סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדים להשכרה לחברות הייטק בסביבת תל אביב
משרד ריק של חברת הייטק (ארכיון) (יח"צ)

סקר של רשות החדשנות: ל-50% מחברות ההייטק יאזלו המזומנים תוך חצי שנה

הרשות מפרסמת סקר על מצב חברות ההייטק בישראל מאז פרוץ המלחמה. 43% מהחברות מדווחות על קשיי גיוס הון על רקע המלחמה; 20% העבירו פעילות לחו"ל; 74% נפגעו מביטולי טיסות ו-62% לא עומדות ביעדי פיתוח ומכירות

רשות החדשנות מפרסמת היום את תוצאות הסקר השלישי שערכה בנושא מצב חברות ההייטק בישראל מאז פרוץ המלחמה. מרבית החברות בסקר מציינות שהאתגר המרכזי שעמו מתמודדות חברות ההייטק הוא גיוס הון, בייחוד על רקע המלחמה וחוסר הוודאות. 43% מהחברות דיווחו שזה האתגר המרכזי איתו התמודדו ב-2024. כ-50% מהחברות הצהירו כי הכסף של החברה יאזל בתוך כ 6 חודשים במידה ולא יבוצע גיוס הון חדש. כ- 80% מהחברות הצהירו כי מיידית ועד עוד 6 חודשים יצטרכו לגייס הון. כתוצאה מכך כ-20% מהחברות דיווחו כי נדרשו להעביר פעילות או כח אדם לחו"ל וכ-40% מהחברות מדווחות שהקטינו באופן יזום את קצב שריפת המזומנים שלהן.
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "הממצאים בסקר הזה משקפים את המורכבות העצומה שעומדת בפני תעשיית ההייטק הישראלית בתקופה זו. אנחנו רואים חברות שנאבקות לא רק על גיוס הון ועל עמידה ביעדי פיתוח ומכירות, אלא גם על עצם יכולתן לתפקד בסביבה שנפגעה מהותית מהמצב הביטחוני, גיוסי מילואים מאסיביים, והגבלות תעופה שמקשות על ניהול קשרים גלובליים.
לפי הסקר, 62% מחברות ההייטק מסכימות שהמצב הביטחוני גורם לאי עמידה ביעדי הפיתוח והמכירות שלהן. כ-30% מהחברות ציינו שהשינוי המרכזי שקשור לתעסוקה בהייטק בעקבות המלחמה קשור להשפעות שירות המילואים הארוך של עובדים או בני ובנות זוג. עיקר ההשפעה היא על חברות שחלק ניכר מהצוות או בני ובנות הזוג גויסו. החברות ציינו שהפגיעה התאפיינה בעיכוב בהליכים תפעוליים ועבודה שוטפת. 74% מהחברות מדווחות שביטולי הטיסות מקשים עליהן לנהל עסקים בחו"ל.
הסקר נערך בין ה-6 ל-27 בנובמבר 2024 ופנה למעלה מ-8,800 חברות הייטק בכל השלבים ותחומי ההייטק, התקבלו 664 מענים, למעלה מ-73% מהמשיבים היו מייסדי החברה.