סגור
כנס TECH TLV - אלון בורג
(צילום: קובי קואנקס, צילום ושידור: Streame)

Tech TLV
"יצרנו קמפיין וירטואלי עם אנה זק ויעל שלביה כשהן היו עסוקות בפסטיגל"

כך אמר אלון בורג, מייסד משותף של Astria.ai, מחולל תמונות ועולמות באמצעות בינה מלאכותית, בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק  

"הטכנולוגיה שלנו אפשרה לייצר קמפיין עם אנה זק ויעל שלביה בזמן שהן היו עסוקות בפסטיגל", כך אמר אלון בורג, מייסד משותף של חברת Astria.ai, מחולל תמונות ועולמות באמצעות בינה מלאכותית, בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק.
בורג ביקש להתמקד בדבר בצד הטכנולוגי של Generative imaging. לדבריו, "יש לנו מודל עם יסודות גנריים שמשמשים למשימות רחבות ואותם אפשר לדייק ולעשות עליהם fine tuning".
בורג תיאר את תחילת דרכה של החברה: "התחלנו ב-2022 עם חברת מיי הריטג' בקמפיין שבמסגרתו הרבה אנשים ייצרו תמונות של עצמם כויקינגים או בשנות השישים, ועד היום אני רואה פרופילים בלינקדאין של התמונות האלה שנשארו".
בורג ביקש להסביר לנוכחים מה זה מודל ג'נרטיבי שממיר טקסט לתמונה: "בעצם המודלים האלה אומנו כך שניתן לקחת טקסט בעיקר באנגלית – פרומפט – ולהפוך אותו לתמונה. ברמה הטכנית, השינוי החל ב-2022 כשהתחילו להופיע מודלים כמו דאלי ומידג'רני. באוגוסט 2022 התחילו לצאת מודלים שהיוו קפיצת מדרגה כמו סטייבל דיפיוז'ן".
לדברי בורג, "קפיצת המדרגה נרשמה בגלל עלייה ביכולת עיבוד, עלייתה של אנבידיה, וקפיצת מדרגה בכלי ה-AI שנוצרו. התפתחו כלים כמו מודל קליפ שממיר טקסט לאיזשהו מרחב של מספרים, ומהצד השני אימג' דיקודר שיכול להמיר איזשהו מרחב וקטורי לצד של הפיקסלים. באמצע בעצם אימנו מודל חדש שיכול לחבר את שני המודלים האלה ולקחת את הטקסט עד לעולם התמונה".
בורג מספר על החיפוש אחר האדג' של החברה: "ישבנו וחשבנו מה הדבר הבא. המודלים היו יכולים לייצר תמונות גנריות, ואנחנו רצינו לייצר פנים של מישהו מסוים, שפת ברנדינג של חברה מסוימת, מוצר שמודל הבסיס לא מכיר, וזה מה שהנגשנו באמצעות API. המערכת שלנו מסוגלת לקחת סט של תמונות, ובתהליך של 7-10 דקות אנחנו מאמנים את רשת הנוירונים, משנים לה את המספרים קצת, כדי שהיא תוכל לייצר את הקונספט החדש ויכולים לייצר תמונות ברמה הוליוודית, בין אם זה לבנאדם או למוצר, ובין אם לדמות שפה עיצובית של מאייר או מעצב גרפי.
"איך נעשה שימוש בטכנולוגיה שלנו?", המשיך בורג. "הרבה מהלקוחות שלנו נותנים שירות של AI פוטושוט שבאמצעותו אפשר להתלבש בחליפה יקרה, למשל לעולמות הסושיאל מדיה. איקומרס זה גם תחום שאנחנו רואים בו תאוצה ואפשר לייצר בו נכסים עבור מוצרים ולשים אותם במקומות מסוימים. זה תפס מאוד גם בעולם האופנה".
בורג חשף קמפיין שערכה החברה בשיתוף רנואר שבו לדבריו "אנה זק ויעל שלביה היו עסוקות בפסטיגל ובאמצעות הפלטפורמה של אסטריה לקחנו את הבגדלם של רנואר וייצרנו קמפיין וירטואלי לגמרי כשהן היו שם".