סגור

המקלחת מתייקרת: תעריף המים צפוי לעלות בינואר ב-3.4%

אם העלייה תאושר, מדובר בתוספת של 5 שקלים בחודש בממוצע למשק בית. לפי רשות המים, ההתייקרות נובעת מהעליה במדד ומהצורך בהגדלת ההשקעות בתשתיות מים 

החל מינואר יעלה תעריף המים בכ-3.4%. מדובר בהתייקרות של כ-5 שקלים בחודש בממוצע למשק בית. ההחלטה על התעריף החדש כפופה לשימוע.
אם ההתייקרות תצא לפועל חשבון המים הממוצע למשק בית עם 4 נפשות יסתכם בכ-127 שקל לעומת 122 שקל כיום, לא כולל מע"מ.
לפי רשות המים, הסיבה לעלייה במחיר המים היא העליות במדדי המחירים לצרכן כמו גם העלויות הנוספות לספקים בשוק המים והצורך בהגדלת ההשקעות בתשתיות מים בישראל.
במטרה לעודד צריכה נכונה של מים, התעריף הביתי מחולק לשניים: תעריך לכמות מוכרת (התעריף הנמוך) הכולל כמות של עד 7 מ"ק לנפש, והתעריף הגבוה לכל כמות מעבר לכך. התעריף הנמוך יעלה מ-6.908 שקל למ"ק ל-7.144. התעריף הגבוה יעלה מ-12.679 שקל למ"ק ל-13.113 שקל למ"ק.
תעריף המים מתעדכן פעמיים בשנה, בינואר וביולי. ביולי התעריף לרוב מעודכן על פי סל מדדים הכולל את מדד המחירים לצרכן (85%), עלות השכר (10%) ומחיר החשמל (5%). בינואר נכללים גם שינויים במשק המים, כמו למשל העלייה בשיעור המים המותפלים היקרים יותר להפקה. כיום 70% מצריכת המים לשתייה בישראל מקורם במתקני ההתפלה.
הסיבה לכך שתעריף החשמל משפיע באופן ישיר על תעריף המים היא הצורך המשמעותי של משק המים באנרגיה. כך למשל, מקורות האחראית על הולכת המים ממתקני ההתפלה ועד לכניסה לערים (בתוך הערים תשתיות המים מנוהלות לרוב על ידי התאגידים העירוניים) היא צרכנית החשמל האזרחית הגדולה בישראל, וצורכת כ-4%-5% מסך החשמל.