סגור
שרת התחבורה מירי רגב ומנכ"ל רכבת ישראל משה ז'אנה
שרת התחבורה מירי רגב ומנכ"ל רכבת ישראל משה ז'אנה. הנהלה מעוצבת מחדש (צילום: אלכס קולומויסקי, אבישג שאר ישוב)

בלעדי
הנהלת הרכבת שינמכה דרישות לתפקידי מפתח למרות שיש מועמדים שעמדו בתנאי הסף

רכבת ישראל פרסמה בפעם השנייה בתוך כמה חודשים מכרזים לשני תפקידים בכירים: סמנכ"ל תשתיות וסמנכ"ל דוברות, שיווק ושירות. בשני המקרים הורדו דרישות הסף משמעותית. ברכבת טוענים: התנאים גרמו למיעוט מועמדים ולפסילת אחרים 

באתר האינטרנט של רכבת ישראל מופיעים בימים אלו חמישה מכרזים פתוחים לתפקידי סמנכ"ל: סמנכ"ל תשתיות, סמנכ"ל נייד, סמנכ"ל מטענים, סמנכ"ל פיתוח עסקי וסמנכ"ל דוברות, שיווק ושירות. מודעות אלו מצטרפות למינויים שכבר נמצאים בתהליך, כמו משנה למנכ"ל, יועץ משפטי וסמנכ"ל משאבים, ולמינויים שכבר אושרו, כמו סמנכ"לית משאבי אנוש, סמנכ"ל טכנולוגיות וסמנכ"ל תפעול לוגיסטי – מה שמותיר את הרושם שמנכ"ל הרכבת משה (שיקו) ז'אנה והיו"ר משה שמעוני יסיימו בקרוב לעצב את הנהלת הרכבת כולה מחדש, בתוך שנה בלבד.
מי שעקב אחרי מודעות הדרושים שהרכבת פרסמה בשנה האחרונה אולי הבחין כי שניים מהמכרזים הללו כבר פורסמו לאחרונה: זו הפעם השנייה בתוך כמה חודשים שהרכבת מפרסמת את המכרז לסמנכ"ל תשתיות ואת המכרז לסמנכ"ל דוברות, שיווק ושירות. רק שהפעם המכרזים הללו פורסמו עם תנאי סף משונמכים.
תפקיד סמנכ"ל התשתיות ברכבת הוא אחד החשובים בחברה. סמנכ"ל התשתיות מחזיק באחריות על ניהול מערך תחזוקת התשתיות של רכבת ישראל (מסילה, איתות, תקשורת והרשת החשמלית), ששוויו עומד על עשרות מיליארדי שקלים. לכלכליסט נודע כי אחת הסיבות לכך שברכבת ביקשו לבטל את המכרז המקורי היא שהמועמד שהנהלת הרכבת רצתה שיזכה החליט להסיר את מועמדותו ברגע האחרון – ולכן העדיפו להתחיל את התהליך מחדש ולא לבחור במועמד אחר. עוד נטען כי הורדת תנאי הסף תאפשר למועמד פנימי מהרכבת להתמודד על התפקיד וכנראה לזכות בו.
באופן טבעי, ברכבת ביקשו שבראש מערך התשתיות יעמוד אדם עם ניסיון מתאים. לכן, במכרז המקורי שפורסם לפני כחצי שנה תנאי הסף כללו תואר אקדמי בתחומי הנדסה, מינהל עסקים או כלכלה, ניסיון מצטבר של 7 שנים בשניים מהתחומים הבאים: ניהול מערך תחזוקת תשתיות בינוי, ניהול מערך תחזוקת מערכות מכניות, ניהול מערך תחזוקת תשתיות תקשורת, ניהול מערך תחזוקת תשתיות רשת חשמלית, וניהול פרויקטי פיתוח בתחומים מסילה, איתות, תקשורת, רשת חשמלית, תיאום תשתיות ומכונות - בהיקף מצטבר של 100 מיליון שקל בשנה. כמו כן, המועמד נדרש להציג ניסיון של 5 שנים לפחות כחבר הנהלה בכיר בארגון בהיקף של 400 עובדים לפחות, ניסיון של 4 שנים בהפעלת חברות קבלניות העוסקות בביצוע תשתית וניסיון של 4 שנים בניהול יחידה המונה 100 עובדים.
בשבוע שעבר פורסם המכרז מחדש, ותנאי הסף שונמכו באופן קיצוני: לסעיף ההשכלה נוספה אפשרות של תואר ראשון במדעי החברה ובמדעי המחשב. הניסיון שנדרש בכל הקשור לניהול תשתיות ותחזוקה הופחת ל־5 שנים והיקף התקציב קוצץ ל־50 מיליון שקל בשנה. במכרז החדש המועמד נדרש להציג ניסיון של 3 שנים בלבד כחבר הנהלה בכיר ובארגון של 200 עובדים. גם הניסיון בניהול חברות קבלניות הופחת ל־3 שנים והדרישה לניסיון של 4 שנים בניהול 100 עובדים הופחתה לניסיון של 3 שנים בניהול 50 עובדים.

