סגור
איתמר בן גביר ה שר ל ביטחון לאומי
איתמר בן גביר התפטר מתפקיד השר לביטחון לאומי (צילום: שלו שלום)

אחרי התפטרות בן גביר: מי יקבל את תיק הביטחון הלאומי?

בעקבות ההתפטרות של שרי עוצמה יהודית, נתניהו שוקל להפקיד את תיק ביטחון הפנים בידיו של שר האנרגיה אלי כהן, את תיק המשרד לפיתוח הנגב והגליל בידיו של השר דודי אמסלם ואת תיק המורשת אצל שר התקשורת שלמה קרעי

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל להפקיד את תיק הביטחון הלאומי בידיו של שר האנרגיה אלי כהן, את תיק הנגב והגליל בידיו של השר דודי אמסלם, ואת תיק המורשת אצל שר התקשורת שלמה קרעי, זאת מאחר שמחר בבוקר תיכנס לתוקפה התפטרותם של שרי עוצמה יהודית איתמן בן גביר ממשרד לביטחון לאומי, יצחק ורסלאוף ממשרד הנגב והגליל, ועמיחי אליהו ממשרד המורשת.
למרבה הצער, נתניהו לא מנצל את התפטרותם של 3 השרים כדי לסגור את משרדי הגליל והנגב, והמורשת.
עידו פיק, מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח והסמנכ"לית מיכל בן משה סטרומזה שיגרו היום (שני) מכתב אל נתניהו שבו דרשו לצמצם את משרדי הנגב והגליל והמורשת. "בעקבות התפטרותם של שרי "עוצמה יהודית" נפתח חלון הזדמנויות יחודי להחיל בו תיקון נדרש לצמצם את מספר משרדי הממשלה הקיימים. מומלץ לבטל "משרד המורשת", כאשר את תחומי האחריות של משרד זה ניתן להשיב למשרד לענייני ירושלים כפי שהתקיים עד לפני כשנתיים, להטמיע בתוך משרד הפנים או לצמצם במסגרת כל פתרון יעיל אחר. צעד נוסף בעל משמעות תקציבית וארגונית גדולה, יכול להיות טמון בהטמעת משרד הנגב, הגליל והפריפריה כאגף בכיר בתוך משרד הפנים".
1 צפייה בגלריה
עידו פיק מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח לרה"מ
עידו פיק מנכ"ל המרכז להעצמת האזרח לרה"מ
עידו פיק
(צילום: רן יחזקאל)
עוד הם כותבים, "מלבד הצורך התקציבי הדחוף, ברצוננו להדגיש את ריבוי המשרדים כבסיס לפגיעה משמעותית בעבודת הממשלה. כפי שצויין בטיוטת חוק ההסדרים, כיום ישנם 31 משרדי ממשלה שונים, לעומת ממוצע של 15 משרדים במדינות בעלות מאפיינים דמוגרפיים ומשטריים דומים, וכן מתקיימות כפילויות בעבודות המשרדים והאגפים השונים, דבר המוביל לסרבול בקבלת ההחלטות של הרשות המבצעת, מעבר תדיר של סוגיות ממשרד למשרד ובעיה בתיעדוף פרויקטים ברמה הלאומית".
"ריבוי משרדי הממשלה בהכרח פוגע ביישום מדיניות וקידום מיזמים עבור הציבור. החסם הנוגע לקושי בתיאום בין משרדים הוא אחד משלושת החסמים הנפוצים ביותר העומדים לרועץ בביצוע החלטות ממשלה".
יצויין כי ממשלת נתניהו החליטה בינואר 2018 לצמצם את מספר משרדי הממשלה מ-29 ל-17, אבל מאז, מספר המשרדים רק גדל והוקמו משרדים מיותרים שפוצלו ממשרדים קיימים, והועברו סמכויות ממשרד למשרד באופן שהעמיקו את הבירוקרטיה.