סגור
מבחן רכב Lynk and Co 02
(צילום: אוראל כהן)

מבחן רכב
לינק אנד קו 02 HALO: המחיר והביצועים מנצחים את היופי

החשמלית הסינית לינק אנד קו 02 היא לא מכונית מושלמת מבחינת ביצועים וגם לא כזו שמסובבת ראשים, אבל היא נותנת עבודה מספיק טובה ביחס למתחרות כמו זיקר X וסמארט 01. המחיר הנוח הוא זה שעושה אותה לבחירה המומלצת בקבוצה  

ענף הרכב הישראלי נכנס למצב חדש ומעיק: היצרנים הסינים, במיוחד אלה של הרכב החשמלי, הולכים ותופסים נתח שוק גדל והולך. ובניגוד ליצרני הרכב המערביים, הסינים אוהבים לפזר את הביצים בכמה סלים.
לינק אנד קו 02 היא דוגמה מצוינת. יש לה פלטפורמה, כלומר שלדה, שמשרתת ארבעה דגמים שונים: סמארט 01, זיקרX, וולוו 30 C ועכשיו גם לינק אנד קו 02. הרכבים האלה משווקים ברובם על ידי יבואנים שונים: לסמארט יש יבואן אחד, לזיקר יבואן שני. גם ללינק אנד קו יש יבואן, זה של המכוניות של וולוו. מבלבל? בהחלט.
אבל בישראל של 2025 מוכנים לרכוש כל מכונית סינית, גם כזו שאתמול איש לא שמע עליה. מה גם שללינק אנד קו יש סרטונים עם רותי ברודו שמסבירה שזו מכונית מצוינת. ואם רותי ברודו מבינה דבר או שניים באוכל, היא כנראה גם מבינה במכוניות.
מי זו בכלל לינק אנד קו? כאשר ג'ילי רכשה החזקות בוולוו, היא החליטה לייצר מותג חדש של רכבים שלא יהיו יקרים כמו וולוו, אבל יהיו להם איכויות של וולוו. הדגם היחיד של לינק אנד קו ששווק בישראל עד כה הוא קרוס אובר שחולק מכלולים עם וולוו C40 וזכה להצלחה בינונית בלבד. ללינק אנד קו 02 יש סיכוי הרבה יותר טוב, כי היא מה שבישראל אוהבים ברכב: כביש־שטח, חשמלי, סיני.
מבחינה חיצונית קשה לפספס את הדמיון בין לינק אנד קו 02 ובין זיקר איקס. לסמארט היא לא דומה בכלל, גם לא לוולוו. אבל הדמיון בין לינק אנד קו ובין זיקר מסתיים בחלק האמצעי: זיקר מתהדר בגג גבוה, ללינק אנד קו יש חלק אחורי נאה שמאוד מזכיר את טויוטה CHR. במרכז החלק האחורי יש חלון קטן וצר למדי, קשה לראות ממנו החוצה. בסך הכל מדובר ברכב נאה, אבל לא כזה שמסובב ראשים, בטח לא בשוק שהורגל כבר במכוניות סיניות שמשמיעות מוזיקה לעוברים ושבים כדי למשוך תשומת לב.
נסענו בלינק אנד קו 02 צפונה, לעמדות הטעינה החזקות בצומת מחניים. טווח הנסיעה הרשמי שלו הוא 465 ק"מ. קיבולת הסוללה: 66 קילו־ואט. אלה הצהרות שאינן ריאליות. טווח הנסיעה האמיתי הוא 350 עד 380 ק"מ, תלוי באופי הנהיגה. טעינה מהירה מתבצעת במהירות של עד כ־90 קילו־ואט לשעה. לרוב הלקוחות זה בהחלט יספיק.
בניגוד ללא מעט מתחרים, ללינק אנד קו 02 יש מנוע אחד בלבד. הוא נמצא בחלק האחורי ומפיק 272 כוחות סוס. המנוע הזה הוא בהחלט כל מה שלינק אנד קו צריכה. מדובר ברכב שמאיץ היטב. הנסיעה שלו יחסית שקטה, למרות שפה ושם יש חדירה של רעשי רוח.

1 צפייה בגלריה
מבחון רכב לינק אנד קו HALO 02 מבפנים
מבחון רכב לינק אנד קו HALO 02 מבפנים
תא הנוסעים. ידית האיתות מפעילה גם מגבים
(צילום: אוראל כהן)

