משווקת הפירות והירקות פרשלי מבקשת עיכוב הליכים: צברה חובות של 110 מיליון שקל
משווקת הפירות והירקות פרשלי מבקשת עיכוב הליכים: צברה חובות של 110 מיליון שקל
החברה, שמעסיקה 40 עובדים, טוענת כי בשל הגידול המהיר בפעילותה היא נטלה הלוואות נוספות, וכי אין ביכולתה לפרוע אותן. עוד נטען בבקשה שהוגשה לבית המשפט כי בין בעלי המניות ישנן מחלוקות
חברת פרשלי פתרונות מזון מתקדמים המשווקת פירות וירקות טריים וקפואים פנתה היום (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה לעיכוב הליכים לאחר שצברה חובות בסך של כ-110 מיליון שקל (הכוללים גם חוב נטען לבעלים בסך 30 מיליון שקל). החברה מעסיקה כ-40 עובדים. הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 במסגרתו לא מבקשים למנות נאמן שמשתלט על החברה אלא למנות מנהל הסדר שמסייע בגיבוש הסדר חוב.
במסגרת הבקשה טענה החברה באמצעות עוה"ד ליאור דגן, עידן אדלר רייס ודוד צנעני ממשרד פירט, וילנסקי, מזרחי, כנעני כי זו החלה את פעילותה בשיווק פירות וירקות טריים, שטופים ומחוטאים, עבור תוכנית ההזנה הלאומית של משרד החינוך לילדים בגנים, בתי הספר והצהרונים ברחבי המדינה - ללקוחות חברות קייטרינג שזכו במכרזי ההזנה מול מילגם. "החברה הרחיבה את פעילותה ללקוחות מוסדיים כגון משרד החינוך, משרד הביטחון, בתי מלון ובתי חולים שונים והקימה בשנת 2021 מרלו"ג בגודל של כ-2,800 מ"ר בפארק עידן תעשיות נגב ובחודש יולי 2023 הרחיבה החברה את פעילותה ושכרה מרלו"ג נוסף בגודל של כ- 2,000 מ"ר בעידן הנגב, הצמוד למרלו"ג הקיים, לצורך ייצור של ירקות ארוזים".
נטען כי מחזור המכירות של החברה ב-2021 היה כ- 16 מיליון שקל, מחזור המכירות ב-2022 עמד על כ-45 מיליון שקל, מחזור המכירות ב-2023 עמד על כ-47 מיליון שקל מחזור המכירות ב-2024 עמד על כ-50 מיליון שקל. "מדובר בחברה שפעילותה הבסיסית רווחית, שיש ביקוש רב למוצריה, ושיש ביכולתה לשרת בטווח הארוך את חובותיה לנושים ולמצער את רובם", נטען בבקשה.
במסגרת הבקשה נטען כי בעלי המניות בחברה המחזיקים בחברה בחלקים שווים הם - חברת "נוף הארץ" יזום ובנייה בשליטת תמר פרי, דיטוניקס בשליטת יעקב ואתורי וחברת דביר דניאל יעוץ ואחזקות בשליטת דניאל דביר. בבקשה צוין כי בין בעלי המניות ישנן מחלוקות שונות וטענות הדדיות. למעשה, מנספח שצורף לבקשה עולה כי עו"ד שי צוקרמן, בא כוח דניאל דביר שלח אתמול לעו"ד דגן מכתב בו ציין בין השאר כי בעלי המניות האחרים הציגו כלפי דביר מצגי שווא וכי לטענת דביר עו"ד דגן אינו משמש כבא כוח החברה.
עוד נטען בבקשה כי כתוצאה מההרחבה והגידול המהירים בפעילות החברה (שהשתקפו גם בגידול המשמעותי בהיקפי המכירות השנתיים), החברה השקיעה כ-20 מיליון שקל ברכישת ציוד ומכונות. כתוצאה מכך, נטען, "החברה הגדילה משמעותית את האשראי שלה, ונטלה אשראי בנקאי וחוץ בנקאי בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. ההלוואות והאשראים שנטלה החברה יצרה מחנק אשראי באופן שהביא את החברה למצב בו אין ביכולתה לפרוע את החובות שנטלה, באופן המחייב נקיטת הליך הבראה".
מהבקשה עולה כי סך חובות החברה נאמדים בכ-110 מיליון שקל כאשר מתוכם כ-12.7 מיליון שקל לבנק לאומי, 9.8 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות, חובות לעובדים בסך של כ-450 אלף שקל, חובות פיננסיים למלווים חוץ בנקאיים בהיקף כולל של כ-48 מיליון שקל, חובות מוערכים כלפי ספקים, נותני שירותים של החברה בהיקף כולל של כ-10 מיליון שקל, חובות בגין הלוואות בעלים בסכום כולל של כ-30 מיליון שקל ועוד. השופט חגי ברנר קבע כי עמדת הממונה על חדלות פירעון וכן התנגדויות לבקשה יוגשו תוך 7 ימים.