המהפכה האדריכלית שמשנה את פני הערים בישראל
המהפכה האדריכלית שמשנה את פני הערים בישראל
בעוד שכונות המגורים החדשות בישראל סובלות מאחידות אדריכלית מונוטונית, טכנולוגיית חיפוי חדשנית מבטיחה לשנות את פני הערים. "מה שאנחנו עושים היום זו לא רק התקדמות טכנולוגית - זו מהפכה שתשנה את הדרך שבה נראות הערים שלנו", מדגיש אריאל פוקוטינסקי, מנכ"ל ECOWALL, "אנו נותנים לאדריכלים את הכלים ליצור את העתיד העירוני שתמיד חלמו עליו"
מבט על הנוף העירוני בישראל של השנים האחרונות חושף תמונה אחידה ומשעממת - שכונות שלמות של בנייני H זהים עם חיפויי אבן חזרתיים, שהפכו לסמל של חוסר מעוף אדריכלי. המגבלות הטכנולוגיות והכלכליות של שיטות החיפוי המסורתיות הכתיבו במשך עשורים את אותה שפה עיצובית בכל רחבי הארץ, מה שהוביל לשכפול אינסופי של אותה תבנית בנייה בסיסית. אולם כעת, עם כניסתה של טכנולוגית חיפוי מתקדמות לשוק הישראלי, נפתחות אפשרויות חדשות שמבטיחות לשנות את פני הערים ולהביא עידן חדש של חדשנות אדריכלית למרחב העירוני.
"חופש אדריכלי כמעט מוחלט"
"עד היום היו שני סוגי חיפוי מבנים בישראל," מסביר אדריכל שגיא מורנשטיין ממשרד בראלי לביצקי כסיף. "שיטת ברנוביץ' המסורתית מצד אחד, והתלייה היבשה היקרה והיוקרתית מצד שני. ECOWALL מצליחה לשלב בין השיטות - היא משתמשת בתבניות המוכרות של ברנוביץ', אבל מאפשרת נראות חיצונית שעד היום הייתה שמורה רק לבנייני יוקרה".
לדברי מורנשטיין, היתרון המשמעותי טמון בגמישות חסרת תקדים: "כשאתה עובד עם גרניט פורצלן, אתה משוחרר מהמגבלות המסורתיות. אין יותר מגבלות של גודל אריח, אין מגבלות של פוגות ופסים אופקיים ואנכיים בין האבנים. אתה יכול לבחור כל גודל, כל גוון, כל טקסטורה - החופש האדריכלי הוא כמעט מוחלט".
במשך יותר מ-40 שנה חיפוי בנייני מגורים היה מוגבל לשיטת ברנוביץ' ולשימוש באבן טבעית. הטכנולוגיה החדשה, המבוססת על שישה פטנטים ייחודיים, משחררת את האדריכלים מהמגבלות האלה ומאפשרת לחשוב מחדש על עיצוב חזיתות ולהביא רעיונות חדשניים לשוק הבנייה הישראלי.
טכנולוגיה ירוקה לעתיד בר-קיימא
מעבר ליתרונות האסתטיים, השיטה החדשה מציעה גם יתרונות סביבתיים משמעותיים. השימוש בחומרים מתועשים ומבוקרים מפחית את התלות במחצבים טבעיים ומאפשר עמידה בתקנים הירוקים המחמירים ביותר. "זה לא רק עניין של אסתטיקה", מסביר אריאל פוקוטינסקי, מנכ"ל חברת ECOWALL, "אלא גם של אחריות סביבתית ועמידה בסטנדרטים בינלאומיים".
עם הדרישה של משרד השיכון למעבר לשיטות חיפוי מתקדמות, והיתרונות הברורים של השיטה החדשה, נראה כי חזון זה קרוב להתגשמות יותר מתמיד. "המטרה שלנו היא להוביל מהפכה אמיתית בעיצוב העירוני בישראל. מה שאנחנו עושים היום זו לא רק התקדמות טכנולוגית - זו מהפכה שתשנה את הדרך שבה נראות הערים שלנו", מסכם פוקוטינסקי. "אנחנו רוצים לראות ערים יפות יותר, מעניינות יותר, וכאלה שמשקפות את הקדמה והחדשנות שישראל ידועה בה".
"אני מאמין שבעתיד, רוב הבניינים בארץ יהיו מבוססים על שיטת האקו וול," צופה מורנשטיין. "זה יביא לשינוי דרמטי בנראות של הערים שלנו - הבניינים יהיו הרבה יותר איכותיים ויפים. אנחנו כבר רואים התעניינות גוברת מצד אדריכלים ויזמים שמחפשים דרכים לחדש ולגוון את העיצוב העירוני".
שנת 2025: פריסה ארצית והתרחבות משמעותית
שנת 2024 מסתכמת כשנת מפנה עבור ECOWALL, עם פרויקטים פעילים בערים רבות ברחבי הארץ, מצפון ועד דרום. החברה מיישמת את הטכנולוגיה החדשנית במגוון פרויקטים בהיקפים משמעותיים - החל מפרויקט "עלמא" של קבוצת כנען בקריית אונו בהיקף של 110,000 מ"ר, דרך מתחם מגורים במכבי יפו בתל אביב בהיקף של 40,000 מ"ר, ועד לפרויקטים באשדוד, אשקלון ונתיבות. בסך הכל, החברה מעורבת כיום בחיפויי בנייני מגורים בעשרות פרויקטים פעילים ברחבי הארץ.
המומנטום צפוי להימשך גם ב-2025, עם חתימה על פרויקטים חדשים בין היתר בנתיבות, שילוב של בנייה גבוהה ונמוכה, ובלוד, פרויקט שיכלול תשעה בניינים בני 9-22 קומות. "ההיענות של השוק מוכיחה שהטכנולוגיה שלנו עונה על צורך אמיתי", מסכם פוקוטינסקי מנכ"ל החברה.
"אנחנו גאים להוביל את המהפכה בתחום חיפויי הבניינים בישראל, ולתת לאדריכלים את הכלים ליצור את העתיד העירוני שתמיד חלמו עליו. השנה האזרחית הקרובה מציבה בפניניו יעדים חדשים ואנו רואים כיצד החזון שלנו מתממש בשטח, והופך הלכה למעשה למציאות".