סגור
לילי בן עמי
(צילום: יריב כץ, צילום ושידור: Streame)

Tech TLV
"חשפנו שהעלות של כל נרצחת היא מעל 16 מיליון שקל למשק הישראלי"

כך אמרה לילי בן עמי, מנכ"לית ומייסדת פורום מיכל סל"ה בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק. היא הסבירה "פורום מיכל סל"ה הוא עמותה שהקמתי בעקבות רצח אחותי במטרה לגשר על פער טכנולוגי בכל הקשור למניעת אלימות וביטחון בבית. אנחנו עושות את זה באמצעות טכנולוגיה וחדשנות"

"פורום מיכל סל"ה הוא עמותה שהקמתי בעקבות הרצח של אחותי במטרה לגשר על פער טכנולוגי בכל הקשור למניעת אלימות וביטחון בבית. אנחנו עושות את זה באמצעות טכנולוגיה וחדשנות, הקמת סטארט-אפים לביטחון בבית", כך אמרה לילי בן עמי, מנכ"לית ומייסדת פורום מיכל סל"ה בשיחה עם אריאלה כרמל, כלכליסט בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק.
"אנחנו עושות חשיבה מחוץ לקופסה, מושיבות יחד את החברות המובילות בתעשיית ההייטק והביטחון יחד עם מומחים של אלימות במשפחה לשם מניעה וניבוי של אלימות בזוגיות. השנה נכנסנו לתחום הבינה המלאכותית, ייצרנו את המאגר הראשון והיחיד בעולם של דאטה לשימוש מהנדסי בינה מלאכותית של מקרים של אלימות בזוגיות. שבעה מיזמים שעלו לגמר השתמשו בדאטה של ה-AI שבנו בטכניון במטרה להשתמש בטכנולוגיה של בינה מלאכותית על מנת למנוע מראש את האלימות", אמרה.
לדבריה, "מקובל להתמודד עם אלימות במשפחה בכלים של טיפול ואילו הזווית של הפורום היא ביטחונית: איך לעשות מניעה מראש, איך הטכנולוגיה יכולה לעזור לנו לגשר על הפער, כדי לעשות מניעה זיהוי, והצלת חיים".
בן עמי סיפרה על הפתרון ריליי און שהומצא בהקתון על ידי לי שריר אשר גייסה למעלה מ-2 מיליון דולר עבור הפתרון שהמציאה, לחצן מצוקה קולי שמאפשר הזעקת עזרה בלי לגעת בטלפון. "פתרון כזה היה מציל את אחותי", אמרה.
בן עמי חשפה את שיתוף הפעולה הראשון בין כלכליסט לפורום מיכל סל"ה בהאקתון השישי שייערך במאי ביום הולדתה של מיכל.
איך התקופה אחרונה השפיעה על ביטחון בבית?
"ה-7.10 תפס את עם ישראל לא מוכנים, טכנולוגיות לביטחון בבית זה מה שפיתחנו בארבע השנים האחרונות, לצערי זו המציאות היומיומית של נשים שחיות בזוגיות אלימה. הפתרונות שלנו הם גם לזהות בשלב מקדים וגם בעת חירום וגם לצד של התוקף. הרבה לוחמים שחוזרים הביתה חווים פוסט טראומה. חלקם פנו אלינו ואמרו שהם מרגישים שבבית הם אדם אחר, הם יותר תוקפנים, יותר אלימים. אחד המיזמים שלנו שמשתתף באקדמיית מיכל סל"ה לסטארט-אפים מתמודד בדיוק עם איך אדם יכול לזהות עם עצמו לפני ההתפרצות. פתרון שמיועד לאנשים שחוו פוסט טראומה על מנת שיוכלו לנהל את הכעסים ולמנוע התפרצות".
אתם ערכתם את המחקר הראשון מסוגו על המחיר הכלכלי של אלימות נגד נשים, את יכולה להגיד למה זה כל כך חשוב?
"כשהתחלתי את המסע של פיתוח טכנולוגיות לביטחון נשים בביתן, מיפינו את האתגרים: להמציא פתרונות, סטארט-אפים ואז הראש שלנו נחבט בגיוס הכספים, כי אין VC בתחום, אין שוק בתחום, העולם כולו בעצם רגילים להתמודד עם אלימות במשפחה בכלים מאוד פרימיטיביים, הנושא של טכנולוגיה לביטחון בבית הוא מאוד חדש. החלטתי למדוד את התופעה הזו בכסף, בישראל מעולם לא נעשה מחקר כזה, חברת פייבר נרתמו למחקר. מדדנו כמה עולה נרצחת וחשפנו שהעלות היא מעל 16 מיליון שקל למשק בישראל", אמרה.