סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

סמסונג גלקסי S23 FE: גרסת המעריצים חוזרת, למי שמחפש מכשיר פרימיום מינוס

סמסונג השיקה תת-סדרה נוספת של מכשיר הדגל שלה, שדומה מאוד לגרסאות הבכירות, עם כמה פשרות קלות ומחיר לא מספיק אטרקטיבי

השמועות על מותו של סמארטפון בדגם FE של סמסונג היו מוקדמות. בין סדרות הדגל, המכשירים המתקפלים, הדגמים המוזלים ומכשירי הביניים, סמסונג מחזיקה בתת-קטגוריה או תת-סדרה - FE. לא היה S22 FE בשנה שעברה וכבר נשמעו הערכות שהחברה זנחה את הרעיון, אבל השנה היא דווקא הוציאה את ה-S23 FE.
על מה מדובר בכלל? FE הם ראשי תיבות של Fan Edition, כשלפי סמסונג אחרי השקה של מכשירי S, סדרת הדגל שלה, בחברה "שומעים את הפידבק מהצרכנים" ומרכיבים דגם חדש עם כל התכונות שאהבו. זה אולי נשמע כמו פרימיום פלוס - מהדורה למעריצים מושבעים שיסכימו לשלם יותר עבור תכונות מובחרות, אבל בפועל מדובר דווקא במכשיר פרימיום מינוס, מכשיר שדומה מאוד לאחיו הגדולים, עם כמה פשרות ומחיר נמוך יותר.

3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S23 FE
סמסונג גלקסי S23 FE
סמסונג גלקסי S23 FE. העיצוב זהה לשאר הסדרה
(איתי שמושקוביץ)
מבנה ועיצוב: ברוך הבא למשפחה
חיצונית רואים מיד את הדמיון המשפחתי - העיצוב של ה-S23 FE ממשיך את זה של כל סדרת S23 וגם התחושה הפיזית דומה עד זהה. הפינות מעוגלות, המכשיר מרגיש מוצק, קצת כבד ועם איכות בנייה והרכבה טובה, הגב עשוי מזכוכית שמרגישה מאוד חלקה ויש גם שלוש עדשות שבולטות מגוף המכשיר.
ההבדל הראשון הוא גם פיזי, אבל לא בולט מאוד: המסך הוא בגודל 6.4 אינץ', שלא קיים בשאר מכשירי S23 - הדגם הבסיסי קטן יותר ואילו הפלוס והאולטרה גדולים יותר.
הנקודה הזו חוזרת גם במאפיינים נוספים: ה-FE שוקל 209 גרם, קצת יותר כבד מה-S23 הבסיסי ומהפלוס ופחות מהאולטרה. בפועל הוא באמת מרגיש כבד יחסית, אבל לא יותר מדי - עדיין נוח להחזיק אותו ולהסתובב איתו בכיס.
הוא מרגיש כאמור מוצק ועמיד, אבל גם כאן יש פשרה - הזכוכית בחזית ובגב היא "רק" גורילה גלאס 5, לעומת ויקטוס 2 אצל אחיו לסדרה. מבחינת רגישות לאבק ומים אין הבדל, וגם ה-FE עומד בתקן IP68 שאמור להבטיח הגנה טובה מאוד על המכשיר.
חומרה: קצת פחות על הנייר, אבל הפער לא ממש מורגש
מכשירי הדגל כוללים את המעבדים החזקים ביותר, כלומר סנאפדרגון 8 דור 2 או לפחות דור 1, אבל ב-FE מציגים גם כאן פשרה - סמסונג שילבה כאן את מעבד ה-Exynos 2200 שלה, שנמצא גם בחלק מדגמי S22 משנה שעברה. על הנייר יש הבדלים, בפועל רוב הצרכנים לא ירגישו בהם, לפחות לרוב הזמן - הטלפון מגיב בזריזות לכל פעולה, אפליקציות נטענות במהירות וגם במשחקים כבדים יחסית לא היו בעיות. המסך של ה-FE מצוין, עם בהירות מספיק חזקה לקריאה ותפעול באור יום.
לצד המעבד נמצא זיכרון של 8 גיגה בייט ואפשר לבחור בין אחסון בנפח 128 גיגה בייט או 256 גיגה.
כרגיל במכשירים רבים מהשנים האחרונות - אין חריץ לכרטיס זיכרון, אין שקע אוזניות וערכת המכשיר לא כוללת מטען או מתאם לאוזניות. בצד החיובי, יש eSim בו תוכלו להשתמש בנסיעות לחו"ל. הרמקולים בסדר, ולא יותר מכך - לא מוצלחים במיוחד ועדיף להשתמש באוזניות או רמקול בלוטות'.
גם הסוללה נמצאת בין לבין הדגמים האחרים של סדרת S23 - ב-FE מדובר בסוללת 4,500 מיליאמפר, יותר מ-S23 בסיסי, שמספיקה ליום עבודה מלא. המכשיר תומך בטעינה בעוצמה של 25 וואט, פחות ממה שתמצאו במכשירים זולים יותר של שיאומי, למשל, אבל מספיק כדי להטעין כ-50% בתוך חצי שעה.

