סגור
Dun's 100

באה לבנות

צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת הנדל"ן הציבורית מ. אביב זכתה בתואר היוקרתי "אשת השנה בענף הנדל"ן לשנת 2024", זאת לאור תרומתה המשמעותית לעליה בביצועי החברה מאז מינויה לתפקיד המאתגר כמנכ"לית מ. אביב לפני כשנתיים

משזכתה באמון מייסד הקבוצה מרדכי (מוטקה) אביב, הזניקה המנכ"לית את הקבוצה קדימה ליעדים מרשימים ביותר: מ. אביב הגדילה את ההכנסות עד לרבעון השלישי של השנה ב 31% לעומת התקופה המקבילה אשתקד ואת הרווח הגולמי ב 20% זאת על אף התקופה הקשה והמאתגרת בה מצויה מדינת ישראל וענף הנדל"ן.
"הזכייה בתואר מכובד זה של אשת השנה הינה הכרה בהישגים המשמעותיים", היא אומרת, בראיון מיוחד לרגל זכייתה בפרס הצטיינות מטעם חברת Dun & Bradstreet. "לאחר קבלת הפרס ירדתי מהבימה וניגשו אליי נשים מהקהל, לחצו לי את היד ברכו ואמרו שצילמו את נאום הזכייה שלי ושלחו לבנות משפחה וחברות. הן הוסיפו שהעובדה שאישה הגיעה לתפקיד מנכ"לית בחברת בניה ציבורית גדולה מראה שגם היעד הזה אפשרי עבור נשים", מספרת רוזנבלום-עמור, "מעולם לא עצרתי ונתתי להיותי אישה להשפיע על הניהול או הבחירות שלי, גדלתי בתוך הענף ותמיד הבאתי לתפקידים שמילאתי את הידע, הניסיון והיכולות שלי. מהנשים שברכו אותי הבנתי עד כמה הזכייה הזאת כאישה, משמעותית גם עבור נשים אחרות, מה שעורר בי את המחשבה שיש כאן הישג שהוא לא רק אישי הוא גם מגדרי".

