סגור
כנס TECH TLV - פאנל - שירה אטינג, עמנואל תימור, אלון חורי, מרב בהט, פיונה דרמון
(צילום: קובי קואנקס, צילום ושידור: Streame)

Tech TLV
"נהיה הקרן הראשונה בעולם שמאפשרת ליזמים שלה שימוש ב-AI לזהות בעיות גדולות"

כך לפי אלון חורי, השותף מנהל ב-Team8 Fintech, בפאנל שנערך בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק. בפאנל השתתפו גם פיונה דרמון, עמנואל תימור, ורטקס ושירה אטינג מקרן וינטג'

"2025 הולכת להיות השנה של ישראל, ויש סיכוי שתעבור את 2024. אני אדם אופטימי מטבעי, אבל מה שראינו פה בשנה האחרונה משקף את עוצמת ההייטק הישראל ", כך אמרה פיונה דרמון, שותפה מנהלת בקרן Suvest Capital Partners, בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק.
דרמון אמרה את הדברים בפאנל שהנחתה במסגרת הוועידה. פרט אליה, השתתפו בפאנל גם שירה אטינג, שותפה בקרן וינטג', שהינה גם טייסת מסוקי קרב והיתה אחד הקולות הבולטים נגד ההפיכה המשטרית; מרב בהט, מייסדת ומנכ"לית סטארט-אפ הסייבר Dazz שנרכשה על ידי Wiz לפני פחות מחודשיים ב-450 מיליון דולר; עמנואל תימור, שותף בקרן Vertex; ואלון חורי, ממייסדי היוניקורן נקסט אינשורנס וכיום שותף מנהל ב-Team8 Fintech.
שירה, כמי שיושבת בקרן שחולשת על כל השוק. ספרי לנו מה יהיו המגמות בשנה הקרובה.
שירה אטינג: "2024 היתה שנה של המשך ההתייצבות שהתחילה ב-2023. הריבית התייצבה ובעקבותיה גם כמות הכסף שנכנס. כשמסתכלים על השוק צריך לחלק אותו לשני עולמות – AI (ובישראל גם סייבר) ונון AI. כשמסתכלים של AI רואים בועה – הרבה כסף שמושקע באבליואציות מאוד גבוהות. לעומת זאת, בחברות שאינן עוסקות ב-AI מאוד קשה לגייס כסף ועושים את זה לפי שווי נמוך יותר".
לדברי אטינג, "אם שואלים מה השפעות ההפיכה או המלחמה – אז אלו דברים שכרגע לא רואים בנתונים. עוד מגמה מעניינת שרואים היא שזה לא מספיק להיות רק טוב, צריך להיות מצוין. יש כסף שמחפש להיות מושקע בקרנות ובחברות, אבל רק בכאלה שיש יותר ודאות לייצר מהן החזרים. אם אתה רק טוב אבל לא מצוין או מוכר יהיה לך קשה לגייס כסף. לגבי הנפקות ב-2025, צריך להיזהר מנבואות אבל ה-IPO ילכו ויתפתחו".
מרב, ספרי לנו על המסע שלכם ב-Dazz. איך הגעתם למכירה ל-Wiz?
מרב בהט: "אנחנו בתקופה מאוד מרגשת, קצת יותר מחודש אחרי המכירה. אתחיל מזה שלמרות שמדברים על סייבר בתור הדבר הכי חם שיש בו כל כך הרבה השקעות, בסוף מאוד מאוד קשה לייצר מזה הצלחות. בשביל באמת להצליח לא חשוב רק להיות בסייבר אלא לבנות את הדבר הנכון, ויש המון תחרות.
לדברי בהט, "לא מספיק להיות טוב, אלא צריך להיות מצוין ולרוץ מהר. כל דקה שמצמצת מישהו עקף אותך. בדרך מה שהכי חשוב כשמקימים חברה זה לבחור את השותפים. אנשים מבזבזים זמן על הרעיון, אבל מה שהכי חשוב זה לבחור את השותפים ולהקשיב ללקוחות. צריך לא להתאהב ברעיון, ולעשות הכל בשביל הלקוחות. אם הם שמחים – אתה בדרך הנכונה".
בהט התייחסה לרכישה על ידי Wiz: "בדיוק גייסנו כסף והתחלנו לעשות שיתופי פעולה אסטרטגיים, ואז אסף (רפפורט – ח"ג) בדיוק התקשר כדי לבדוק אם קורה משהו".
בהט הדגישה כי "לבנות חברה בשביל אותה למכור זו טעות. רצינו לבנות פתרון שהוא חדשני ושצריך אותו וגייסנו צוות מכירות מטורף. כל הדברים האלה קרו, ואז נמכרנו. ראינו איך אנחנו תופסים תנופה, ואז בדיוק נמכרנו. זה היה כנראה הזמן הנכון. בגלל שאנחנו ו-Wiz בעולמות ה-Cloud Securityt לקוחות משותפים אמרו לנו שהחיבור הגיוני. Wiz החברה הכי צומחת בעולם הסייבר סקיוריטי, ואפשר לבנות יחד את חברת הסקיוריטי הכי גדולה בעולם מישראל".
