ישראכרט חתמה על הסכם למכירת השליטה לקבוצת דלק
ישראכרט חתמה על הסכם למכירת השליטה לקבוצת דלק
דלק תרכוש את השליטה בישראכרט לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל, לאחר שתזרים אליה 1.3 מיליארד שקל; ישראכרט תפצה את מנורה ב-62 מיליון שקל בשל ביטול ההסכם עימה
עכשיו זה רשמי: קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה חתמה על הסכם עם דירקטוריון ישראכרט בראשות תמר יסעור למכירת השליטה בחברה לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל. זאת לאחר שמנורה מבטחים עימה כבר נחתם הסכם לפי שווי של 3.15 מיליארד שקל, הודיעה בשבוע שעבר כי לא תשפר את הצעתה. כתוצאה מכך תצטרך ישראכרט לפצות את מנורה ב-62 מיליון שקל.
בשבוע שעבר שיפרה קבוצת דלק את הצעתה כך שהיא מציעה לרכוש את השליטה בישראכרט לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל, כך שעל אף שישראכרט תצטרך לפצות את מנורה מבטחים ב-62 מיליון שקל על ביטול ההסכם עימה, הצעת דלק עדיין עדיפה לטעם דירקטוריון ישראכרט (דלק גם תעביר מקדמה שתשמש לתשלום הפיצוי למנורה מבטחים).
לפי העסקה יזרים תשובה הון של 1.3 מיליארד שקל לישראכרט ויוקצו לו מניות שיביאו את דלק להחזקה של 40% בחברה (היום הוא כבר מחזיק ב-4.9% ממניות חברת כרטיסי האשראי). לפני קבלת המניות יחולק לבעלי המניות דיבידנד חריג על בסיס היקף ההזרמה של דלק, כך שהם ייפגשו עם מזומן ויוותרו עם החזקה מדוללת בישראכרט.
לתשובה נותרו עדיין מספר משוכות עד להשלמת העסקה. ראשית הוא יצטרך כמובן לעבור את אישור בעלי המניות בחברת כרטיסי האשראי שהיא חברה ללא גרעין שליטה. האסיפה צפויה להצביע ב-15 בינואר. בנוסף יהיה עליו להשיג אישורים רגולטוריים בהם קבלת היתר שליטה מבנק ישראל ואישור מרשות התחרות. המשוכה המרכזית באישורים הרגולטוריים תהיה האם בנק ישראל יעניק לו היתר שליטה כאשר בעברו הוביל תשובה הסדרי חוב בחברות שבשליטתו.