סגור
המשרדים החדשים של התאגיד כאן 11 ב פארק נעימי שבצומת מסובים אור
משרדי התאגיד בצומת מסובים

מועצת התאגיד שוב משותקת לאחר שאחד מחבריה התפטר

יוחנן צנגן הודיע על פרישתו, ובכך הותיר את המועצה עם 6 חברים בלבד - מתחת למינימום הנדרש להתכנסות. רק בינואר האחרון הוציא בג"ץ צו ביניים שהאריך את כהונתם של שני חברי מועצה כדי לאפשר את פעילותה. ברקע: הצעת החוק להשתלטות הממשלה על המועצה

יוחנן צנגן, חבר במועצת תאגיד השידור הציבורי, הודיע היום (א') על פרישה מהמועצה. המשמעות היא שכעת נותרו 6 חברים בלבד במועצת תאגיד השידור הציבורי – ולכן היא אינה יכולה להתכנס. צנגן החל את כהונתו במועצה בדצמבר 2021.
מועצת תאגיד השידור הציבורי היא הגוף המפקח על הפעילות של התאגיד ואישור תוכניות העבודה. במועצת התאגיד יכולים לכהן עד 12 חברים. כל חבר ממונה לקדנציה של 4 שנים, הניתנת להארכה פעם אחת נוספת בלבד. בנובמבר 2024 כיהנו במועצה 10 חברים, כשכהונה של חמישה חברים, ביניהם היו"ר גיל עמר, הסתיימה. המשמעות הייתה שבמועצת התאגיד נותרו חמישה חברים בלבד, שניים פחות מהמינימום המאפשר את התכנסותה (קוורום), ולכן היא לא הייתה יכולה להתכנס. בתחילת ינואר הוציא בג"ץ צו ביניים שהאריך את כהונתם של שני חברי מועצה (מיכל רפאלי כדורי ומנחם בן ששון) שהשלימו כהונה אחת בלבד, ובכף איפשר את התכנסותה.
לפני כחודש אישרה ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק להשתלטות פוליטית על מועצת התאגיד. לפי ההצעה, שהוגשה על ידי חבר הכנסת אושר שקלים, תופסק לחלוטין הכהונה של חברי המועצה הנוכחית, והם יוחלפו במינויים שיאושרו על ידי הממשלה ובהמלצת שר התקשורת.
כיום חברי המועצה ממונים על ידי ועדת איתור בראשות שופט בדימוס. מטרת הקמת ועדת האיתור החיצונית היא יצירת הפרדה בין הפוליטיקאים לחברי המועצה במטרה להימנע ממעורבות פוליטית בניהול התאגיד. בסוף נובמבר התפטר משה דרורי, מועמדו של קרעי, מתפקיד יו"ר ועדת האיתור. לפני כחודש פורסם שהמועמדת החדשה של קרעי לתפקיד היא השופטת בדימוס נחמה מוניץ.