סגור
כנס TECH TLV - איל אפרת ראש חטיבת טכנולוגיות בנק לאומי
איל אפרת: "מעל מיליון לקוחות נכנסים לערוצים הדיגיטליים שלנו כל חודש" (צילום: קובי קואנקס)

Tech TLV
"בעתיד ניתן יהיה לבצע תכנון פיננסי באותה הקלות של תכנון מסלול בווייז"

איל אפרת, ראש חטיבת טכנולוגיות בבנק לאומי, סיפר בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק על המהפכה הטכנולוגית שעובר עולם הפיננסים והבנקאות. לדבריו, ל-AI יש פוטנציאל "להמציא מחדש את כללי המשחק בעולם הבנקאות"

"עולם הפיננסים והבנקאות עובר מהפכה טכנולוגית שדוחפת אותו מעבר לגבולות המוכרים" - כך אמר איל אפרת, ראש חטיבת טכנולוגיות בבנק לאומי, בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק. "השינויים בעולם והמהפכה הטכנולוגית בתחום הפינטק דחפו את הבנקים להאיץ ולהתקדם הרבה יותר מהר ולהיות הרבה יותר טכנולוגיים מבעבר".
"בעידן הדיגיטלי של היום, הבנקים למעשה מתנהלים כגופים טכנולוגיים לכל דבר, ומציעים שירותים פיננסיים שדומים יותר לחוויית המשתמש בעולם האפליקציות", אמר אפרת. "הבנקים הגדולים משקיעים היום משאבים אדירים בטכנולוגיות מתקדמות כדי ליצור חוויית לקוח חדשה ומערכת בנקאית דינמית, יעילה וחדשנית שמתאימה לצרכים של כל סוגי הלקוחות. לפי מחקר של ג'יי.פי מורגן, ההשקעה של בנקים בפיתוחים טכנולוגיים דומה לזו של ענקיות הטכנולוגיה. להמחשה, אמזון משקיעה כ-12% מעלויות התפעול שלה בטכנולוגיה, בעוד שבבנקים הגדולים השקעה זו כבר מגיעה ל-17%".
לדבריו, ל-AI יש פוטנציאל "להמציא מחדש את כללי המשחק בעולם הבנקאות. לפיתוחים האחרונים ב-AI יש פוטנציאל אדיר ליצור חוויית משתמש מהירה יותר ומותאמת אישית לצרכים של כל לקוח, בדיוק כמו שהלקוחות מצפים. זה בא לידי ביטוי גם בהשקעות: התחזיות כלכליות העדכניות צופות שהשקעות הסקטור הבנקאי העולמי בתחום של ג'נרטיב AI צפויות להגיע לסכום המדהים של כ-85 מיליארד דולר עד שנת 2030, עם קצב צמיחה שנתי של 55%. מי שיצליח למנף את הטכנולוגיה הזו ישנה את כללי המשחק, ואף אחד לא יכול להרשות לעצמו להישאר מאחור".
אפרת הוסיף: "כשאני מדמיין איך ייראה העתיד של השירותים בבנק, אני רואה לנגד עיניי חוויה פשוטה וקלה. אנחנו שואפים לאפשר ללקוחות שלנו לבצע תכנון פיננסי - שזה תהליך יחסית מורכב - באותה הקלות הטכנולוגית של תכנון מסלול בווייז. בלאומי, כבר היום כ-90% מהפעולות הבנקאיות מבוצעים מרחוק בפלטפורמות הדיגיטליות. המשמעות של זה היא שמעל מיליון לקוחות נכנסים לערוצים הדיגיטליים שלנו כל חודש. אתגרי הקורונה והמלחמה רק האיצו את התהליך וגרמו לנו להבין שהעתיד הוא דיגיטלי; בתקופות אלו עלתה הדרישה לשירותים רבים מרחוק ואנחנו התעדכנו בהתאם. למשל, תחשבו על המילואימניקים שלא יכלו להגיע לסניף ואפשרנו להם לבצע פעולות בנקאיות כמו לצרף שותף בחשבון או סגירת משכנתא, או אפילו פעולות מורכבות יותר בזום או דרך הדיגיטל".
"דוגמאות קטנות מהיישומים החדשניים שפיתחנו בשנה האחרונה הם צ׳אט AI בעולם ההשקעות, בשיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי Bridgewise, ופיתוח של כלי בשם ״צעד ראשון לדירה״ שמאפשר לנוטלי משכנתא להבין מהו ההחזר החודשי שצפוי להם ואף לקבל אישור עקרוני למשכנתא – והכול אונליין, בתוך דקות", סיפר אפרת.
"אבל עבורנו זה לא מספיק, ואנחנו מסתכלים קדימה ויש לנו הרבה שאלות ונושאים לפתח", הוסיף. "וזו בדיוק הסיבה שבגללה אני עומד כאן היום - כי אנחנו מחפשים רעיונות שיעזרו לנו לייצר את החוויה הייחודית שאנחנו מחפשים בכל מגזרי העסקים שלנו ולתת ערך מוסף משמעותי ללקוחות של בנק לאומי. עבור סטארט-אפים, מדובר בהזדמנות נדירה לעבוד עם גוף פיננסי מוביל, להשפיע ולהטמיע פתרונות חדשניים בקנה מידה רחב. עבורנו זה עוזר לשמור על הייחודיות וההובלה שלנו בשוק, ולדאוג לרמת שירות וחוויית לקוח מהטובות שקיימות".
"כדי לאתר ולהגיע במהירות לחברות שידעו לתת לנו ערך מוסף, פיתחנו כמה מסלולים - ביניהם, גישה ישירה של חטיבת הטכנולוגיה, וה-Garage - קרן הון סיכון המתמקדת בהשקעה בסטארט-אפים בתחומי הפינטק, הסייבר, הדאטה וה-AI. אז אם יש לכם רעיון אמיתי ואתם רוצים ליצור אימפקט משמעותי במקום שבאמת נוגע במיליוני לקוחות, אנחנו מזמינים אתכם לשנות את עולם הפיננסים יחד איתנו", סיכם אפרת.