דעהממשלת ישראל מציגה: כך נמשכת הפקרת תושבי הצפון
דעה
ממשלת ישראל מציגה: כך נמשכת הפקרת תושבי הצפון
המתווה להחזרת תושבי הצפון לבתיהם אמור, לטענת האוצר, להיות "מנה ראשונה" בדרך לשיקומו. הוא לא כולל רכיבים ומהלכים שיובילו לשיקום האזור, בטח לא לצמיחתו, לחידוש האמון של בעלי עסקים וחברות שנסוגו ממנו ולשיקום המסוגלות של מערכת הביטחון להבטיח את ביטחונם
המתווה שהציג משרד האוצר כדי לעודד את השיבה לבתיהם של כ־61 אלף תושבי הצפון שפונו מהם עם תחילת המלחמה באוקטובר 2023 והירי הכבד של חזבאללה, אינו כולל את שיקום האזור, שניזוק קשות במשך יותר משנה של אש בלתי פוסקת. רבבות מתושבי הצפון שעתידים לשוב לבתיהם ימצאו צפון שונה מזה שהשאירו כשפונו בבהילות.
מאז שפונו, הממשלה לא החמיצה שום הזדמנות כדי להנציח את הפקרת הצפון. במשך כמעט שנה צה"ל היה בעיקר בעמדות מגננה אל מול אש חיזבאללה, בזמן שעיקר תשומת הלב שלו התמקדה בגזרת עזה. הממשלה התברברה במינוי של פרויקטורים לצפון, רק בקיץ האחרון הצליחה בסופו של דבר למנות את אליעזר (צ'ייני) מרום שהתפטרותו מתפקידו נכנסה לתוקף אך בימים האחרונים בעקבות מינויו של זאב אלקין לשר שממונה על המינהלות בדרום ובצפון.
המתווה להחזרת תושבי הצפון לבתיהם אמור, לטענת האוצר, להיות "מנה ראשונה" בדרך לשיקומו. הוא לא כולל רכיבים ומהלכים שיובילו לשיקום האזור, בטח לא לצמיחתו, לחידוש האמון של בעלי עסקים וחברות שנסוגו ממנו ולשיקום המסוגלות של מערכת הביטחון להבטיח את ביטחונם.
לפי אלקין, מתווה החזרה מייצג את הגישה של "מה שמוכן נוסע" וכי גיבוש הסכמות עם כלל משרדי הממשלה על תוכנית נרחבת לשיקום היתה מעכבת בחודשים ארוכים את חזרתם לבתים של המפונים.