3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S23 FE
סמסונג גלקסי S23 FE
סמסונג גלקסי S23 FE
(איתי שמושקוביץ)
תוכנה וממשק: מהדגמים הראשונים שקיבלו שדרוג
ה-FE הגיע עם אנדרואיד 13 וממשק One UI של סמסונג בגרסה 5.1, שבמהלך הבדיקה עודכנה לגרסה 6. גם אחרי העדכון אין פה מהפכה ומי שמכיר את הממשק במכשירי סמסונג לא יגלה כאן שינויים גדולים. יש שיטה קצת נוחה יותר להעברת אפליקציות בין מסכים או כדי לסדר מחדש תמונות, החלפת הרזולוציה בזמן הצילום נגישה ומהירה יותר אבל הבסיס נשאר זהה - האפליקציות מסודרות ב"מגירת אפליקציות" עם קיצורי דרך ווידג'טים במסכים הראשיים.
מצלמה: ידידותית ומוצלחת
ה-FE מצויד כאמור ב-3 עדשות, והן מציעות חיישן של 50 מגה פיקסל לצילום רחב, 8 מגה פיקסל עם זום אופטי X3 ו-12 מגה לצילום בזווית רחבה במיוחד, ויש גם מצלמת סלפי עם חיישן של 10 מגה פיקסל.
המעבר בין מצבי הצילום קצת יותר ידידותי, כאמור, בזכות השדרוג של One UI, גם בסטילס וגם בווידיאו, והתוצאות לא מביישות את המשפחה - זו לא האיכות הגבוהה ביותר, אבל התוצאות בסך הכל טובות מאוד, עם צבעים ריאליסטיים ולא מוגזמים או מודגשים. המצלמה גם מזהה לבד מתי צריך לעבור למצב לילה, וגם בו התמונות חדות ומוצלחות.

3 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי S23 FE
סמסונג גלקסי S23 FE
בגדי ה-FE החדשים
(EPA)
סיכום
לפי הנתונים היבשים, ה-FE הוא מעין חיקוי או גרסה קצת יותר חלשה של ה-S23, שכלפי חוץ נראה כמו הדבר האמיתי. בפועל, גם בשימוש הוא מרגיש קרוב מאוד עד זהה לשאר דגמי הסדרה והוא יספיק בהחלט לרוב השימושים ולרוב הצרכנים.
הפערים הקלים בחומרה ובמבנה מובילים לפער קל, יחסית, גם במחיר - ה-FE עולה כ-2,500-2,800 שקל, תלוי בנפח האחסון, והוא זול בכ-300 שקל מהדגם הבסיסי של ה-S23. זה לא סכום זניח, אבל המחיר קרוב מדי למכשיר דגל מלא ואפשר היה לצפות להנחה עמוקה יותר. בנוסף, אנחנו כבר עמוק בתוך שמועות והדלפות לגבי הדור הבא, ה-S24, שאמור לצאת בעוד כחודש. כלומר, מי שירצה להצטייד במכשיר דגל יעדיף אולי לחכות ולעומתו מי שירצה לחסוך במחיר יעדיף… גם כן לחכות, להנחות על דגמי S23.
בשורה התחתונה, ה-FE מציג ביצועים טובים, עיצוב מוצלח והגנה טובה, אבל המחיר לא מספיק אטרקטיבי, כרגע לפחות.