סגור
ערב גאלה "מסתכלות קדימה" של כלכליסט ופועלים טק
(צילום: ירון שרון)

"נשים מביאות סגנונות ייחודיים של מנהיגות"

כלכליסט והפועלים קיימו מפגש בו התכנסו בכירות מקהילת ההון סיכון וההייטק הישראלי לסכם את השנה שחלפה ולהסתכל קדימה על עתיד עסקי ישראלי 

"2025 תהיה שנת הקינצוגי, שנת החיבור בזהב", אמרה מנכ"לית כלכליסט נועה תמיר בפתח אירוע הגאלה "מסתכלות קדימה" שהתקיים במלון ג'ורג' בתל אביב בהשתתפות נשות עסקים ומנהלות מובילות בתחומי ההון סיכון וההייטק.
"לפני שנתיים ביקרתי ביפן התוודעתי לאומנות הקינצוגי, אומנות החיבור בזהב", סיפרה תמיר. "כלי חרס שנשברו נבנים מחדש עם עיטורי זהב. כשביקרתי בקיבוצי הדרום ראיתי את הצורך הגדול בשיקום. בשנה הקרובה כולנו קינצוגי. הכל ישוקם ויהיה יפה יותר".
בהמשך דבריה הביעה תמיר שני איחולים לשנה החדשה: "אני תקווה שנראה יותר נשים בעמדות ההשפעה כמנ"כליות ובפוליטיקה. והשני, שהלוואי ובימים הקרובים נגלה שיש לנו השנה נס חנוכה בדמות חטופים וחטופות ששבו הביתה".

מיכל קיסוס הרצוג, מנכ״לית פועלים טק, ענת לוין, מנכ״לית בלאקרוק ישראל, ליאת חזות מנכ״לית פועלים אקוויטי
(צילום: אוראל כהן)

מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק, אמרה: "ודאי קראתם בכלכליסט על מינוי של 17% נשים חברות הנהלה בשנה החולפת. כשהייתי צעירה היו מודלים רבים להשראה, אך כולם היו גברים. אני זוכרת רגע שבו ישבנו סביב שולחן השבת וצפינו בחדשות על מרגרט תאצ'ר. התפעלתי מאותה אישה יחידה מול גברים. לאחר מכן הכרתי את גליה מאור, גם היא יחידה מול גברים. זה מודל שחיפשתי ולא היו הרבה. זה הזמן לחזק נשים. אני יודעת שאנחנו רואות את עצמנו כמי שיש להן את האחריות והזכות לייצר שינוי, לייצר יותר מודלים לחיקוי".
בהמשך הערב נערך פאנל בהנחיית מאיה נחום שחל מכלכליסט שבו השתתפו דנה שטרן, מפיקה ואשת תוכן בינלאומית שהובילה את מכירת הסדרה "פאודה" לנטפליקס, ודנה עדן, מפיקת ויוצרת הסדרה "טהרן" שנרכשה על ידי אפל. "אני כבר 35 שנים בתחום", סיפרה שטרן. "אך ההזדמנות הגדולה היתה 'פאודה'. לאחרונה הפקתי סרט על 7 באוקטובר שנמכר ל־60 מדינות. טלוויזיה היא עסק מסחרי לכל דבר. אם אין קהל אין הכנסה, ולכן השיקולים מסחריים".
דנה עדן הוסיפה: "בעולם לא רוצים לשמוע את הסיפור הישראלי. ב־7 באוקטובר זה הורגש. הבנתי שזה סופה של הסדרה 'טהרן' שהיתה עבורי סדרה משנה חיים. הבנתי שלמרות שאנו כותבים עוד עונה, נגמר הסיפור. היה פחד ממשי שהמציאות תשיג את הסדרה".
בכירות מקהילת ההון סיכון וההייטק הישראלי תיארו את מצב המשק והכלכלה והשמיעו את תחזיותיהן לכלכלה הישראלית בפתח השנה החדשה. ליאת חזות, מנכ"לית פועלים אקוויטי, אמרה: "2025 תהיה שנה של צמיחה לכלכלה הישראלית. ישראל ניצבת בפני הזדמנויות רבות ומשמעותיות. אחרי תקופה מאתגרת, צפויה התאוששות הודות להשקעות גדולות בתשתיות ובנדל"ן, לצד חידוש הפעילות של חברות תעופה שיגדילו את התיירות".
עם זאת לדבריה, הכלכלה הישראלית עשויה להתמודד בשנה הקרובה עם מכשולים: "חוסר היציבות הפוליטית, הן בזירה המקומית והן בזירה הבינלאומית, יוצר אי־ודאות שפוגעת באמון המשקיעים ומקשה על תכנון כלכלי לטווח ארוך. בנוסף, גזירות כלכליות חדשות עלולות לפגוע בחברות ובצריכה הפרטית, מה שעלול להאט את הצמיחה. התייקרות חומרי הגלם מהווה מכשול משמעותי, שכן היא מכבידה על התעשייה ומשפיעה על האינפלציה".
לדברי חזות, שיקום האמון בישראל בעת הזאת הוא קריטי. "הפגנת משמעת פיסקלית, טיפול בגירעון ושיפור דירוג האשראי ישדרו אמינות ויציבות למשקיעים בעולם", אמרה. "בנוסף, לחדשנות הטכנולוגית הישראלית יש תפקיד מכריע. פתיחה מחודשת של שוק ההנפקות בארה"ב יוכל לחזק את מעמד המדינה כמרכז חדשנות מוביל".
סיון שמרי דהן, שותפה מנהלת, קומרה קפיטל, אמרה: "המכשולים המרכזיים שעלינו להתמודד איתם השנה כדי ליצור מומנטום חיובי הם בראש ובראשונה החזרת הקרנות הזרות להשקיע בצורה משמעותית בישראל. במקביל, 2025 עשויה להביא עימה גם את הסנוניות הראשונות של חברות ישראליות שיוצאות להנפקות, מה שיסמן התחלה של שינוי כיוון בשוק".
יעל אלעד, שותפה ומנהלת תפעול בקרן Aleph אמרה: "ככל שמהפכת ה־AI הופכת את כתיבת התוכנה למוצר מדף, כך מתרחבים תחומי החדשנות לאזורים שבעבר ראינו בהם כמות מצומצמת יחסית של חדשנות כמו חומרה, ביולוגיה, כימיה ורובוטיקה".
לדבריה, כדי להשיג את פריצת הדרך ולשקם את האמון בכלכלה הישראלית ובהייטק המקומי, "בראש ובראשונה חייבים לסיים את המלחמה ולהחזיר את החטופים, לעצור את חוקי ההפיכה המשטרית, ולהחליף את הממשלה בכזאת שמטרתה להשקיע בעתיד של ישראל ובפיתוח תעשייה וכוח עבודה איכותי".
ד"ר עדי הורוויץ לביא, מנהלת הצמיחה וההשקעות של פועלים טק, אמרה: "סקר שערכנו בשיתוף Meidata מצביע על עשרות חברות ישראליות שממתינות להנפקות וכמה מהן צפויות להנפיק כבר השנה בארה"ב. אחרי שנים שבהן שוק ההנפקות היה סגור, אני מאמינה ש־2025 ו־2026 יהיו שנים משמעותיות לחברות הישראליות".
דניאל זגר, מנכ"לית עמותת Pro Woman הדגישה את חשיבותן של נשים בעמדות מפתח: "נשים מביאות סגנונות מנהיגות ייחודיים שמקדמים שיתוף פעולה, חדשנות ויעילות. לכן, המהפכה המגדרית היא מהפכה כלכלית, ולא רק חברתית".