סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקת כלכליסט
שיאומי 14T פרו מזכיר את מכשיר הדגל של החברה, בחצי מחיר

הדגם החדש של היצרנית הסינית כולל מעט מאוד פשרות לעומת הדגם הבכיר שלה, ויש לו גם כמה תכונות שלא קיימות במכשיר היקר יותר. הוא לא זול במיוחד, אבל כן מציע חבילה אטרקטיבית מול הדגמים המובילים של סמסונג ואפל

שיאומי כבר הוכיחה שהיא יודעת לייצר סמארטפונים מוצלחים, כולל מכשירי דגל של ממש. במקביל, זה נראה לפעמים שהיצרנית הסינית יורה לעצמה ברגל, עם מכשירים מוצלחים וזולים יותר מדגמים אחרים שלה עצמה.
שיאומי 14T פרו הוא דוגמה לשילוב של שני הדברים האלה - הוא מכשיר מוצלח בפני עצמו ודומה לדגם הבכיר בסדרה, ה-14 אולטרה, שסקרנו כאן לפני כחצי שנה. אבל בעוד הדגם הבכיר עולה כ-6,000 שקל, ה-14T פרו עולה בסביבות 3,000 שקל "בלבד", סידור שקצת מזכיר את הסיפור על העז שמכניסים לבית רק כדי להוציא אותה - מול המחיר הגבוה של האולטרה, הדגם החדש אמור להיראות עכשיו אטרקטיבי.
אז מה הוא נותן תמורת חצי מחיר? לקחנו אותו לבדיקה, באדיבות המילטון, היבואנית הרשמית של שיאומי.
3 צפייה בגלריה
שיאומי Xiaomi 14T pro
שיאומי Xiaomi 14T pro
שיאומי Xiaomi 14T pro
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מבנה ועיצוב: סטנדרטי וכבד
חיצונית, הדגם החדש די דומה לגרסת האולטרה, אבל קצת שונה - עם מסך בגודל 6.7 אינץ' והבדל של כמה חלקיקי מילימטרים בממדים. ה-14T שוקל 209 גרם - קצת קל יותר מהאולטרה, ועדיין זה מכשיר גדול עם משקל שמורגש היטב.
המסך שטוח לחלוטין, ובגב המכשיר נמצאות 3 עדשות ופלאש שנראה כמו עדשה נוספת. כל אלה תופסים רק את החלק העליון של הצד האחורי, ולא מרגישות כאילו הן אחראיות לחלק נכבד ממשקל המכשיר.
הגב אמנם חלק, אבל הוא לא מרגיש חלקלק במיוחד ובכל מקרה כרגיל אצל שיאומי בערכת המכשיר יש מגן סיליקון טוב.
אין כאן חיבור חיצוני לאוזניות חוטיות ואין גם חריץ לכרטיס זיכרון, שתי תכונות שהולכות ונעלמות, ומנגד יש eSIM - מה שלא היה אפילו בדגם האולטרה. מבחינת הגנה, המכשיר עומד בתקן IP68, שאמור לספק הגנה טובה מפני אבק ומים ואפילו לאפשר טבילה במים למשך 30 דקות עד לעומק של 2 מטר.
חומרה: המפרט נדיב
כאן אפשר למצוא עוד סימן שה-14T פרו הוא לא מכשיר דגל: המעבד שמפעיל אותו הוא Dimensity 9300+ של מדיהטק, שעם כל הכבוד לו, ויש כבוד, הוא לא מעבד Snapdragon של קוואלקום, שנמצא בדגמים הבכירים של היצרניות השונות. לצד המעבד תמצאו 12 גיגה בייט של זיכרון ואפשר לבחור בין אחסון בנפח 512 גיגה או 1 טרה בייט. רשמית, אגב, החברה השיקה גם גרסה עם 256 גיגה, אבל היא לא מגיעה לארץ - לידיעת מתחרות שעדיין מציעות דגמים עם 128 גיגה בלבד.
אז האם תרגישו בהבדל בין הביצועים של המפרט הזה בזמן השימוש במכשיר לבין מכשירים עם מעבד "נחשב" יותר? סביר מאוד שלא. ה-14T מהיר, עומד במשימות יום-יומיות בלי בעיות, מריץ גם משחקים כבדים אולפעמים מתחמם קצת, ברמה קלה מאוד.
המסך מצוין, ולפי שיאומי הוא מגיע לבהירות מקסימלית של 4,000 ניט. בפועל לא היתה באמת שום בעיה להשתמש במכשיר גם תחת שמש ישירה, עם תצוגה ברורה וקריאה. הרמקולים לא מצטיינים - הם חזקים, אבל הצליל לא מוצלח במיוחד.
3 צפייה בגלריה
שיאומי 14T pro
שיאומי 14T pro
המסך מצוין, וגם הבהירות
(צילום: איתי שמושקוביץ)
המכשיר מצויד בסוללת 5,000 מיליאמפר שמספיקה ליום עד יום וחצי. ה-14T תומך בטעינה מהירה וכרגיל אצל שיאומי בערכה יש מטען מתאים - במקרה הזה מדובר במטען בהספק של 120 וואט, ובעזרתו נדרשו רק 8 דקות כדי להגיע מ-15% ל-50%, וקצת פחות מחצי שעה לטעינה מלאה. תיאורטית גם הטעינה האלחוטית מהירה, בהספק של 50 וואט, אבל לא היתה לי אפשרות את היכולת הזו ומטענים מתאימים הם יקרים.
