סגור
ועידת מיאמי 2024 – פאנל מליסה מדינה, הווארד לרמן, גארי פתכוב
(צילום: תומריקו - לייב פוקוס)

ועידת מיאמי
"השלב הבא הוא אקזיטים של חברות ממיאמי"

מליסה מדינה, eMerge Americas: "יש צמיחה עצומה בהשקעות במיאמי". היזם הסדרתי הווארד לרמן: "צריך כאן חברות שמגדירות קטגוריה בהייטק" 

בשנים האחרונות מתבססת מיאמי כמרכז בולט של טכנולוגיה והון סיכון. הדרך להפיכתה להאב טכנולוגי עמד במוקד מושב בהנחיית ירדן רוז'נסקי מכלכליסט.
מליסה מדינה, מייסדת שותפה, מנכ"לית ונשיאה, eMerge Americas, הדגישה כי "מתחילה צמיחה משמעותית בהשקעות, בנדידת כישרונות לעיר ובסביבה מיסויית תומכת. לא פחות חשוב: יש סביבה עסקית תומכת השקעות. עתה מיאמי כבר הגיעה למקום החמישי בארה"ב בהיקף העסקאות בפעילות הון סיכון ולמקום השביעי במדינה במונחים של ערך העסקאות. כמו כן, כלכלת מיאמי כבר הגיעה לערך של 1.7 טריליון דולר, כאשר תעשיית הפיננסים ממשיכה להתפתח ואני צופה שהשלב הבא יהיה גידול משמעותי גם באקזיטים". מדינה ייחסה חשיבות עצומה לבינה המלאכותית (AI) ולמחשוב הקוואנטי (QC) "כדי שחברות טכנולוגיה יישארו תחרותיות".
הווארד לרמן, מייסד ומנכ"ל, Roam ומייסד משותף, Yext, הציג גישה שונה מזו של מדינה: "שמעתי על הנתונים וההגירה של אנשים למיאמי אך מה שהכי חשוב הוא שמייסד יגיע לכאן ויחליט להמציא משהו שלא קיים, ייצר מוצר שאנשים אוהבים ואז ימכור אותו לעשרות מיליוני אנשים ועסקים. זה לא בגלל שאני רוצה להפוך את מיאמי לסצנת טכנולוגיה ענקית, אלא בגלל שמה שהופך את עמק הסיליקון למה שהוא זה החברות המגדירות את הקטגוריה: אפל, גוגל ואנבידיה. זה מה שמיאמי צריכה כדי להיות באמת על המפה".
לרמן התרכז בהתקדמות הנוכחית בטכנולוגיה הודות ל־AI, והתייחס אליה כפריצת הדרך המשמעותית ביותר של המאה, תוך שימת דגש על הפוטנציאל הטרנספורמטיבי שלה. "זו פריצת הדרך הטכנולוגית החשובה ביותר, לא רק של 20 השנים האחרונות, אלא של המאה. בניגוד לשאר המשתתפים, לרמן סבר כי העובדים לא חייבים להימצא במקום אחד או יחיד — אלא יכולים להיות מפוזרים בכל רחבי העולם, וזה מה שהטכנולוגיה, לרבות ה־AI, מאפשרת: "אתה מסוגל לעבוד היום מכל מקום. אתה יכול להיות ממוקם במיאמי אבל אתה יכול להעסיק סוכני AI איפשהו, או להקים צוותים וירטואליים ברחבי העולם שעובדים יחד".
גרי פטחוב, סמנכ"ל תפעול ומייסד משותף ב־Siemplify, גם הדגיש את חשיבות ה־AI. לדבריו, ההססנות של כמה שחקנים בתעשייה לגבי אימוץ טכנולוגיות AI נובעת מחוסר ביטחון, שאותו הוא מייחס ל"בעיות אגו". "אני מאמין שאימוץ בינה מלאכותית חיוני כדי שחברות יישארו תחרותיות. חברות הממנפות בינה מלאכותית יכולות לייצר מוצרים בעלות נמוכה יותר, ומעניקות להם יתרון תחרותי משמעותי על פני אלו שאינן מאמצות טכנולוגיות אלה".
לדבריו, AI יפחית באופן דרסטי את מספר העובדים הדרושים כדי לנהל עסק ביעילות, תוך שהוא מצטט את הניסיון שלו שמאפשר לו להאמין שהוא יכול להשיג את אותן תוצאות עם פחות אנשים בשל יעילות AI. הוא סיכם כי "ההחלטה לאמץ בינה מלאכותית צריכה להיות אסטרטגית ולא טקטית ויש חשיבות רבה בשילוב בינה מלאכותית ממש בשלבים הראשונים של פיתוח החברה".