סגור
מיטל בר דוד אנליסטית מחלקת השקעות ואסטרטגיה בנק מזרחי טפחות
מיטל בר דוד (צילום: בנק מזרחי טפחות)

דעות
מהפכת הסיבים האופטיים - ברוכה הבאה לישראל

סעיף התקשורת מהווה 2.3% מהוצאות משקי הבית בישראל לפי הלמ"ס. כשתושלם, מהפיכת הסיבים האופטיים תשפר את התחרות ותאפשר לחברות התקשורת להיות יעילות וחסכוניות יותר. כפועל יוצא, ישתפר גם מצב הצרכנים – המוצר יהיה טוב יותר, השירות יעיל יותר והמחיר תחרותי הרבה יותר

מהפכת הסיבים האופטיים כבר כאן ואני מאמינה כי שוק התקשורת הישראלי יזכה השנה לרוח גבית חזקה מכיוונו.
כל אחד מאתנו קרא קצת על נושא הסיבים האופטיים ואם לא קרא – ראה את הפרסומת. כן, תגידו, זה עניין של רוחב פס. אכן, רוחב הפס משפר מאוד את תעבורת התקשורת ונמצא בפרונט. בטור זה אספר לכם, עם זאת, כי זו לא התכונה החיובית היחידה שלו.
אז, ברוכה הבאה טכנולוגיית הסיבים האופטימיים לישראל. כן, במדינות רבות ואף כאלו שנחשבות נחותות טכנולוגית מישראל, היא כבר פועלת במלוא הקצב. ובכל זאת, מוטב מאוחר מאשר מעולם לא. זה מספר שנים עמלות חברות התקשורת בארץ על פריסת הסיבים האופטיים בבתי-המגורים, מגדלי משרדים, עסקים ואפילו עד לבית הקפה בקרן הרחוב.
קצת קשה להאמין, אבל ממש עד לא מזמן, לפני שנפרסה הרשת החדשה, התבססה ישראל, אומת הסטארט-אפ, על רשת שהחלה את דרכה עוד מימי הבריטים, טרם הקמת המדינה.
מדובר בטכנולוגיה פשוטה, המבוססת על כבלי נחושת, שתחילה שימשה להעברת שיחות טלפון ופקסימיליה בלבד; רק בהמשך, לאחר ששודרגה לטכנולוגיית ביניים, היא אפשרה העברת תקשורת אינטרנטית (בשיטת ADSL/XDSL), אך רוחב הפס נותר מוגבל ואיטי. תחזוקת הרשת המיושנת הייתה יקרה מאוד. היא חייבה מערך טכנאות רחב ומרכזיות ענק שתפסו שטח נדל"ן יקר במרכזי הערים (שינקין פינת לינקולן בת"א - מישהו זוכר ?).
בנוסף, סבלה טכנולוגיה זו ממגבלות טכניות ומכיוון שנדרש לה הספק חשמלי קבוע, היא הייתה חשופה להפסקות חשמל ולפגעי מזג האוויר. אך לא עוד. לסיב האופטי החדש קוטר דק, כמעט לא ניתן להבחין בו, התכונות השליליות של הרשת המיושנת כבר לא קיימות וגולת הכותרת - רוחב הפס גבוה ומהירות הגלישה גבוהה.
על מנת להמחיש את השיפור הדרמטי שטכנולוגית הסיבים מביאה איתה, אסביר כי באמצעות רוחב הפס האדיר ואיכות העברת הנתונים באמצעות אור, תוכלנה החברות, עם השלמת הפריסה, להציע ללקוחותיהן חבילת תקשורת אחודה (אינטרנט, טלוויזיה רב-ערוצית וטלפוניה) על גבי קו דקיק אחד ומול שירות לקוחות (CRM) אחד.
די בדומה להשלכות החיוביות של מהפכת הבינה המלאכותית (AI), גם מהפיכת הסיבים האופטיים תשפר את התחרות בשוק התקשורת ותאפשר לחברות התקשורת להיות יעילות וחסכוניות יותר.
כפועל יוצא, ישתפר גם מצבנו אנו הצרכנים – המוצר יהיה טוב יותר, השירות יעיל יותר והמחיר תחרותי יותר. יש לזכור כי סעיף התקשורת – שירותי טלפון, אינטרנט, טלוויזיה ומוצרי תקשורת - מהווה 2.3% מסך הוצאות משקי הבית לפי הרכב מדד המחירים לצרכן שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
מבחינת החברות, הן תוכלנה להיות רווחיות יותר ומשום שמדובר בחברות ציבוריות, הנסחרות בבורסה לני"ע של ת"א, גם תיקי ההשקעות שלנו, קופות הגמל, ביטוחי המנהלים וקרנות הפנסיה יצאו נשכרים מכך.
המודל העסקי הזה מקובל כבר שנים רבות באירופה. במילים אחרות: סיב קטן - שינוי גדול.
לכן, אני אופטימית לגבי סקטור התקשורת בארץ במבט לשנה האזרחית החדשה. כמו כן, אם וכאשר תסתיים המלחמה והמשקיעים הזרים יחזרו להשקיע בענף, הוא יזכה לרוח גבית נוספת.
מיטל בר דוד היא אנליסטית אנרגיה, מחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.