אחרי בזק: גם פזגז מצמצמת את ההנחות בחשמל
אחרי בזק: גם פזגז מצמצמת את ההנחות בחשמל
החברה הורידה את שיעור ההנחה מ-7% ל-6% מתעריף חברת החשמל, בעקבות שינויים שביצעה רשות החשמל בתעריפים. המהלך מגיע לאחר שספקיות החשמל הפרטיות התריעו על פגיעה ביכולתן להעניק הנחות. בשוק החשמל הפרטי כבר מחוברים יותר מ-150 אלף משקי בית
פזגז מצמצמת את ההנחה בחשמל ל-6% בלבד מתעריף חברת החשמל, לעומת 7% כפי שהיה עד עכשיו. פזגז היא השחקנית השנייה שמצמצת את ההנחה לאחר שבשבוע שעבר ביצעה בזק מהלך דומה. מסלולי ההנחה בשעות היום ובשעות הלילה לא השתנו. כמו כן החברה הותירה את המסלול של שיתוף הפעולה עם yellow, חנויות הנוחות של תחנות הדלק של פז.
לאחרונה שינתה רשות החשמל את הרכב תעריף החשמל והעבירה חלק מהעלויות המיוחסות לייצור חשמל לתשלום שמקבלת חברת החשמל עבור הפעלת רשת החשמל. מכיוון שההנחות שספקיות החשמל נותנות ללקחות תלויות ברכיב ייצור החשמל, המשמעות של המהלך הוא צמצום המרווח בין התעריף של חברת החשמל לתעריף שהן מקבלות.
לפני כשבועיים שלחו ספקיות החשמל מכתב שבו הזהירו שהשינוי שמבצעת רשות החשמל בהרכב התעריף יוביל לצמצום ההנחות שהן יכולות לספק ללקוחות. על המכתב חתמו הספקיות של פרטנר, בזק, אלקטרה פאוור, אמישראגז, פזגז ו־HOT. "מעיון בשימוע מתקבל הרושם כי הרשות לא שקלה את השפעת המוצע בו על מספקים וירטואליים בכלל ועל מגזר אספקת החשמל לצרכנים ביתיים בפרט (וגם אם שקלה לא טרחה לפרט את נימוקיה)", כתבו, והזהירו כי "תונחת מכה קשה על פעילותם של המספקים הווירטואליים".
מלבד השינוי של רשות החשמל, ספקיות החשמל עצמן פועלות בשוק בשלביו הראשונים, עם 7 שחקנים שונים. לא מן הנמנע שבעתיד נראה מספר חברות שיוצאות מהשוק כך שבסופו של דבר יישארו בו 4-3 חברות בלבד, מה שיאפשר להן ליהנות מכמות גדולה יותר של לקוחות ולהגדיל את הרווחיות.
כמה ימים לפני המכתב ששלחו ספקיות החשמל יחדיו, שלחה בזק ג'ן, ספקית החשמל של בזק (חברת בת עם יצרנית החשמל פאוור ג'ן) מכתב לשר האנרגיה אלי כהן ובו כתבה: "במצב הדברים הנוכחי, ללא הסדרה מיידית של הסוגיות לעיל, ועל מנת שלא לספוג הפסדים כבדים, נאלץ כאמור לצמצם את היקף ההנחות הניתנות ללקוחותינו, ולהאט משמעותית את קצב רכישת הלקוחות, מה שצפוי להביא לפגיעה משמעותית וקשה בפעילות הברוכה של הממשלה ושל הרשות בביצוע הרפורמה בשוק האספקה ללקוחות פרטיים ולסיכון משמעותי להצלחתה, כך ששוק האספקה צפוי לעמוד בהקדם בפני שוקת שבורה".
ספקיות החשמל הפרטיות נשענות על ייצור חשמל באמצעות תחנות כוח פרטיות, חדשות ויעילות יותר מאלו של חברת החשמל. הפער בין עלות הייצור של מתקני חברת החשמל למתקנים הפרטיים מתגלגל בחלקו לצרכן. ביולי נכנסה לתוקף רפורמה של שר האנרגיה אלי כהן ורשות החשמל שאיפשרה לכל משקי הבית בישראל להתחבר לאחד מספקי החשמל הפרטיים, גם לאלו שלא מחזיקים במונה חכם. השינוי הוביל יותר חברות להצטרף לרפורמה ולהתחיל בקמפיינים שיווקיים לגיוס לקוחות. עד היום עברו לספקי החשמל הפרטיים מעל 150 אלף משקי בית.