מבחינת איכות הנסיעה, קל מאוד להשוות למתחרים: זיקר הרבה יותר רך בחלק האחורי. אבל לא מדובר ברכות טובה, אלא בהתנהגות שמייצרת נדנודים. הסמארט נוקשה מאוד. ולינק אנד קו? במקום סביר באמצע. זה לא רכב נוח מאוד כי עוד לא נולד היצרן הסיני שבאמת יודע מה לעשות עם המשקל הכבד של סוללת רכב חשמלי מאחור.
זה רכב שמקבל את הציון "סביר בערך". מערכת ההנעה עושה בסך הכל עבודה טובה, אף על פי שמצבי הבלימה כשמרפים מהדוושה, כלומר המצבים שבהם הרכב אוגר אנרגיה, אגרסיביים מאוד.
בדומה לרוב המכוניות בקטגוריה, גם לרכב הזה יש שפע של מערכות בטיחות, שמרטפים, מערכות ששומרות על הנהג מפני הסרת מבטו מהכביש. המערכות האלה עובדות ללא הפסקה. מערכות הבטיחות האקטיביות, כלומר אלה שמחזירות את ההגה למקומו ובולמות בשעת הצורך, די מחוספסות בפעולתן. הפונקציות העיקריות שלהן מוצגות על מסך קטן מול עיני הנהג. משום מה אצל רוב היצרנים הסינים יש מסך ענק שמציג שטויות, ואילו מידע חשוב מוצג במסך קטן בצורה שקשה מאוד לראות. כך גם בלינק אנד קו 02. המסך הענק שולט בפונקציות העיקריות, וגם בפונקציות המשניות. וגם בכל שטות. לדור הסמארטפון אולי נוח לעבור בין שלושה תפריטים כדי להזיז את הפתחים של המזגן, אבל מי שחווה דבר כזה בפעם הראשונה עלול לעשות תאונה. אותו הדבר לגבי חיפושי מולטימדיה, שינוי של הגדרות הנהיגה ועוד.
בדומה לזיקר, התפעול של המערכות שסמוכות להגה דורש הסתגלות: ידית האיתות מפעילה גם מגבים. מתגי החלונות החשמליים פועלים הפוך, כלומר מה שמרים את החלון ברוב המכוניות דווקא מוריד אותם כאן. ייתכן שמדובר בסטנדרט חדש של תעשיית הרכב שידרוש הסתגלות, ייתכן שמדובר בטעות בהנדסת אנוש. הלקוחות ככל הנראה יתרגלו.
בדומה ללא מעט מכוניות מהז'אנר ובדומה לכל הרכבים שמבוססים על הפלטפורמה הזאת של ג'ילי, תא הנוסעים מרווח מאוד. הספסל האחורי שופע מקום, אבל הוא יחסית נמוך. פתחי האוורור הקדמיים נמוכים, אבל בסך הכל מדובר בתא נוסעים מוצלח למדי. איכות החומרים בחלק העליון טובה. בחלק התחתון, במיוחד מאחור, פחות ראויה. תא המטען מקבל ציון "סביר" מפני שבחלקו האחורי עוברת קורה שגוזלת מקום יקר. גלגל חלופי אין, וחבל.

לא רכב לפיינשמקרים

לינק אנד קו מסיימת יום בצפון ומגיעה לעת ערב למצפה אופיר שמשקיף לכנרת. אין ספק שלמכוניות כאלה יימצאו לקוחות בישראל. לא כולם פיינשמקרים של איכויות התנהגות כביש. ובמקרה כזה מומלץ לשנות פרספקטיבה ולהסתכל על רכב כזה כעל מה שהוא באמת: מוצר צריכה, כזה שמיועד ללקוחות שרוצים להגיע ממקום למקום ברכב מרווח עם יתרון של חיסכון בדלק.
וכאן יש משהו שמשחק לטובת הלינק אנד קו 02: עקרון עליאקספרס. מי שייכנס לעליאקספרס כדי לרכוש כל מוצר ישים לב שניתן לרכוש את אותו מוצר בכמה גרסאות ובכמה מחירים. אם ניקח לדוגמה חולצה, הרי שניתן לרכוש אותה ללא סמל, עם סמל בלתי מוכר וגם – באופן מחשיד – עם סמל של מותג יוקרתי. הבדלי המחיר ניכרים והם נקבעים על ידי המפעל שמחליט איזה לוגו להצמיד למוצר.
במקרה של לינק אנד קו 02, מדובר פשוט במוצר הפשוט יותר מתוך כל הסדרה של דגמי ג'ילי שמבוססים על אותה פלטפורמה. אין כאן סמל יוקרה מקדימה כמו אצל סמארט, אין כאן רמקול חיצוני שמשמיע נעירת חמור כמו אצל זיקר, יש כאן פחות או יותר מה שצריך. וסביר להניח שיש גם התחייבות של היבואנית ליצרן למכור בישראל אלפי מכוניות, מה שבהחלט מלחיץ אותה מבחינת המחיר.
התוצאה הסופית היא מכונית שאינה מושלמת, אבל עושה עבודה מספיק טובה ביחס למתחרות שמבוססות על מכלולים דומים מאוד. לכן לינק אנד קו 02 היא הבחירה המומלצת בקבוצה הזאת.

אהבנו
מחיר, עיצוב, מרווח פנימי
אהבנו פחות
מערכות בטיחות, טווח נסיעה וטעינה מהירה
מתחרים
זיקר X, סמארט 01, BYD אטו 3
לסיכום
לכולם יש בערך את אותו רכב, לפחות לקחת את מה שהכי פשוט וזול

לינק אנד קו 02 HALO
מנוע: חשמלי. הספק מרבי 272 כ"ס. מומנט מרבי 35 קג"מ
ביצועים: מהירות מרבית 180 קמ"ש. תאוצה מ־0 ל־100 קמ"ש: 5.5 שניות
טווח נסיעה רשמי: 465 ק”מ
בטיחות: 7 כריות אוויר, בקרת סטייה אקטיבית, בקרת שיוט אקטיבית, טרם נבחנה במבחן ריסוק פומבי
קבוצת זיהום: 1
מחיר: 177 אלף שקל