2 צפייה בגלריה
יעקב ינקי קוינט ראש רשות מקרקעי ישראל
יעקב ינקי קוינט ראש רשות מקרקעי ישראל
מ"מ מנהל רשות החברות לשעבר, ינקי קוינט. הרשות אישרה את הנמכת התנאים
(צילום: יואב דודקביץ)

לכלכליסט נודע כי בישיבת דירקטוריון הרכבת בה דנו ביציאה המחודשת למכרז סמנכ"ל התשתיות, הועברה ביקורת מפי כמה דירקטורים על שנמוך התנאים. דירקטורים טענו כי יש בעייתיות בכך שניתן יהיה להתקבל למשרה עם תואר כמו סוציולוגיה, וכי יש סיבה לכך שתפקידים מקבילים כוללים דרישות לתואר עם אוריינטציה מתאימה. "תשתיות זה מקצוע", אמר אחד הדירקטורים שהתנגד לשינוי.
גם במקרה שבו הנהלת הרכבת מעוניינת לצאת למכרז חדש עקב מיעוט מועמדים – אין הדבר אומר שיש צורך בשנמוך תנאי הסף, בטח לא באופן כה קיצוני. בשנה האחרונה הוחלט על ביטול ויציאה מחדש למכרז לתפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ולתפקיד מנהל רשות המטרו, אך בשני המקרים הדבר לא הוביל לירידה בתנאי הסף.

תפקיד חשוב למירי רגב

המכרז השני שתנאיו שונמכו הוא לתפקיד סמנכ"ל דוברות, שיווק ושירות ברכבת. מדובר בתפקיד שחשוב מאוד לשרת התחבורה מירי רגב, שדורשת מאנשי הדוברות בכל החברות הממשלתיות הכפופות לה לאשר כל מסר וקמפיין שיוצא דרך לשכתה.
לכלכליסט נודע כי במכרז המקורי עברו את תנאי הסף והגיעו לשלב הסופי שישה מועמדים רלבנטיים, בהם סמנכ"לים מהמגזר הציבורי והפרטי, אך ברכבת העדיפו לא להמשיך עם אף אחד מהם וביקשו לצאת למכרז מחדש. דירקטוריון החברה החליט לבטל את המכרז ולצאת אליו מחדש, רשות החברות התנגדה, ובדירקטוריון נאלצו לבטל את ביטול המכרז. למרות הסאגה המשונה הזו, ברכבת הצליחו לבסוף לשכנע את הרשות, ביטלו שוב את המכרז ויצאו אליו עם תנאי סף מונמכים.

2 צפייה בגלריה
אינפו כך שונמכו דרישות הסף ברכבת ישראל
אינפו כך שונמכו דרישות הסף ברכבת ישראל
כך שונמכו דרישות הסף ברכבת ישראל

דרישות הסף המקוריות לתפקיד כללו תואר אקדמי בתקשורת, מדיניות ציבורית, מינהל עסקים, פרסום או שיווק, ניסיון מצטבר של 7 שנים בתפקיד ניהולי בכיר כפוף מנכ"ל בתחום יחסי ציבור או דוברות בארגון שנותן שירות לציבור המונה 400 עובדים ומעלה, או גוף עסקי שהיקף פעילותו מעל 100 מיליון שקל בשנה. כמו כן, המועמד נדרש להציג ניסיון של 3 שנים בניהול 8 עובדים, ניסיון של 5 שנים בניהול משברים בתקשורת, וניסיון של 3 שנים בניהול תקשורת הכולל התמחות בשניים מהתחומים הבאים: פיתוח וניהול תוכן שיווקי בערוצי מדיה חברתית, כתיבה והובלת תוכניות שיווק והכנת חומרי תדמית והסברה. במכרז החדש, שפורסם גם הוא בשבוע שעבר, הדרישה לתואר ראשון הורחבה גם לתואר במדעי החברה ומדעי ההתנהגות, הניסיון הנדרש בניהול בכיר ירד ל־5 שנים וההגדרה הורחבה גם לכפוף סמנכ"ל ולא רק מנכ"ל, וניתנה אפשרות גם להגיש מועמדות במקרה שבו אדם כיהן בתפקיד ניהולי בכיר בגוף המעניק שירות בתחום יחסי ציבור או דוברות לארגונים. זאת אומרת שהדרישה לניסיון ניהולי בכיר במגזר הציבורי או העסקי נמחקה, וכעת גם עובדים בחברות יח"צ יוכלו להתקבל למשרה. הדרישה לניהול משברים בתקשורת נמחקה, והדרישה לניהול עובדים צומצמה ל־4 עובדים בלבד.
ביולי פורסם בכלכליסט כי נעשה ניסיון מצד הרכבת לשנות גם את תנאי הסף במכרז לתפקיד המשנה למנכ"ל, השני בחשיבותו בחברה. ברכבת ביקשו להוסיף לתנאי הסף את האפשרות לגשת למכרז גם למי שיש לו תואר ראשון במדע המדינה. בסוף הוחלט, יחד עם רשות החברות, להוסיף לתנאי הסף את האפשרות לגשת למי שיש לו תואר במדעי החברה, הגדרה רחבה שכוללת תארים כמו פסיכולוגיה, תקשורת וסוציולוגיה – אותה הגדרה שהוכנסה כעת גם במכרזים המשונמכים.
לכלכליסט נודע כי כל השינויים אושרו על ידי רשות החברות בזמן כהונתו של ינקי קוינט כמ"מ מנהל הרשות, וכי בעקבות פניית כלכליסט חלקם נבחנו מחדש. ברשות הודו כי אכן חלק מתנאי הסף החדשים הם מתחת לנורמה המקובלת, אך ציינו כי הוחלט לעשות זאת בעקבות בקשת החברה, על רקע מיעוט מועמדים שהחברה תופסת כמתאימים לתפקידים.
תגובת רכבת ישראל: "מטרתנו היא אחת – לאייש משרות אלו באנשים הטובים והמתאימים ביותר. בשני המקרים התברר לנו בדיעבד כי תנאי הסף היו קיצוניים מדי, כך שלא איפשרו להרבה אנשים מצוינים ומתאימים להתמיין לתפקיד. הדבר גרם במקרה אחד למיעוט מועמדים, ובמקרה שני לכך שאנשים מצוינים עם ניסיון עשיר פנו, אך נפסלו בשל תנאי הסף".