סגור
שאול לוטן בעל השליטה בלוינשטיין נכסים
שאול לוטן בעל השליטה בקבוצת לוינשטיין (צילום: עומר מסינגר)

הצעת הרכש הושלמה, ולוינשטין נכסים שכבר לא מציפה ערך תימחק מהמסחר

חברת הנדל"ן לוינשטין הנדסה שבשליטת שאול לוטן רוכשת את מלוא מניות הציבור בחברה הבת שעוסקת בנדל"ן מניב והונפקה על ידה ב-2010; התמורה: מניות של החברה האם; המהלך התעכב עד שהמוסדיים קיבלו בטוחות להשלמתו 

הצעת הרכש הושלמה ולוינשטין נכסים תימחק מהמסחר. לאחר עיכוב של מספר שבועות הצליחה לוינשטין הנדסה, חברת הנדל"ן שבשליטת שאול לוטן (עם רעייתו רחל, 57%), להשלים את רכישת מניות הציבור והמוסדיים בחברה הבת שלה לוינשטין נכסים.
כעת זו תחזור, בתום 14 שנים כחברה ציבורית, להיות חברה בת פרטית בבעלות מלאה של לוינשטין הנדסה. אולם היא תיוותר, לפחות לשנים הקרובות, חברה מדווחת. מכיוון שברשותה, עד לפירעונן הסופי ב-2027 ו-2029, שתי סדרות אג"ח נסחרות (סדרות ב' ו-ג').
בתחילת דצמבר הגישה לוינשטין הנדסה את הצעת הרכש שלה לרכישת כ-30% ממניותיה של החברה הבת, שאותה הנפיקה ב-2010, המוחזקות בידי הציבור והמוסדיים (כשהיא החזיקה ביתרת המניות). תמורת הרכישה הייתה מניות שלה עצמה, ביחס של חמש מניות החברה הבת למניה אחת של החברה האם. שוויה הכספי המצרפי נאמד בכ-330 מיליון שקל.
ההצעה לא הותנתה בשיעור היענות מזערי. לאור זאת הביעו בגופים המוסדיים שמחזיקים במניות לוינשטין נכסים, שהגדולים בהם הם אלטשולר שחם (12%) ומנורה (10%), חשש כי היענות חלקית לה הייתה מותירה את החברה ככזו ציבורית, אך עם החזקות ציבור נמוכות, ומכך גם בעלות סחירות נמוכה. מדובר במצב שהיה מקשה עליהם בהמשך לממש את החזקתם.
על כן, לוינשטין הנדסה הגישה הצעת רכש נוספת, בתנאים דומים, אך שהותנתה בשיעור היענות מזערי של לפחות 24% ממניות החברה, כזה שיאפשר ביצוע מכירה כפויה. במידה וההיענות לא תגיע לשיעור זה, רכישת המניות תבוטל (מכירה כפויה היא חיוב בעלי המניות שלא נענו להצעה למכור למציעה את מניותיהם, במידה וההיענות שהתקבלה מביאה את החזקתה ל-95% או יותר מסך המניות).
לאור פרסומה של הצעת הרכש החדשה, לזו המקורית נענו רק 1.6% מבעלי המניות. אתמול (שני) הושלם מימוש ההצעה השנייה. להצעה נענו 25% מבעלי המניות, וההיענות לה עברה את השיעור המזערי הנדרש. בעקבות זאת לוינשטין הנדסה תרכוש את מלוא המניות של לוינשטין נכסים שנותרו בידי הציבור (28.7%). זו תהפוך לפרטית ומניותיה יימחקו מהמסחר בבורסה.
לוינשטין נכסים הופרדה מלוינשטין הנדסה על מנת לנהל את פעילות הנדל"ן המניב שלה, והונפקה כאמור ב-2010. אך בשנים האחרונות מנייתה הציגה ביצועי חסר ביחס לאלו של מניית החברה האם, וביחס למדדים בהם היא נכללה, והיא נסחרה בשווי שנמוך מהונה העצמי, וכבר לא הציפה ערך לבעלי מניותיה.
לוטן, ששוחח עם כלכליסט סמוך לפרסום הצעת הרכש הסביר כי: "המהלך יביא להגדלת ההון העצמי מכ-1.2 מיליארד שקל ל-1.6 מיליארד שקל, ויקרב אותנו לכניסה למדד ת"א 90. זו תוביל ליותר ביקוש למניות וליותר סחירות בהן, כשהסחירות תעלה גם מבחינת החזקות הציבור". הוא הסביר עוד כי המהלך יביא לשיפור באפשרויות המימון, לתזרים מזומנים חופשי בין החברות, ובאמצעותו יכולת לבצע פעולות בהיקפים גבוהים יותר, ולצמצום בתשומות הניהוליות.
לוינשטין נכסים מחזיקה בנכסים מניבים בשווי של 1.3 מיליארד שקל, לצד קרקעות בפיתוח בשווי של מיליארד שקל נוספים. ה-NOI (הכנסות תפעוליות נטו) שלה במהלך ינואר - ספטמבר 2024 היה 61 מיליון שקל , בדומה להיקפו בתקופה המקבילה ב-2023. הנכסים הבולטים שלה הם מגדל לוינשטין ומגדל דיסקונט בתל אביב, והיא מחזיקה (50%) בקרקע במתחם התחנה המרכזית הישנה בתל אביב בה מתוכננת הקמת 900 יח"ד ו-113 אלף מ"ר משרדים ומסחר.