סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי Hexagate הקסגייט מימין המנכ"ל יניב ניסנבויים וסמנכ"ל הטכנולוגיות ניב יחזקאל
מייסדי הקסגייט. מימין: המנכ"ל יניב ניסנבויים וסמנכ"ל הטכנולוגיות ניב יחזקאל (צילום: עומר הכהן)

ענקית הבלוקצ'יין Chainalysis רוכשת את הקסגייט הישראלית בכ-60 מיליון דולר

הקסגייט מפתחת כלי אבטחה ל-Web 3.0 ובלוקצ'יין. היא תמשיך בפעילותה הנוכחית לאחר הרכישה, וכל 20 עובדי החברה, המועסקים בישראל, ימשיכו לעבוד בה. עבור Chainalysis מדובר ברכישה הראשונה בישראל

ענקית הבלוקצ'יין האמריקאית Chainalysis רוכשת את חברת הקסגייט (Hexagate) הישראלית, המפתחת כלי אבטחה ל-Web 3.0 ובלוקצ'יין. סכום הרכישה לא פורסם, אך על פי הערכה עומד על כ-60 מיליון דולר. הקסגייט תמשיך בפעילותה הנוכחית לאחר הרכישה, וכל 20 עובדי החברה, המועסקים כולם בישראל, ימשיכו לעבוד בה.
זו הרכישה הראשונה בישראל של Chinalysis, המפתחת מוצרי אנליזה, ניתוח פעולות והנגשת דאטה בבלוקצ'יין. החברה מעסיקה כ-900 עובדים ברחבי העולם ובין לקוחותיה נמנים גופים פיננסיים, ממשלות וגופי אכיפת חוק.
הקסגייט הוקמה ב-2022 על ידי יניב ניסנבוים, מנכ"ל החברה, וניב יחזקאל, סמנכ"ל הטכנולוגיות. החברה גייסה השקעת סיד בסך 8.6 מיליון דולר, בהובלת אנטרי קפיטל ובהשתתפות סמסונג נקסט, INT3, Northside Ventures ויזמים מהחברות Vdoo ו-Medigate, בהן עבדו בעבר מייסדי הקסגייט.
יניב ניסנבוים שירת ביחידת הסייבר מצו"ב, ולאחר מכן שימש כיועץ סייבר בגופים ביטחוניים אחרים. עם המעבר לקריירה אזרחית, הוא הקים את חברת הסטארטאפ Scientra הפועלת בתחום האלגו-טריידינג. לאחר מכן היה שותף להקמת סטארט-אפ נוסף בשם Jumper Labs שסיפק מערכת בדיקות וירטואלית למוצרי IoT. בהמשך הקריירה הצטרף לחברת Vdoo שנמכרה לג'ייפרוג. ניב יחזקאל שירת ביחידה 8200, אך כבר מגיל 14 החל לחקור סייבר ולאתר חולשות. לאחר שחרורו מהיחידה, הצטרף ל-Medigate כאחד מהעובדים הראשונים בחברה, שנמכרה בהמשך לקלארוטי.
"לאחר רכישת Vdoo ע"י ג'ייפרוג, חזרתי ליזמות והכרתי את השותף שלי ניב דרך חבר משותף", סיפר ניסנבוים. "לאחר כמה חודשים של עבודה החלטנו להתפקס על תחום הבלוקצ'יין והבנו שזה עולם פרוץ לחלוטין, עם גניבות של מיליארדי דולרים המתבצעות בקלות. החלטנו שעם הידע והניסיון שלנו נוכל לפתור את האתגרים הכי קשים בתחום. במסגרת תהליך המחקר ניב מצא חולשה ברשת הבלוקצ'יין פוליגון בשווי 5 מיליארד דולר והבנו שיש לנו משהו ביד.
"במאי 2022 סגרנו סיבוב סיד, פגשנו שוק שחווה המון טלטלות, ושוק שלא היה מוכן לרכוש מוצרי סקיוריטי. באפריל 2023 התחלנו למכור, ותוך שנה של מכירות הגענו ל-ARR (הכנסה שנתית צפויה - מ"א) של כמה מיליוני דולרים מעשרות רבות של לקוחות מובילים בתעשייה, בהם Coinbase, Polygon, EigenLayer, Uniswap ו-Consensys, שחסכו בעזרתנו יותר ממיליארד דולר בעקבות התרעות בזמן לאיומים פוטנציאליים".