בעלי הדודג'רס בעבר חולם על טיקטוק
בעלי הדודג'רס בעבר חולם על טיקטוק
איש העסקים האמריקאי פרנק מק'קורט מעוניין לקנות את טיקטוק מבייטדאנס הסינית, ובכך למנוע את חסימתה בארצות הברית. לטענתו, הוא השיג הסכמה מילולית להשקעה של 20 מיליארד דולר מצד קבוצת משקיעים
איש העסקים האמריקאי פרנק מק'קורט מעוניין לקנות את טיקטוק מבייטדאנס הסינית, ובכך למנוע את חסימתה בארצות הברית, כך עולה מדיווח ב"רויטרס". מק'קורט, הבעלים לשעבר של קבוצת הבייסבול לוס אנג'לס דודג'רס, טען כי הכין תוכנית לארגון מחדש של המודל העסקי של אפליקציית הסרטונים הקצרים וכי הוא השיג הסכמה מילולית להשקעה של 20 מיליארד דולר מצד קבוצת משקיעים.
לפי חוק שאושר בקונגרס האמריקאי באפריל, בייטדאנס חייבת למכור את פעילותה בארה"ב עד 19 בינואר — יום לפני השבעתו של דונלד טראמפ — אחרת תיחסם במדינה, בטענה לפגיעה בביטחון הלאומי.
מק'קורט (71) מכהן כיו"ר מק'קורט גלובל המשקיעה בנדל"ן, ספורט, טכנולוגיה ומדיה. החזון שלו לטיקטוק כולל שינוי המודל הפרסומי של החברה כך שלמשתמשים תהיה שליטה על הפרסומות ועל סוגי התכנים שהם רוצים לראות. בהמשך הוא מעוניין ליצור מקור הכנסה נוסף ממסחר מקוון ומרישוי מידע להכשרת מודלי שפה ל־AI בהסכמת המשתמשים, ובכך להערכתו יוכל להפחית את התלות בפרסום. "כשמעניקים רשות לשימוש במידע ומקבלים על כך פיצוי, בעצם מסובבים את המודל העסקי ב־180 מעלות ומעבירים את הכוח למשתמש", אמר.
עם זאת, התוכנית עומדת בפני כמה מכשולים ובראשם ההתנגדות העיקשת של בייטדאנס למכירת טיקטוק. בחברה אף עתרו לבית המשפט העליון כדי לחסום את הצו המחייב את המכירה. בניסיון לרכך את בייטדאנס, טען מק'קורט כי העסקה לא תכלול את האלגוריתם שקובע אילו תכנים יוצגו למשתמשים. להערכתו, בית המשפט ידחה את בקשתה של טיקטוק ולאחר הפסיקה תהיה בייטדאנס פתוחה למו"מ.
בינתיים בייטדאנס קיבלה רוח גבית מהנשיא הנבחר. בעצרת תמיכה שנערכה בפיניקס בשבת הביע טראמפ נכונות לפעול לשמירתה של טיקטוק, זאת בטענה כי האפליקציה הועילה לו במהלך קמפיין הבחירות. "אני חושב שניאלץ להתחיל לחשוב על זה, כי אתם יודעים נכנסו לטיקטוק, וקיבלנו תגובות מעולות עם מיליארדי צפיות, מיליארדים ומיליארדים של צפיות", סיפר לקהל.