אלון, אתה פה בשני כובעים, גם של אחד ממייסדי נקסט וגם של שותף ב-Team8. אתה יכול להגיד לנו למה עברת ל-Team8 ומה אתה רוצה לעשות שם?
אלון חורי: "מה שמרגש כל יזם ובמיוחד אותי הוא לחשוב על הרעיון. אני קורא לזה פאר היצירה, ו-Team8 מבחינתי זה המקום. בנקסט בנינו חברה. זה מסע ארוך. הייתי קודם לכן חלק מחברה שעשתה אקזיט לא רע (חברת צ'ק שנמכרה לאינטואיט ב-360 מיליון דולר – ח"ג), וכיזמים הרגשנו שהיינו יכולים לעשות הרבה יותר – זה היה הדרייב להקים את נקסט אינשורנס. הרגשנו שאנחנו רוצים לבנות את הדבר הגדול מהתחלה וזה מדהים שנהיום נקסט הגיעה למקום הזה. באופן אישי, אני גיליתי ב-Team8 - כמו ילד בחנות ממתקים - את הגן משחקים שאני יכול לשחק ולבנות בו חברות עם היזמים הכי טובים ומדהימים שיש".
לדברי חורי, Team8 התחילה לפתח לאחרונה טכנולוגיה פורצת דרך: "הטכנולוגיה הזאת הולכת לעזור ליזמים בבעיה הכי קשה – למצוא את הבעיה. כולם אומרים 'יש לי את הרעיון לסטארט-אפ', אבל לדעתי העניין הוא למצוא בעיה גדולה וכואבת. אנחנו מפתחים טכנולוגיית AI למציאת בעיות שיכולות להיות מעניינות וכלי שיידע לחקור את הבעיות האלה. זה דבר שאני הכי רוצה בעולם".
עמנואל, ספר קצת על האופן שבו אתם מחפשים השקעות בורטקס.
עמנואל תימור: "ורטקס היא אחת הקרנות הוותיקות בארץ. אנחנו מלווים חברות משלב הרעיון ועד לאקזיט, וזה הדבר שאנחנו הכי נהנים ממנו. לא נעים לומר את זה לאור מצב המדינה, אבל 2024 היתה שנה מאוד טובה להייטק הישראלי, ושנה מדהימה לורטקס. עשינו אקזיטים גדולים, גייסנו קרן חדשה, ואנחנו רואים התקדמות יפה בחברות שלנו".
לדברי תימור, "יש תמיד את השאלה אם יש ירידה בישראל בכמות המיזמים החדשים. אם נסתכל על איכות יש דברים מאוד יפים. זו תקופה מדהימה להיות יזם, אמנם לא קלה כי אתה לא לבד, אבל קיימות הזדמנויות אדירות ואני מאוד אופטימי לגבי ישראל".
ספרו לי בשתי מילים איך בשנת 2025 חברה יכולה להתבלט בשביל לגייס כסף.
מרב בהט: "כדי להתבלט ולהצליח צריך לבנות את הצוות הכי טוב, לגייס טאלנטים. לבנות את הצוות הנכון, להקשיב ללקוחות ולא להיות מאוהב ברעיון של עצמך".
אלון חורי: "לגבי 2025 אני אופטימי מטבעי, אבל אפילו יותר אופטימי לגבי ישראל. בעזרת השם תהיה עסקת חטופים ונהיה אחרי מלחמה, ואחרי מלחמות רואים בומים של צמיחה. ההייטק הישראלי נכנס מתחת לאלונקה, ומעבר לזה שהצלחנו לשרוד הראינו כמה ה-DNA של ישראלים שונה וזה משהו שמעריכים אותו בעולם. אנחנו הולכים לראות מגמה שתעלה למעלה, ואני מאוד אופטימי לגבי ישראל. את הכסף שלי גם שמתי בישראל".
עמנואל, זו התקופה הכי טובה להשקיע?
עמנואל תימור: "ב-2024 ראינו הבעת אמון מאוד מרשימה בישראל של הקרנות הכי גדולות בארה"ב. טבעי להניח שזה רק יועצם בישראל, במיוחד אם תהיה כאן רגיעה. לגבי מיזמים, 2025 לא תהיה שונה משנים קודמות, אולי בזה שכמות הכסף שרוצים להשקיע סביב AI מאוד גדולה. במובן זה אנחנו חוזרים עוד פעם ל-2021 שהיה קל לגייס בה כסף, אבל זה נכון רק לצוותים שבנויים נכון ומגיעים עם רעיון שעבר את הוולידציה המתאימה".
שירה, איך את רואה את השנה הקרובה?
שירה אטינג: "השנה היתה סוג של נס, אבל רק בגלל שהושקעו פה המון המון משאבים שנים אחורה. כשמסתכלים קדימה, חייבים לדעת לבנות פה קודם כל דמוקרטיה יציבה, להמשיך להשקיע בחינוך, ולהמשיך לפתח סקטורים נוספים פרט לסייבר".
בהסתכלות קדימה אמרה אטינג: "חטאנו בזה שב-20-30 שנה האחרונות עשינו לביתנו, היינו בחופשות סקי ואכלנו סושי. לפני שנתיים-שלוש התעוררנו והבנו שאם לא כולנו נתגייס ונהיה חזק בעולמות הציבוריים והחברתיים המדינה לא תהיה פה. אנחנו חייבים להתגייס להמשיך לשרת את המדינה שלנו בעולמות האלה ולעשות בהם מילואים".