיות שאגלה שטעיתי".