בכיר לשעבר במשרד התחבורה הודה בקבלת טובות הנאה מבעלי חברת אוטובוסים וירצה עבודות שירות
בכיר לשעבר במשרד התחבורה הודה בקבלת טובות הנאה מבעלי חברת אוטובוסים וירצה עבודות שירות
על פי גזר הדין, בעלי חברת "אפיקים" שילמו כ-25 אלף שקל לאדם שנתן שירותי עיצוב פנים לביתו בנווה אילן של הבכיר לשעבר, דרור גנון. גנון, שירצה עונש של 6 חודשי עבודות שירות וישלם קנס של 30 אלף שקל, גילה על התשלומים בדיעבד. גנון הודה בנוסף כי עשה שימוש בכרטיס אשראי, בהיקף של כ-100 אלף שקל, של טכנאי שעבד עם בעלי "אפיקים", וזאת ללא ידיעתו של הטכנאי. גנון החזיר את הכסף לאחר שהדבר התגלה
דרור גנון, בכיר לשעבר במשרד התחבורה, ירצה עונש של 6 חודשי עבודות שירות וישלם קנס של 30 אלף שקל, לאחר שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירה של מרמה והפרת אמונים ובעבירה של הונאה בכרטיס אשראי. כך עולה מגזר דינו של גנון שניתן היום (ג') בבית משפט השלום בירושלים.
על פי האישום הראשון שבו הודה גנון, בין השנים 2018-2014 הוא שימש כמנהל אגף בכיר לתכנון רישוי ותפעול ברשות לתחבורה ציבורית במשרד התחבורה. בין היתר פעלה בתקופה הזאת מול הרשות בכלל ומול גנון בפרט חברת "אמנון מסילות", בבעלות משפחת סלע, אשר החזיקה את חברת האוטובוסים "אפיקים".
במהלך שנת 2014 בנה גנון את ביתו ביישוב נווה אילן. בני משפחת סלע, פנו למעצב פנים של בתים, גיל אונגר, אשר נתן גם לחברות בשליטת משפחת סלע שירותי עיצוב, וביקשו ממנו לתת שירותים דומים גם לגנון עבור ביתו בנווה אילן.
איתמר סלע, אחד מבני המשפחה, אמר לאונגר לא לדבר עם גנון על כסף, משום שהוא עצמו ידאג לתשלום. אונגר סיכם עם גנון על עבודות עיצוב פנים בביתו, ולאחר מכן שוחח עם סלע והשניים סיכמו שיקבל 14 אלף שקלים על העבודה אצל גנון. סלע אמר שהוא עצמו יישא במחצית הסכום, ואילו גנון יישא בחצי השני. רק כחודשיים לאחר התשלום, כך לפי כתב האישום, נודע לגנון כי משפחת סלע נשאה במחצית התשלום לאונגר.
בחלוף כשנה, כך כתב האישום, אונגר ביקש מגנון תשלום נוסף לאור התמשכות השירותים. גנון אמר שיחשוב על כך, ואונגר רמז לו לפנות בנושא לבני משפחת סלע. במקביל, ומבלי שגנון ידע על כך, פנה אונגר לבני משפחת סלע וביקש תוספת תשלום. בני משפחת סלע, באמצעות האם שוש, העבירו ביוני 2016 לאונגר סכום נוסף של 17,600 שקלים במזומן עבור השירותים לגנון. אונגר הוציא חשבונית על שם גנון ואישתו, ורק אז, כך כתב האישום, הבין גנון שמשפחת סלע שילמה כספים נוספים לאונגר עבור עיצוב ביתו. בנוסף, גנון קיבל משוש סלע תמונה בשווי מאות שקלים לביתו.
"הנאשם קיבל את טובות ההנאה, על אף תפקידו והקשר לחברת אפיקים השייכת למשפחת סלע, תוך שהדבר מעמיד אותו בניגוד עניינים", נכתב בכתב האישום שבו הודה גנון. "במעשיו עשה הנאשם בתפקידו כעובד ציבור מעשי מרמה והפרת אמונים".
סנגורו של גנון: "קשיים ראייתיים בתיק"
על פי האישום השני שבו הודה גנון אדם בשם אוהד שחר, טכנאי טלפוניה העוסק במערכות מולטימדיה ותקשורת, נתן שירותים שונים למשפחת סלע ולחברת אפיקים שבבעלותה. במהלך 2014, הכיר ערן סלע, אחד מבני המשפחה, את שחר לדרור גנון. גנון שכר את שירותי שחר להתקנת מערכות מולטימדיה בביתו שבנה בנווה אילן.
במהלך התקנות המערכות, נתן שחר את פרטי כרטיס האשראי שלו לגנון על מנת שיזמין ציוד לצורך התקנת המערכות ולשימושים נוספים. גנון, כך הודה, חרג מההרשאה שנתן לו הטכנאי ועשה שימוש בכרטיס האשראי ללא ידיעתו. במסגרת זו רכש גנון מספר רב של מוצרים ושירותים בסכום מצטבר של 102 אלף שקל. רק בחלוף מספר שנים, נובמבר 2017, גילה שחר באקראי על כך שגנון רכש בכרטיס האשראי מוצרים ללא רשותו. שחר פנה לגנון שנתן לו צ'ק על הסכום שלימים נפרע.
"הנאשם היה בכיר במשרד התחבורה שקיבל טובות הנאה מגורמים שעליהם היה אמור לפקח, תוך שהדבר מעמיד אותו בניגוד עניינים", טענו בפרקליטות מחוז ירושלים, שיוצגה על ידי עוה"ד בוסנה פרדה ואביעד דואק, במסגרת הדיון שנערך היום באישור ההסדר. "כמו כן הנאשם השתמש בכרטיס אשראי לא שלו בסכום של יותר מ-100 אלף שקלים".
"אני חולק על הצגת ההסדר כמקל", אמר בדיון סנגורו של גנון, עו"ד אלי כץ. "חזקה עליהם שהם שקלו את מכלול השיקולים ובעיקר קשיים ראייתיים בתיק".
"לאחר ששקלתי את חומרת העבירות, את מתחם הענישה הנהוג, את לקיחת האחריות וההודאה באשמה, וכן נוכח הלכות משפטיות בכל הנוגע לכיבוד הסדרי טיעון, מצאתי לנכון לכבד אותו", כתב השופט ארנון איתן בגזר הדין שאישר את ההסדר.