סגור
ניר ויצמן בעלי רשת מלונות בראון 2018
ניר ויצמן, מלונות בראון (צילום: דנה קופל)

פרסום ראשון
בניגוד לעמדת רשת מלונות בראון - השופט קבע שימונה מנהל הסדר

הרשת שצברה חובות של 980 מיליון שקל פנתה לפני שבועיים לבית המשפט והציעה הסדר לנושיה. הממונה על חדלות פירעון הציע מספר עורכי דין מועמדים לתפקיד: איתן ארז, יוסף בנקל, יניב אינסל, מור נרדיה וד"ר שלמה נס. ביום שני יתקיים דיון שבו ייבחר המנהל

מי יזכה בתפקיד הנכסף? לאחר שצברה חוב של כ-980 מיליון שקל ולמרות שביקשה לא למנות בעל תפקיד מטעם בית המשפט - לאור ההסדר שהיא מציעה לנושיה - החליט שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב חגי ברנר למנות בכל זאת מנהל הסדר לרשת מלונות בראון, שנקלעה לחובות.
הרשת ציינה לפני כשבועיים בפני בית המשפט כי מינוי מנהל הסדר בשלב הזה, כשההסדר מגובש ונתמך על ידי רוב נושי ההסדר, עשוי לסרבל ולעכב את ההליך יתר על המידה. "מדובר בקבוצת חברות מורכבת עם מאות עובדים, אלפי ספקים ועוד. הכנסת בעל תפקיד חדש לתמונה עלולה להביא לתוצאה ההפוכה ולסכל את מטרת ההסדר", נאמר.
השופט קבע כי "נוכח המורכבות הרבה הכרוכה בהסדר המתייחס ל-39 חברות ולמאות נושים מהותיים וכדי להסיר כל חשש מפני ניגוד עניינים כלשהו של הנהלת המבקשות (החברת והרשת - ל.ד) בכל הנוגע לניהול האסיפות, חישוב תוצאות ההצבעה, ההכרעה בתביעות חוב וניהול הליכי ההסדר, יש מקום למנות מנהל הסדר".
בהתאם להוראת בית המשפט, הממונה על חדלות פירעון הציע מספר מועמדים לתפקיד מנהל ההסדר, תפקיד שיכול להצמיח לבעל התפקיד שכר טרחה גבוה ביותר: עו"ד איתן ארז , עו"ד יוסף בנקל, עו"ד יניב אינסל, עו"ד מור נרדיה ועו"ד ד"ר שלמה נס. כמו כן אישר השופט לקבוצה לכנס אסיפות נושים לצורך אישור ההסדר שמציעה הרשת.
לבקשת רשת בראון, ביום שני הקרוב יתקיים דיון דחוף בטרם בחירת זהות מנהל הסדר. "למינוי מנהל הסדר וזהותו עשויה להיות השלכה מכרעת על היכולת להוציא לפועל את ההסדר. מדובר בחברות המפעילות מלונות, לאור טיב הפעילות קיים חשש שאי הצלחת ההסדר עלולה להוביל להשמדת ערך גדולה מאוד אצל חברות אלו. יהיה זה נכון לקיים דיון דחוף במעמד הצדדים ולתת לנושים גם את ההזדמנות להביע את דעתם ביחס למנהל ההסדר ולזהותו", טענה הרשת.
רשת מלונות בראון הגישה לפני כשבועיים לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לכינוס אסיפות נושים לצורך אישור הסדר חוב ואת מתווה ההסדר המוצע, שבמסגרתו תיכנס ישראל קנדה לנעלי בראון כשוכרת ומפעילה במרבית מלונותיה. הבקשה של רשת בראון חשפה את חובות הקבוצה, שנאמדים בכ-980 מיליון שקל. מהבקשה עלה כי כיום הקבוצה מפעילה כ-15 מלונות ברחבי הארץ, מנהלת ארבעה מלונות ברחבי הארץ ומעסיקה למעלה מ-500 עובדים. על בעלי המניות בקבוצה נמנים איש העסקים ניר ויצמן (41.97%) , ליאון אביגד (9.49%) והכשרה חברה לביטוח (16.5%).
במסגרת הבקשה שהוגשה על ידי עו"ד אמנון ביס ממשרד גורניצקי, נטען כי הבקשה עוסקת בצורך דחוף לפעול לאישור הסדר חוב בשורת חברות הנמנות על קבוצת מלונות בראון. "במסגרת ההסדר, שאת אישורו מבוקש לקדם בדחיפות בבקשה זו, מרבית פעילות הקבוצה תימכר לחברת ישראל קנדה מלונות החזקות כ'עסק חי' בתמורה לסך של למעלה מ-100 מיליון שקל. עובדים, ספקים ונותני שירותים ייפרעו באופן מלא (100%) ויתר הנושים יפרעו בהתאם להסכמים פרטניים שגובשו עמם ויאושרו במסגרת ההסדר. בקשה זו וההסדר עצמו נתמכים מראש על ידי חלק ניכר מנושי הקבוצה, המייצגים היקף נשייה של כ-800 מיליון שקל", נטען.
את ההסדר גיבש אבי קמינסקי בעלי חברת KCR. בראון מיוצגת על-ידי עורכי הדין כפיר ידגר, אמנון ביס ועוד ממשרד גורניצקי ושות׳ ועו"ד הדר נאות מטעם הממונה על חדלות פירעון.