תוכנה: שילוב חלקי של AI
ה-14T מגיע עם אנדרואיד 14 וממשק HyperOS של שיאומי. ברירת המחדל מציעה לפרוס את האפליקציות על מסכי הבית, ללא "מגירת יישומים", ואפשר לשנות את הבחירה ואת התצוגה בהגדרות המערכת.
המכשיר מגיע עם כמה אפליקציות מותקנות מראש, ביניהן פייסבוק, לינקדאין, ספוטיפיי, חבילת אופיס WPS, שלל אפליקציות של גוגל ועוד, ולצידן גם "המלצות", כלומר פרסומות לאפליקציות נוספות. התחושה היא שביחס למכשירים אחרים אין כאן כמות גדולה של אפליקציות שהותקנו מראש.
יש עוד אפליקציה שמגיעה מותקנת מראש, והפעם זה חידוש מעניין - ג'מיני, עוזר ה-AI החדש של גוגל, כולל קיצור דרך מוכן מראש של לחיצה קצרה על כפתור ההפעלה. על היכולות של ג'מיני אפשר לקרוא בפירוט בסקירה של פיקסל 9, והן זמינות גם כאן - אפשר לדבר עם העוזר החכם, לצלם תמונות ולבקש מידע עליהן, וגם לכתוב שאלות או בקשות.
בתפריט ההגדרות אפשר למצוא עוד יכולות AI שמציעה שיאומי. באפליקציית הפתקים אפשר להיעזר ב-AI כדי לבצע הגהה לטקסט, לתרגם אותו, לעצב אותו בסגנון אחר ולקבל תקציר שלו. אפשר לתמלל הקלטות אודיו שבוצעו באפליקציית רשמקול והקלטות של שיחות, ובזמן הבדיקה האפשרות הזו היתה זמינה באנגלית ובשפות נוספות - אבל לא בעברית.
3 צפייה בגלריה
שיאומי 14T pro מצלמה
שיאומי 14T pro מצלמה
המצלמה מוצלחת, רק אל תבנו על זום לטווח ארוך
(צילום: איתי שמושקוביץ)
מצלמה: עושה את העבודה, בעיקר בטווח הקרוב
שיאומי ממשיכה כאן את שיתוף הפעולה שלה עם Leica, יצרנית המצלמות וציוד האופטי הגרמנית. בהפעלה הראשונה של המצלמה תתבקשו לבחור בין צילום טבעי לבין צילום צבעוני, ואת הבחירה הזו אפשר לשנות לפני כל צילום בקלות. בנוסף יש שלל פילטרים, ביניהם למשל צילום שחור לבן, צילום בגוון כחול או Sepia.
למצלמה הראשית של ה-14T פרו יש חיישן של 50 מגה פיקסל, לצידה יש עדשת 50 מגה פיקסל נוספת לצילום טלפוטו, כולל זום אופטי X5, יש גם עדשת 12 מגה פיקסל לצילום רחב במיוחד עם זום דיגיטלי שמגיע עד ל-X30. חוץ מאלה יש גם מצלמת סלפי, כמובן, עם חיישן 32 מגה פיקסל.
המצלמות מפיקות תמונות טובות מאוד גם בלי לשנות את הגדרות ברירות המחדל, וגם במצב לילה. הזום בסדר כל עוד נשארים במגבלות האופטיות, וגם אז הוא רגיש לתזוזה והתמונות יוצאות לפעמים קצת מטושטשות. כשעוברים לזום דיגיטלי איכות התמונה יורדת עוד יותר ולא כדאי לסמוך על זום כזה.
גם כאן יש כמה יכולות AI, שכבר שולבו במכשירי שיאומי בעבר - מחיקת פרטים מתמונות, באופן ידני או לתת למערכת לזהות אוטומטית דמויות ופרטים, ולפעמים אפשר לראות שאריות של המחיקה. אפשר גם לשנות את השמיים, אם יש כאלה ברקע.
סיכום
השיאומי 14T פרו הוא לא מכשיר הדגל של היצרנית, אבל הוא שייך לסדרה הבכירה שלה. מצד אחד הוא לא זול ונמכר כאמור תמורת כ-3,000 שקל (לגרסת הבסיס, עם אחסון בנפח 512 גיגה בייט), מצד שני זה אומר שהוא זול יותר מ-S24 בסיסי שמגיע עם פחות זיכרון ונפח אחסון נמוך יותר, ויש גם צד שלישי - לגלקסי יש יכולות AI שזמינות במלואן, ובשיאומי רק חלק מהן כבר עובדות. הוא גם זול יותר מאייפון 16 בסיסי, ומציע ביצועים לא רעים בכלל שאפשר להגדיר כמתחרים בגרסת הבסיס של אפל.
בשקלול של כל אלה, השיאומי 14T פרו הוא עדיין מכשיר מוצלח - קצת כבד, אבל עם תמורה טובה למחיר.