סגור
זירת פיגוע אילקה בר דיזנגוף תל אביב
זירת הפיגוע באילקה בר דיזנגוף, תל אביב 2022 ( יאיר שגיא)
פרסום ראשון

עיקול בגובה 7 מיליון שקל הוטל על הרשות הפלסטינית בשל הפיגוע בדיזינגוף ב-2022

העיקול הוטל לבקשת נפגע בפיגוע שהתרחש בפאב "אילקה בר" בתל אביב בחודש אפריל לפני כשלוש שנים, בו נרצחו 3 ישראלים. התביעה הוגשה לפי חוק פיצוי קורבנות טרור מ-2024

בית המשפט המחוזי בירושלים הטיל בשבוע שעבר עיקול בסכום של 7 מיליון שקל נגד הרשות הפלסטינית. זאת עקב בקשת פצוע שנפגע בפיגוע בת"א, כאשר בילה עם חבריו בפאב "אילקה בר" ב-7 באפריל 2022.
בעקבות וכתוצאה מהפיגוע הנפגע פיתח תסמינים פוסט טראומטיים קשים ומאובחן עם PTSD, וכן נקבעה לו נכות רפואית על ידי מוסד לביטוח לאומי. הוצאת העיקול ניתנה לבקשת עוה"ד ענת גינזבורג וגלעד גינזבורג, המייצגים את הנפגע והגישו בשמו בקשה לעיקול נגד הרשות ותביעת נזיקין לפי החוק לפיצוי קורבנות טרור מיוני 2024. העיקול למעשה "תופס" את הסכום המבוקש על מנת להבטיח שאם ייפסק לנפגע פיצוי יהיה מהיכן לפצותו.
הפיגוע אירע בשעות הערב, כאשר מחבל פלסטיני תושב ג'נין ירה מטווח קרוב לעבר קבוצת מבלים בפאב "אילקה בר", ופתח באש לעבר אזרחים חפים מפשע. רחוב דיזינגוף, אחד מאזורי הבילוי המרכזיים בתל אביב, הפך לזירת טרור ורצח תוך שניות. שלושה ישראלים נרצחו בפיגוע ושישה נוספים נפגעו, שלושה מהם קשה. המחבל ברח רגלית מהזירה ורק למחרת אותר ביפו, שם התרחש קרב יריות נוסף ובסופו של דבר חוסל בידי כוחות הביטחון.
התביעה הוגשה לפי חוק פיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה) 2024, הקובע כי על גורמים המממנים טרור ומשלמים משכורות למחבלים, לשלם פיצויים לדוגמה (פיצויים עונשיים) בגין כל נפגע טרור שנעשה נכה, בסכום של 5 מיליון שקל. כמו כן, יש לשלם פיצויים בסך 10 מיליון שקל ליורשיו של נרצח בפיגוע.
עו"ד ענת גינזבורג וגלעד גינזבורג מסרו כי בחודשים האחרונים הוטלו ע"י ביהמ"ש עיקולים בסך של למעלה מ-100 מיליון שקל בתביעות לפיצויים נגד הרשות הפלסטינית בגין פיגועים שהתרחשו בישראל, שהגישו מטעם נפגעי טרור ומשפחות נרצחים, עפ"י החקיקה החדשה מיוני 2024.

1 צפייה בגלריה
עו"ד ענת גינזבורג
עו"ד ענת גינזבורג
עו"ד ענת גינזבורג
(צילום: תומר שלום)
בחודש שעבר פורסם כי לאחר שהרשות הפלסטינית עתרה לבג"ץ בשנה שעברה וביקשה לראשונה לבטל חוק שאושר בכנסת - המאפשר לנפגעי טרור לתבוע פיצויים מגורם המממן אותו, דחה בחודש שעבר נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית את עתירת הרשות. השופט עמית קבע כי "נפתח ונאמר את מה שנעדר מהעתירה אך ראוי להעלותו: הרשות הפלסטינית משלמת למחבלים ובני משפחות מחבלים כספים והטבות בשיעורים ניכרים, בזיקה הדוקה למעשי הטרור הנפשעים שביצעו".
עוד קבע עמית כי "גם אם ביסוד החוק מניע פוליטי אין בכך כדי להביא לביטולו". לפני כשבועיים פורסם כי יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן הוציא צו נשיאותי שמבטל את החוקים להעברת תשלומים למשפחות של אסירים בכלא הישראלי או למשפחות של מחבלים שחוסלו במהלך פיגועים. בארגוני הטרור חמאס והג'יהאד מיהרו לגנות את הרשות ואת העומד בראשה.