מצטיינת בבניה

"צאלה היא כח נשי מרכזי בענף שמאופיין כגברי. היא הובילה בשנה האחרונה חברה משפחתית ירושלמית ותיקה אל קדמת הבמה והיא אחת הנשים הבודדות בישראל שהגיעה לתפקיד כה בכיר כמנכ"לית חברת נדל״ן ציבורית", נכתב בנימוקי הענקת אות אשת השנה בענף הנדל"ן מטעם דן אנד ברדסטריט.
"מאז כניסתה לתפקיד, קבוצת מ. אביב רשמה עליה מרשימה במדדים העיקריים, ביניהם הכנסות, רווח נקי ועליה משמעותית בכמות הפרויקטים החדשים, וכחברה ציבורית המניה מתנהגת בהתאם".
ואכן, החיבור בין רוזנבלום-עמור לקבוצת מ. אביב הוותיקה הוביל לכך שהקבוצה רשמה צמיחה נאה והישגים מרשימים מאז כניסתה של רוזנבלום לתפקיד בשנת 2022, על אף המלחמה והתקופה המאתגרת שענף הבנייה חווה, "אנחנו נמצאים בתקופה שמאוד חשוב לקדם בה את ענף הנדל"ן. האחריות של בכירי הענף היא גדולה.
אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת שמאלצת התמודדות עם שלל אתגרים וקשיים על רקע המלחמה והמצב הכלכלי. יש לפנינו עבודה רבה לאור היעדר כח אדם, הצירוף של הארכה בזמני ביצוע בשל מחסור בכח אדם והאטה בהוצאת היתרים והביקוש גובר. לענף הבניה יש אחריות לייצר דירות, אך לא רק, יש אחריות לאומית לתת מענה דיור הולם לזוגות צעירים ולאנשי מילואים ולייצר מקומות עבודה וצמיחה במשק שנמצא במצב קשה ומאתגר", מסבירה רוזנבלום-עמור, "הקריטריונים שהובילו לבחירה שלי היו מאוד מחמיאים ומשמעותיים עבורי ומשקפים את התהליך שהקבוצה עשתה בשנתיים האחרונות. הזכייה בתואר המכובד מעודדת אותי להמשיך לעבוד במרץ ולהגיע להישגים אף גבוהים יותר. אם עצם זכייתי תעודד נשים להאמין שהן יכולות להתקדם כמנכ"ליות בכל תחום ובפרט בענף הבניה, אין לי אלא לברך על כך. נכון, ענף הבניה מעצם אופיו הוא בעיקר מגדרי גברי, אולם במקביל, אנחנו רואים כיום יותר ויותר נשים המשתלבות בתפקידי ניהול והנדסה בכירים בענף, תפקידים שבעבר אוישו על ידי גברים בלבד, כך שיש מגמה שהולכת ומתעצמת".
1 צפייה בגלריה
צאלה רוזנבלום עמור
צאלה רוזנבלום עמור
צאלה רוזנבלום עמור
(צילום: אוראל כהן)
רוזנבלום-עמור משתפת לראשונה מאז הזכייה את התחושות שליוו אותה בעת קבלת הפרס עצמו, וכן בתפיסת עולמה המלווה אותה בקריירה המקצועית שלה, "יש בי גאווה לעמוד בשורה אחת עם גדולים וטובים על הבימה. ראיתי את ההתרגשות של כל אחד שעלה לקבל את הפרס, זה היה רגע מרגש ומכבד". זו גם הזדמנות מצוינת לברך את מהנדס העיר יואל אבן המקדם את החזון של ראש העיר משה לאון, על קבלת אות מובילות מוניציפלית בתחום הנדל"ן לעיריית ירושלים.
תפיסת העולם שלי היא שצריך שיהיה שוויון הזדמנויות לכולם ושמי שמוצלח בתפקיד יתקדם באופן שווה, ללא כל אפליה. יש חשיבות לייצוג נשי בתפקידים בכירים, בניהול, במנכ"לות בחברות ציבוריות, זה נכון אגב באופן כללי ולא רק לענף הבניה. ספציפית לגבי ענף הבניה, אני חושבת ששילוב נשים בצוות ההיגוי והניהול הבכיר מביא ערך מוסף רב, כך שנשים יכולות וצריכות להשתלב בענף הבנייה, ולהביא את הכישרון, המיומנויות, היכולות האישיות הגבוהות, את כישורי הניהול והמנהיגות שלהן ולתרום לשגשוגו.
עד כמה תלויה הצלחת הענף בצמצום הרגולציה ובסיוע מגוון מהמדינה?
"התמשכות ביצוע הפרויקט או ההכנות לביצועו מייצרות עליה בעלויות מימון, פוגעת באפקטיביות התהליך והפרויקט, ויש לכך השלכות על החברה ועל שגרת החיים של הרוכשים, תוך יצירת חוסר ודאות. מועד מסירת דירה שמתארך משליך ופוגע בתכנון החיים של הרוכשים ובעלת היבטים אישיים וכלכליים שליליים. רגולציה גמישה ויעילה היא בעלת ערך כלכלי וחברתי רב. אנחנו חיים במציאות של חוסר וודאות כבר למעלה משנה. פעולה ממשלתית רוחבית המתבצעת בראייה הוליסטית יכולה להקל, לקצר תהליכים ולהגביר את היציבות והצמיחה בענף".
