סגור
מטה בזק בחולון
מטה בזק בחולון (צילום: חן כליפא לוי צילומי אוויר)

דוחות בזק: המלחמה ותשלומי הסיבים האופטיים הובילו לירידה של 5.4% ברווח

 הרווח הנקישל קבוצת התקשורת ירד ברבעון השלישי ל-281 מיליון שקל בעקבות הפגיעה במכירות חבילות חו"ל בפלאפון והפרשה לקרן הסיבים האופטיים; מספר לקוחות הסיבים זינק ב-50% ל-759 אלף מנויים

חברת התקשורת בזק סיכמה את הרבעון השלישי של השנה עם עלייה בהכנסות הליבה. המשך המלחמה והירידה במכירת חבילות הגלישה לחו"ל פגעה בשורת הרווח של פלאפון, כמו גם הפרשה לקרן התמרוץ האוניברסלית של פרישת הסיבים האופטיים.
הכנסות הליבה של קבוצת בזק שבניהולו של תומר ראב"ד (בניכוי קש"ג, טלפוניה קווית ולקוחות פרטיים בבזק בינלאומי) הסתכמו בכ-2 מיליארד שקל, עלייה של 2.1% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה.
סך ההכנסות של החברה נחלשו ב-1.4% ועמדו על 2.2 מיליארד שקל, הרווח התפעולי טיפס ב-2.6% והסתכם ב-436 מיליון שקל.
ה-EBITDA ירד ב-1.7% ל-880 מיליון שקל, כשעיקר הירידה נבע מהפרשה של 30 מיליון שקל לקרן התמרוץ של הסיבים האופטיים.
על מנת לקדם פרישת סיבים בכל רחבי הארץ הקים משרד התקשורת קרן אוניברסלית שאליה מפרישות חברות התקשורת 0.5% מההכנסות. בשלב הבא הכספים יוצאים למכרז והחברה הזוכה משתמשת בכסף לפרישת סיבים באזורים בהם זכתה.
בשל התקדמות פרישת הסיבים בישראל, ברבעון השלישי בשנה שעברה משרד התקשורת פטר את החברות מתשלום לקרן. עם זאת, חברות קטנות שזכו במכרזים החזירו את כספי הזכייה ולא השלימו פרישה והשנה הקרן חזרה.
בשורה התחתונה נחלש הרווח הנקי ב-5.4% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-281 מיליון שקל. החוב הפיננסי של הקבוצה ירד בכ-290 מיליון שקל ל-4.7 מיליארד שקל.
בזק מחולקת לשלוש חברות: בזק קווי הכוללת את תשתית האינטרנט והטלפוניה של החברה, פלאפון ו-yes הפועלות כחברה אחת ובזק בינלאומי.
בזק קווי, בניהולו של ניר דוד, רשמה עלייה של 3.6% בהכנסות שהגיעו ל-970 מיליון שקל והרווח הנקי טיפס ב-13% ל-217 מיליון שקל. בפרישת הסיבים השלימה החברה נגישות ל-2.5 מיליון משקי בית.
סך הכל לבזק 1.486 מיליון מנויי אינטרנט (סיבים ונחושת), ירידה של 15 אלף מנויים לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה.
מספר מנויי האינטרנט בסיבים אופטיים טיפס ל-759 אלף לעומת 506 אלף מנויים ברבעון המקביל בשנה שעברה. מתוכם 483 אלף מנויים ישירים של בזק (קמעונאי). היתר, כ-276 אלף, מנויים בשוק הסיטונאי, כלומר מנויים לחברה אחרת השוכרת מבזק את השימוש בתשתית. ההכנסה החודשית הממוצעת מלקוח אינטרנט (ARPU) עלתה ב-5.6% ל-131 שקל.
במקביל לפרסום הדוחות הודיעה בזק קווי על אישור תוכנית פרישה מוקדמת ל-85 עובדים קבועים של החברה בעלות של 90 מיליון שקל. לבזק קווי הסכם עם ועד העובדים המאפשר פרישה מוקדמת של 50 עובדים בשנה, השנה ההנהלה והחברה הגיעו להסכמות שאיפשרו את הרחבת הפרישה.
בפלאפון שבניהול אילן סיגל ממשיכה המלחמה להשפיע על התוצאות של החברות. מאז שהחלה המלחמה ירדה כמות הנוסעים לחו"ל ובכך גם מכירות חבילות הגלישה לחו"ל.
סך ההכנסות של פלאפון (בניכוי קש"ג) עמדו על 506 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל בשנה שעברה. ההכנסות משירותים (בניכוי קש"ג), כלומר מנויי הסלולר, עמדו על 365 מיליון שקל. דמי הקישוריות (קש"ג) הם תשלומים שעוברים בין חברות הסלולר בגובה כמה אגורות לדקה עבור שיחות נכנסות. במשרד התקשורת החליטו לבטל את דמי הקישוריות בשלוש פעימות, כך שהם יופסקו לחלוטין ביוני 2025.
ההכנסות ממכירות ציוד קצה עמדו על 141 מיליון שקל, עלייה של 4.4% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. הרווח הנקי ירד ב-21% ל-38 מיליון שקל.
לבזק 2.639 מיליון מנויי סלולר, כשמחציתם מנויי דור 5. ההכנסה החודשית הממוצעת מלקוח בניכוי קש"ג עמדה על 46 שקלים, ירידה של שקל לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. עיקר הירידה נבע מהירידה במכירת חבילות הגלישה לחו"ל.
המלחמה השפיעה גם על תוצאות yes, שנחשבת לדומיננטית בפעילות הצימרים בצפון שלא פועלים בשנה האחרונה. סך ההכנסות של yes נחלשו ב-3.4% לעומת הרבעון המקביל ועמדו על 317 מיליון שקל, הרווח הנקי צנח ב-70% ל-12 מיליון שקל.