סגור
כנס TECH TLV - רן מידן, גדי מזור
(צילום: קובי קואנקס, צילום ושידור: Streame)

Tech TLV
"מנהלים בהייטק היום לא רוצים למכור מהר ומעדיפים להמשיך להצמיח את החברה"

בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק אמר גדי מזור, מנכ"ל BioCatch שהמגמה בתעשיית ההייטק השתנתה - "עד לפני 15 שנה מכרו כשהחברה ב-30 מיליון דולר, היום ב-400 מיליון דולר וחלק יעדיפו לצמוח"; רן מידן, מנהל הפעילות של קרן פרמירה בישראל: "אנחנו מחפשים שוק גדול וצומח, וחברה שפותרת בעיה אמיתית"

"יש בישראל דור של מייסדי ומנהלי סטארט-אפים שיש לו שאיפות לבנות דברים לאורך זמן", כך אמר גדי מזור, מנכ"ל BioCatch, בוועידת Tech TLV של כלכליסט ולאומי טק שנערכת היום.
מזור דיבר בשיחה משותפת עם רן מידן, מנהל הפעילות בישראל של קרן ההשקעות Permira, בהנחיית כתבת כלכליסט סופי שולמן. במאי שעבר רכשה פרמירה את השליטה ב-BioCatch לפי שווי של 1.3 מיליארד דולר, לאחר שבנובמבר 2023 רכשה מניות מיעוט בחברה בעסקת סקנדרי.
לא קל למצוא השקעה בישראל. למה בחרתם ב-BioCatch?
מידן: "זה לא שיום אחד אנחנו דופקים בדלת. פרמירה עשתה עבודה יסודית מאז 2021. אנחנו מנסים לזהות את הטרנד הבא, וראינו שכל עולמות ההונאה נמצאים בעלייה. רצינו למצוא חברה שיודעת להתמודד עם זה. התחלנו לחפש חברות כאלו בעולם, וגם בישראל. ואז ראיתי שמעבר לכביש, במגדלי עזריאלי, יש את BioCatch.
"נפגשתי עם גדי כדי לדון בהשקעה, והצענו 50 מיליון דולר לפי שווי יפה. אבל הוא סירב, אמר שלא צריך את הכסף ורוצה להמשיך בתוכנית שלו. עדיין אהבנו את החברה, נשארנו בקשר, ב-2023 מצאנו הזדמנות לקנות מניות מבעלי אחזקות שרצו לצאת, וב-2024 הייתה לנו הזדמנות להפוך לבעלי מניות הרוב".
מה מנחה אתכם כשאתם מחפשים רכישה?
מידן: "ראשית, אנחנו מחפשים שוק גדול וצומח, וחברה שפותרת בעיה אמיתית. זה מה ש-BioCatch עושה. הדבר השני הוא שיש מוצר מדהים, איכותי וחדשני שאנשים גאונים המציאו. כשהכרנו את גדי החברה מכרה ב-32 מיליון דולר, כשהשקענו היא עמדה על 100 מיליון דולר, והיום היא ב-150 מיליון דולר. היא צומחת בצורה מאוד משמעותית.
"ושלישית, הדבר הכי חשוב שבגללו השקענו, זו ההנהלה, זה גדי והחזון שלו. אנחנו מאמינים שבכוחות משותפים, על ידי כל היכולות של החברה, נוכל להמשיך להצמיח את החברה שתיהיה חברה ציבורית עולמית".
מתי זה יקרה?
מידן: "אי אפשר להנפיק חברה עם הכנסות של פחות מ-400 מיליון דולר. אנחנו רוצים להמשיך עוד כמה שנים ולהצמיח אותה".
גדי, למה בחרתם למכור לפרמירה?
מזור: "לרגע לא הסתכלנו על העסקה בתור מכירה של החברה. אני לא קורא לזה אקזיט. זה היה סיום המחצית הראשונה ומציאת שותף מתאים למחצית השנייה.
"כשעברנו באוקטובר 2023 את ה-100 מיליון דולר בהכנסות והפכנו ליוניקורן היה לנו ברור שאנחנו צריכים קומבינציה חדשה של בעלי מניות. פרמירה כבר היתה עם אחזקת מיעוט, ובחרנו את הקרן שהכירה אותנו.
"ידענו שיש לנו שותף שמסונכרנן לדרך שאנחנו רוצים לבנות בה את החברה. לא רצינו פוקוס על רווחיות בשנתיים הקורובת אלא על גדילה. רצינו מישהו שרוצה להפוך אותנו לחברה גדולה ולא לעשות פליפ עוד שנתיים".
רן, אילו לקחים יש לך מתפקידי מנכ"ל שהחזקת בעבר?
מידן: "זה תפקיד לא קל. הלקחים המרכזיים הוא אמונה בעשורים ולא ברבעונים, כדי לייצר חברה טובה וצומחת להרבה שנים. לקח אחר הוא שיש קברניט אחד במטוס, והוא המנכ"ל, לא היו"ר ולא הבעלים. התפקיד שלנו כבעלים הוא לעזור למנכל להצליח".
מזור: "לפני העסקה רן נתן לי את הכללים של מה צריך לעשות המנכ"ל כדי להצליח, וחתמתי על הכל. היה ברור לי שהשותפים מאוד מסונכרנים לאן החברה הולכת ומה האסטרטגיה".
מה ריבוי האקזיטים עושה לתעשיית ההייטק הישראלי?
מזור: "אני כמה עשורים בתעשייה. עד לפני 15 שנה מכרו כשהחברה ב-30 מיליון דולר, היום ב-400 מיליון דולר וחלק יעדיפו לצמוח. יש פה דור שכבר עשה דברים בעבר, מכר כמה דברים, ויש לו שאיפות לבנות דברים לאורך זמן. אין לנו בעיה של שאיפה, של מנהלים שרוצים למכור מהר מדי".