סגור
כנס TECH TLV - ענבל קרייס
(צילום: קובי קואנקס, צילום ושידור: Streame)

Tech TLV
"היכולת לזהות אובייקטים מהחלל זו המשימה שלנו, זה מעבר לתחום הביטחוני"

ענבל קרייס מהתעשייה האווירית לישראל אמרה בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק כי ל-AI יכולה להיות השפעה מהפכנית על שימוש בביג דאטה שנאסף מהחלל; "זה יכול לשמש לגילוי זיהום באוקיינוס או מינרלים באזורים חקלאיים"

"לפני שנים אמרו לי שליירט טילים בליסטיים בחלל זה משהו שלא יעבוד, אבל אנחנו יצרנו הובלה טכנולוגית ואימפקט גלובאלי מוכח", אמרה ענבל קרייס, מנהלת החדשנות בחטיבת מערכות טילים וחלל בתעשייה האווירית לישראל בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק.
קרייס הוסיפה כי "המיקוד שלנו כיום הוא בינה מלאכותית, הכנסת מנועים אנליטיים בכל מערכות ההגנה והניווט.
"בעולמות הביג דאטה נאסף מידע רב, במקרה שלנו גם מהחלל. זהו הזהב החדש ויש לשפר את הביצועים באמצעות AI. כל מערכת שיכניסו לה יכולות אנליטיות מתקדמות, ביצועיה ישתדרגו. יש הרבה תמונות מהחלל, שפע של מידע. היכולת לזהות אובייקטים מהחלל זו המשימה שלנו וכאן יכולות ה-AI מהפכניות בביצועים שלהן. עלינו להמשיך להיות חדשנים, מובילים, בלוויינים, וגם בלהגיע לירח".
קרייס אמרה כי "ביג דאטה מגיע כל הזמן והוא יכול לשמש לאינספור שימושים מעבר לתחום הביטחוני - לגילוי תופעות על פני כדור הארץ, לגלות זיהום באוקיינוס, לגלות מינרלים באזורים חקלאיים.
"שימוש מושכל בביג דאטה ישפר את איכות חיינו בכדור הארץ ואת הגישה שלנו בכל המערכות והתחומים, מקצה לקצה".
לפי קרייס, "חזון המכונה הוא השחקן הראשי, כי היכולות קופצות בכל יום, כל שבוע וכל חודש. גם היכולות בספריות קוד פתוח, בכל לוויין, זה משהו שהופך לפיקסל והפיקסל הוא אפליקציה שמשולבת במערכות ומייצרת מהפכה.
"למשל, אם אנו מסתכלים על הזירה הימית, ביכולתנו לזהות את סוגי כלי השיט, גם לצורך בטחוני וגם אזרחי, בכל מזג אוויר, בכל זמן, ולקבל החלטות גם צבאיות וגם אזרחיות. גם במערכות הפיתוח, כאשר מבצעים עיצוב, ניתן להכניס בינה מלאכותית. ניתן לחסוך עלויות, לשפר ביצועי פיתוח ולייצר מהפכה בכל עולמות התוכן הללו".
כיצד ניתן לשמור על חדשנות בסביבה המספקת פתרונות לתעשיות בטחוניות?
"זהו DNA ארגוני, שילוב של חדשנות פתוחה, גלובלית ותוכניות מאיץ עם כל המוסדות האקדמיים בארץ ובעולם. כך בונים אקוסיסטם.
"אחת מתוכניות הדגל שלנו היא אקסלרטור היברידי של צוותים חיצוניים ופנימיים שמבצעים הדגמת טכנולוגיה כדי להוביל יכולות חדשות. זו תוכנית שכבר מגיעה למחזור ה-15 ונרשמו בה 16 ופטנטים. עצם זה שאנו מייצרים כאן את מערכות ההגנה הטובות בעולם, זה משהו שכל העולם יודע.
"יש לנו תכניות עם מספר מדינות של מאיץ סטארט-אפים בתחומי החלל והארוספייס, זהו DNA של חדשנות ויש לו דוגמאות רבות שניתן לקחת למקומות רבים של מערכות שאת ביצועיהן אנו רואים בימים אלה".