סגור
סניף בנק הפועלים תל אביב
סניף של בנק הפועלים בתל אביב (צילום: Corinna Kern/Bloomberg)

היו"ר החדש טרם נבחר וסבב בחירות לדירקטוריון פועלים יוצא לדרך

הוועדה למינוי דירקטורים הודיעה כי ניתן להגיש מועמדות לתפקיד; בבחירות הקרובות ייבחרו ארבעה דירקטורים, אך סיכוי גבוה כי יהיו אלה דירקטורים מכהנים שיתמודדו לקדנציה נוספת 

הוועדה לבחירת דירקטורים בבנקים ללא גרעין שליטה פרסמה היום (ג') הודעה שבה היא קוראת למועמדים להציע עצמם לדירקטוריון בנק הפועלים בבחירות שייערכו בהמשך השנה.
מההודעה עולה כי השנה ייערכו בחירות לבחירת ארבעה דירקטורים: שני דירקטורים רגילים, דח"צ לפי חוק החברות ודח"צ לפי כללי בנק ישראל.
לכאורה מדובר במספר גבוה יחסית של דירקטורים, אך בפועל הסיכוי שיתבצע שינוי מהותי בהרכב הדירקטוריון הוא נמוך. ישנם ארבעה דירקטורים שמס
יימים השנה קדנציה: דוד אבנר, נעם הנגבי ודוד צביליחובסקי שיסיימו שתי קדנציות בתפקיד, ואודליה לבנון שתסיים קדנציה ראשונה. לדירקטור בבנק ללא גרעין שליטה מותר לכהן בשלוש קדנציות, כך שסביר שיתמודדו לקדנציה נוספת.
בהנחה שהארבעה יתמודדו, קיים סיכוי גבוה שהם גם ייבחרו. ניסיון העבר מראה שבעלי המניות נוטים לבחור בדירקטורים מכהנים לקדנציה נוספת, ולכן הסיכוי של מועמד חדש להיבחר אינו גבוה.
הוועדה, בראשות השופטת בדימוס צילה צפת הודיעה כי ניתן להגיש מועמדות לדירקטוריון עד ל-29 בינואר (בעוד כשבועיים).
מבחינת דרישות התפקיד, ציינה הוועדה כי היא מחפשת בין היתר דירקטורים עם ניסיון וידע בתחום הטכנולוגיה (מערכות ליבה בנקאיות, טכנולוגית הענן והסייבר או בינה מלאכותית), וכן מועמדים בעלי ניסיון בנקאי וניסיון עסקי. לאחר שועדה תבחר את המועמדים, הם יעמדו להצבעה של בעלי המניות של הבנק באסיפה שתיערך בהמשך השנה.
בעוד כשבועיים אמור הדירקטוריון הנוכחי של הבנק לבחור יו"ר חדש לבנק במקום ראובן קרופיק, שצפוי לסיים בחודש הבא קדנציה של תשע שנים כדירקטור בבנק (משך הזמן המקסימלי בו ניתן לכהן כדירקטור בבנק ללא גרעין שליטה).
ישנם ארבעה דירקטורים מרכזיים שעשויים להתמודד: רונית שוורץ, ישראל טראו, יאיר אבידן וצביליחובסקי.