מה מבחינתך הוא האתגר הגדול ביותר של ענף הנדל"ן איתו התמודדת מאז תחילת המלחמה? ומה לדעתך הולך להיות האתגר הגדול שילווה את ענף הנדל"ן בשנת 2025?
"האתגר הגדול ביותר מתחילת המלחמה הוא הקמת פרויקט ומסירתו בזמן. בשל המלחמה והיעדר עובדים באתרי הבניה, כמו גם בוועדות התכנוניות, המקומיות והאזוריות, נוצר מחסור אשר גרם ללא מעט קשיים בענף, ויש לכך משמעויות כלכליות. עיכוב בפרויקט עולה כסף! זה מגדיל את העלויות, שוחק רווחים ולפעמים בהחלט ייתכן שיוביל לביטולו. לא מעט פעמים תהליכים בירוקרטיים ממושכים בתכנון ובאישור הפרויקט הם פקטור בהתארכותו ביחס לתכנון במקור. עיכוב במסירת דירות במסגרת "מחיר למשתכן" מייצר קשיים לדיירים בשגרת החיים המשפחתית, כולל בבחירת מוסדות חינוך לילדים וכו'. עיכוב בקידום פרויקטים בענף הבניה גורם לנזק עבור הקבלן המבצע, היזם והמשפחה ויש לכך השפעה חברתית ישירה. לכן צמצום ההליכים הרגולטוריים ופתרון לבעיית כוח האדם בענף הם פרמטרים אשר מקדמים את ענף הבניה ואת החברה הישראלית רבתי.
יש לייצר נורמליזציה לטובת ענף הנדל"ן שהוא קטר הצמיחה של המשק הישראלי ויש בקידומו אינטרס פיננסי וחברתי, משום שהוא זה שיוביל ויקדם את השיקום בדרום ובצפון הארץ, תוך יצירת פתרונות עבור כל המפונים שנאלצו לעזוב את בתיהם. הקטליזטור לצמיחה ושגשוג ענף הבנייה נמצא בהחלטות הממשלה. צריך לקדם את שוק הדיור ולתת לו סט כלים עשיר להתמודדות עם האתגרים הקיימים, החל ממציאת פתרון לצמצום הבירוקרטיה, דרך סיוע בהתמודדות עם סביבת מימון גבוהה וכלה ביצירת פתרונות יעילים לבעיית המחסור בכוח האדם".
האם את אופטימית בנוגע לעתיד שוק הנדל"ן בישראל?
"אני אדם אופטימי מטבעי, בשיא המשבר והכאוס ובעין הסערה אני רואה איך אנחנו עוברים את המשבר ואת התקופה הטובה שתבוא בהמשך.
חברה נמדדת בחוסן ובניסיון שלה וביכולתה לצפות את פני העתיד. מ. אביב היא חברה ותיקה ולמודת משברים ויש לה את הניסיון והיכולת הפיננסית להתמודד איתם. אני מאמינה שחברות נדל"ן עם חוסן כלכלי וניסיון כמו שלנו הן העוגנים שיקדמו את הענף, הן אלה שהוכיחו עצמן בעבר והן אלה שיובילו גם את היציאה מהמשבר הנוכחי ואת ההימנעות ממשבר עתידי.
אספקט מעניין נוסף שמראה על שוק פעיל וחזק הוא היקף המכירות שעלה דווקא בשנה האחרונה. לכאורה, זה נראה מוזר שיש עליה במכירות בזמן מלחמה, אבל יש לכך הסבר. היינו חייבים לחשוב ולמצוא פתרונות למצב ולקיפאון שאחז בענף למשך זמן מסוים. כך למשל, מימשנו כלים שיווקיים שאומצו בשיא תקופת חוסר הוודאות והקיפאון והענקנו את האפשרות לגמישות ופרישת תשלומים נוחה של סכום צנוע יחסית בהתחלה, ויתרת הסכום בהמשך. פתרונות אלה מסייעים לרוכשי הדירות להתמודד עם המצב הזמני של חוסר הוודאות. למעשה, מתווה זה אפשר את המשך המכירות ומביע את אופטימיות הרוכשים והאמון בחברה שלנו.
עתיד שוק הדיור והאופן שבו הוא יפעל תלוי במדיניות הממשלה. צריך להבין שלמרות האתגרים יש הרבה פוטנציאל וצמיחה אפשרית, כאשר מדיניות ממשלתית נבונה תייצר את ההזדמנויות הללו. עם התמדה, חדשנות ותמיכה מתאימה, אני מאמינה שהענף ימשיך להתפתח ולהצליח. הענף חזק ואנחנו ערוכים ומלאי תקווה ליום שאחרי המלחמה".
מה החזון שלך לשנים הקרובות?
"קבוצת מ. אביב עתידה להתמקד בשנים הקרובות במספר מישורים, כולל פיתוח קרקעות אשר נמצאות בבעלותה והמשך כניסה למכרזים של רמ"י, תוך דגש על תחום ההתחדשות העירונית בו אנו שואפים להתרחב. בימים אלה אנחנו מקדמים ומפתחים את תחום ההתחדשות העירונית אותו אני רואה כהווה וכעתיד של ענף הנדל"ן בישראל. למ.אביב יסודות איתנים, ניסיון עשיר רב שנים וחוסן כלכלי המשקף את יציבות וחוזק הקבוצה ואת ההצלחה הזאת אני שואפת למקסם תוך הצמחת הפוטנציאל הקיים והרחבתו".
ראיון עם צאלה רוזנבלום עמור, מנכ"לית קבוצת הנדל"ן הציבורית מ. אביב
d&b – לדעת להחליט