סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סולאראדג' חוגגת הנפקה בנאסד"ק
סולאראדג' בעת ההנפקה בנאסד"ק ב-2021 (צילום: nasdaq)

בלעדי
סולאראדג' נערכת לגל פיטורים נוסף שייערך בחודש הקרוב

חברת האנרגיה המתחדשת מתכוננת לבצע בשבועות הקרובים גל פיטורים הראשון תחת המנכ"ל שוקי ניר. ב-2024 היו בסולאראדג' שלושה גלי פיטורים, שלאחרים נותרו בחברה 3,700 עובדים. בשלב זה, היקף כל הפיטורים איננו ידוע

סולאראדג' נערכת לגל פיטורים נוסף שייערך בחודש הקרוב. כך נודע ל"כלכליסט". היקף גל הפיטורים לא ידוע. במידה והמהלך אכן ייצא לפועל מדובר בגל הפיטורים הרביעי מאז חודש ינואר בשנה שעברה, ובקיצוץ הראשון תחת המנכ"ל שוקי ניר.
חברת האנרגיה המתחדשת סובלת ממשבר חריף בשני השווקים המרכזיים שלה: בארה"ב הריבית הגבוהה פוגעת בכדאיות של הקמת מתקנים סולאריים על גגות בתים, ובכך יש פחות ביקוש למוצרי החברה. באירופה, החברה מתמודדת עם משבר של עודף מלאי ממוצרי החברה. המשבר נוצר עם פריצת המלחמה באוקראינה וההגבלות על ייבוא גז טבעי מרוסיה. באירופה ניסו למצוא אלטרנטיבות – והחלו לקנות מוצרים שונים בכמויות הגדולות. אלא שמאז מחירי האנרגיה והגז התאזנו, אך באירופה נותרו עודפי מלאי של מוצרי החברה.
בכך, שני גורמים שיכולים להשפיע על פעילות החברה בשנה הבאה הם הריבית ומחירי החשמל. אלו יגדילו את הכדאיות הכלכלית של מתקנים סולאריים ביתיים ובכך את השווי של מוצרי החברה.
לפני כשבועיים העריכו בגולדמן זאקס שסולאראדג' תבצע היפוך עסקי ותוצאות החברה ישתפרו. בסקירה שפרסם אנליסט בגולדמן זאקס טען שהחשש שהחברה לא תוכל לפרוע אגרות חוב ב-350 מיליון דולר במהלך ספטמבר 2025 מוגזם. כמו כן ציין לחיוב את הקיצוצים בחברה שמפחיתים את העלויות עבורה. לאחר הדיווח זינקה מניית החברה ב-17%.
הפגיעה בפעילות החברה ובתוצאותיה הובילו גם לגלי פיטורים וגם לשינויים בהנהלת החברה. סמנכ"ל הכספים רונן פייר עזב את תפקידו, ולאחר מכן גם מנכ"ל החברה צבי לנדו שנשאר דירקטור. לנדו עזב את התפקיד בסוף אוגוסט, ובמקומו נכנס לתפקיד באופן זמני רונן פייר. בדצמבר נכנס לתפקיד המנכ"ל שוקי ניר. גם יו"ר החברה בחמש השנים האחרונות, נדב צפריר, עזב את תפקיד היו"ר (אך נותר דירקטור). לתפקיד היו"ר נכנס אייברי מור. צפריר עזב את תפקיד הדירקטור עקב מינויו למנכ"ל חברת התוכנה הישראלית צ'ק פוינט.
ב-2024 היו בסולאראדג' שלושה גלי פיטורים, שלאחרים נותרו בחברה 3,700 עובדים. גל הפיטורים הראשון של סולאראדג' עם הקריסה במניה והירידה במכירות היה בינואר של השנה שעברה. בסולאראדג' פיטרו 900 עובדים, כ-16% מכוח האדם בחברה. ביולי האחרון, לפני פחות מחצי שנה הודיעו על גל הפיטורים השני בחברה, של כ-400 עובדים.
גל הפיטורים השלישי היה בנובמבר, אז סגרה החברה הישראלית את חטיבת אחסון האנרגיה שכללה פיטורים של 500 עובדים בדרום קוריאה. כמו כן, הקיצוץ כלל גם את סגירת מפעל 'סלע 2' במדינה. בסולאראדג' צופים חיסכון שנתי של 7.5 מיליון דולר עם סגירת החטיבה החל מאמצע 2025. החטיבה נשענה על פעילות Kokam הדרום קוריאנית שנרכשה על ידי סולאראדג' ב-2018 בתמורה ל-110 מיליון דולר. החברה התמקדה בייצור תאים לסוללות גדולות ברשת החשמל, ולא למתקני האגירה הביתיים של החברה, אותם תמשיך סולאראדג' למכור.