Tech TLVחברת ניהול ההשקעות מילניום בדרך להכפלת נוכחותה בישראל
Tech TLV
חברת ניהול ההשקעות מילניום בדרך להכפלת נוכחותה בישראל
פראנט פתאק, מנהל מערכות מידע (CIO), EMEA, וראש חטיבת טכנולוגיות ב-Millennium, שוחח עם CTech במסגרת ועידת Tech TLV 2025 של כלכליסט ולאומי טק
במהלך שנה מאתגרת במיוחד בישראל, מה גרם לחברת ניהול השקעות גלובלית להמשיך להרחיב את פעילותה כאן בלב אומת הסטארטאפ? מה הקשר בין ניהול השקעות לטכנולוגיה, ואיפה הבינה מלאכותית משתלבת בכל זה? כדי לענות על השאלות האלה ועל שאלות נוספות, שוחחנו, במסגרת ועידת Tech TLV של כלכליסט, עם פראנט פתאק, מנהל מערכות מידע (CIO), EMEA, וראש חטיבת טכנולוגיות הכנסה קבועה, סחורות וניהול סיכונים ב-Millennium.
Millennium מנהלת נכסים של יותר מ-72 מיליארד דולר, ומעסיקה מעל 6,000 אנשים ברחבי העולם. אבל מעבר למספרים, מהי Millennium? ומה קורה בחברה מבחינת טכנולוגיה?
ובכן, Millennium היא חברה גלובלית ומגוונת לניהול השקעות אלטרנטיביות. יש לנו משרדים במספר מיקומים ברחבי העולם.
והזכרת את כמות העובדים ב-Millennium, אבל פרט חשוב נוסף הוא שיש לנו כ-1,500 עובדים טכנולוגים שעובדים ב-Millennium ברחבי העולם.
כדי שמנהלי ההשקעות שלנו יוכלו ליישם אסטרטגיות השקעה בשוק, חשוב לספק להם כלים שיאפשרו להם להשיג יתרון תחרותי בשוק. שם הטכנולוגיה נכנסת לתמונה, אנחנו עובדים עם מנהלי ההשקעות ומספקים להם את הכלים שהם זקוקים להם כדי ליישם את האסטרטגיות שלהם.
מה הגישה של החברה לבניית טכנולוגיה?
אני חושב שבכל מה שאנחנו עושים, כפי שציינתי, אנחנו מנהלים שיתוף פעולה צמוד עם מנהלי ההשקעות שלנו. אנחנו לא מפתחים כלים וטכנולוגיה במנותק מהם. מדי יום, אנשים שעוסקים במידול כמותי, חוקרי נתונים ואנשי טכנולוגיה שהם חלק מהצוות שלנו עובדים עם מנהלי ההשקעות, מפתחים טכנולוגיות, מקבלים משוב בזמן אמת, מבצעים איטרציה, משפרים את הטכנולוגיה, ומאפשרים למנהלי ההשקעות להיות יעילים יותר.
מאז שהתחלתי את הקריירה שלי בתחום ועד היום, המורכבות הטכנולוגית שמנהלי ההשקעות דורשים, כמו גם הרמה הטכנית של מנהלי ההשקעות עצמם, התקדמו מאוד. אנחנו עובדים עם משתמשים מתוחכמים, וכך הצוות שלי תמיד מוכן
מבחינת היכולת לספק להם כלים טכנולוגיים חדשניים.
ברשותך, נעבור למשהו יותר ספציפי. אני מבין שביקרת בישראל לפני כמה שנים, במשרד של Millennium פה בישראל. אתה מתכנן להגיע לישראל שוב בעוד כמה חודשים. מה תפקיד המשרד בישראל, ואיך הוא התפתח בשנה האחרונה? כמו כן, האם תוכל לספר לנו כיצד המשרד כאן מתמודד עם התקופה המאתגרת שאנחנו נמצאים בעיצומה?
לשמחתי, יצא לי להיות בישראל בתחילת 2019 ולבצע את סבב גיוס העובדים הראשוני עבור המשרד שלנו. אנחנו פעילים בתל אביב כבר כמה שנים. וכיום יש לנו כ-50 עובדים בתל אביב, בתחומים של פיתוח מודלים כמותיים, טכנולוגיות פיננסיות, טכנולוגיות ניהול סיכונים וטכנולוגיות ניהול פלטפורמות ענן. כלומר, מגוון רחב של פעילויות.
אין ספק שהשנה האחרונה, או השנתיים האחרונות, היו מאתגרות למדי בתל אביב מבחינה גאופוליטית, אבל אני גאה לומר שבכל הנוגע לצוות שלי, צוות הטכנולוגיה של Millennium בתל אביב, אני חושב שהם התמודדו עם האתגרים. הם ניסו לדאוג לכך שהשיבוש בעבודתם יהיה מינימלי, ורמות הפרודוקטיביות של הצוות לפני כל הבעיות שהתחילו לפני שנתיים, הייתי אומר שהן די קרובות להיום . זה משהו שאני גאה בו מאוד.
אני גם שמח להכריז שאנחנו מרחיבים את המשרד שלנו בתל אביב. שכרנו שטח משרדי נוסף שיאפשר לנו לגייס עובדים נוספים, לגדול פי שניים, פחות או יותר, ולהגיע לכ-100 עובדים בסופו של דבר.
יש לנו גם תוכנית מתמחים שהולכת ומתפתחת, אנחנו עובדים עם כמה אוניברסיטאות כדי להביא מתמחים, וגם בוגרים טריים, שיצטרפו לצוות שלנו. ובסופו של דבר, בעתיד, החברה גם תבחן את האפשרות של העסקת עובדים בתחום ההשקעות בתל אביב.
ישראל היא חממת חדשנות טכנולוגית, כמובן. בביקור האחרון שלי בישראל, יצא לי להיפגש עם כמה סטארטאפים. אני מקווה להיפגש עם סטארטאפים נוספים בביקור הבא שלי בעוד כמה חודשים, ובתקווה לשתף פעולה איתם ולבדוק איך נוכל לעבוד איתם בעתיד.
נחזור רגע לנושא רחב יותר. מה לדעתך תהיה פריצת הדרך הגדולה ביותר בנקודת המפגש בין טכנולוגיה ופיננסים? ולאן מועדות פניו של התחום לדעתך?
אני חושב שעדיין מוקדם לקביעות נחרצות - מה שראינו בתחום הבינה המלאכותית היוצרת ב-2024, לעומת מה שיקרה בתחום עד סוף השנה הזו, ההבדל יהיה דרמטי.
אני מאמין שזו רק ההתחלה, ובתחומים כגון מעקב אחר השוק, הערכת סיכונים ואפילו יעילות תפעולית, כבר יש לנו כמה פרויקטים ראשוניים של בינה מלאכותית יוצרת, אבל אני חושב שב-2025, נוכל להתפתח עוד בתחום.
הגודל של Millennium, ההיקף שלה והאתגרים הייחודיים בשוק מאפשרים לנו ליישם את הטכנולוגיות החדשות האלו כדי לפתור בעיות עסקיות בעבודה עם השותפים העסקיים שלנו. אז כן, זו מגמה שתלך ותתפתח, ואנחנו מצפים להכניס אותה לשימוש.