"חומת מגן ליועמש"ית": גופי המחאה נערכים ל"יום פקודה" - גייסו מיליון שקל תוך יממה
"חומת מגן ליועמש"ית": גופי המחאה נערכים ל"יום פקודה" - גייסו מיליון שקל תוך יממה
על רקע הקריאות לפיטורי היועמש"ית: 200 קבוצות ווטסאפ עם כ-200 אלף חברים הוקמו; הכוונה היא להציף את הארץ בשלטי חוצות ולהכין את התשתית של המוחים ל"יום פקודה". יאיא פינק: "נהיה חומת מגן ליועמ"שית". המטרה: מחאה גדולה יותר מ"ליל גלנט"
גופי המחאה פתחו בקמפיין ציבורי להגנה על היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, ולהכנת תשתית למקרה שהיא תפוטר. במסגרת הקמפיין, בתוך פחות מ-24 שעות כבר נאספו קרוב למיליון שקלים מאלפי תורמים.
הקמפיין יוצא לדרך על רקע הקריאות של שרים בממשלה וחברי קואליציה לפטר את היועמ"שית ולאחר הפרסום לפיו מזכיר הממשלה יוסי פוקס החל לגבש את רשימת המהלכים שהיועמ"שית בולמת ומעכבת ובכך, כביכול מפריעה להם "למשול", ולצורך כך ביקש מהשרים שיעבירו לו חומרים. בימים האחרונים כבר הדהדו השופרות של ראש הממשלה ברשתות רשימות של מהלכים שבהם היועמ"שית לעומתית לממשלה, במה שנראה כמעין "הכנה לפיטורין".
הכוונה של המחאה היא להציף את הארץ בשלטי חוצות וכן את הרשת, ולגייס כמה שיותר אנשים לקראת מה שמוגדר כ"יום פקודה", כאשר המטרה היא, שאם מהלך הפיטורים ייצא לפועל, להצית מחאה ברחובות, באופן שתהיה הרבה יותר אפקטיבית, גדולה וממושכת, ממה שחזינו לאחר פיטוריו של שר הביטחון יואב גלנט ב-5 בנובמבר.
כבר בערב פיטוריו של גלנט, מפעילי קבוצות הווטסאפ של המחאה שנקראו "נערכים לליל גלנט 2" החליפו את שמותיהן ל"חומת מגן ליועמ"שית", מתוך הנחה שזה יהיה "יעד התקיפה" הבא של נתניהו. יאיא פינק, שהתמודד בעבר ברשימת מפלגת העבודה לכנסת והוא כיום אחד מפעילי המחאה הבולטים, כתב אז כי "אנחנו שומעים על עוד ועוד מזימות רשע של הממשלה, והראשונה שבהן היא פיטורי היועמ"שית. אנחנו כאן כדי להיערך מראש" – וביקש להפיץ את הקישור להצטרפות לקבוצות, כדי ש"ביחד נבנה תשתית בדקת קריאה". לדברי פינק, נכון להיום פועלות יותר מ-200 קבוצות ווטסאפ כאלה, בכל אחת בין מאות חברים לכ-1,000 איש – כלומר קרוב ל-200 אלף אנשים.
הבוקר (ב') פינק שלח הודעה נוספת בקבוצות ועדכן כי בתוך 18 שעות נאספו כבר כ-900 אלף שקל ל"קמפיין ציבורי שיחזק את היועמ"שית ויגייס אנשים נוספים ליום פקודה". הוא כתב כי "בזכותכם נעלה עם שלטי חוצות וברשתות, נגיע למיליוני ישראלים ונהיה חומת מגן ליועמ"שית" – וצירף לינק לתרומות לקמפיין תחת הכותרת "העם עם היועמ"שית".
נכון לשעה 11:30 בבוקר התקבלו כבר תרומות בגובה של כמיליון שקל מיותר מ-7,300 איש - ויעד הגיוס עודכן כלפי מעלה. הגיוס מתבצע על פלטפורמת מימון ההמונים של giveback של קבוצת הדסטארט, דרך עמותת "הישראלים", עמותה רשומה שהקימו כמה פעילי מחאה בולטים נגד ההפיכה המשטרית ב-2023.
בנוסף, אנשים זומנו למלא שאלון בטופס דיגיטלי האם יקחו חלק בפעולות מחאה כנגד ניסיון פיטורי היועמ"שית או אם הממשלה תנקוט בצעד דרסטי אחר. בין השאר נשאלו אילו פעולות מחאה יסכימו לנקוט: להשתתף בשביתה; להגיע להפגנה באיילון ובמקומות הפגנה מרכזיים אחרים; להגיע להפגנה מקומית; להשתתף בפעולות שיבוש מתמשכות ועוד.
בינתיים ברשתות החברתיות החלו פעילים להפיץ סטיקרים עם דמותה של בהרב מיארה עם הסיסמאות "גלי, העם איתך", "גם אני, גלי בהרב מיארה", "העם עם גלי" וכדומה.
פינק אמר הבוקר ל"כלכליסט", "אני מאמין שבכל מקום שבו יש מאבק יש תקווה. מה שיש לציבור לעשות זה להיות שומר סף חדש. בסופו של דבר, צריך לזכור, שהמאבק הציבורי בשנתיים האחרונות הצליח לבלום כ-70 אחוז ממזימות הרשע של הממשלה ולהביא לא מעט הישגים, גם אם בחלק לא הצלחנו".
פינק אמר כי בין השאר מטרת ההתארגנות כעת, היא להכין את הקרקע ליציאה המונית לרחובות, ברגע שנתניהו יפטר את היועמ"שית: "כ-170 אלף איש יצאו בכל הארץ לרחובות ב'ליל גלנט 2' וכבישים היו חסומים במשך שעות, אף שנכון שלא הצלחנו במשימה אז לבלום את פיטורי גלנט, כי בסוף מאבק ציבורי לא יכול לעשות הכל. צריך לזכור שהממשלה היום גם יותר דורסנית ופחות קשובה. לכן המטרה שלנו ש'ליל גלי בהרב מיארה 1' יהיה הרבה יותר משמעותי, גדול, נחוש ובעיקר לאורך זמן".