סגור
מנכ"לית ישראכרט תמר יסעור
יו"רית ישראכרט תמר יסעור (צילום: אוראל כהן)

ישראכרט: בעלי המניות יצביעו על העסקה עם דלק בפברואר

דלק מציעה לרכוש את השליטה בישראכרט לפי שווי של 3.56 מיליארד שקל, הגבוה מהערכת השווי שחברת האשראי הזמינה לעצמה - עד 3.2 מיליארד שקל; בחמשת חודשים האחרונים קיימו דירקטוריון ישראכרט והוועדה המיוחדת שלו 25 דיונים על מכירת השליטה 

משוכה חשובה של יצחק תשובה בדרך להשתלטות על חברת כרטיסי האשראי ישראכרט צפויה בחודש הבא. הערב הודיעה ישראכרט כי ב-20 בפברואר תיערך אסיפת בעלי המניות שתצטרך לאשר את רכישת השליטה בחברה ע"י קבוצת דלק, וכמו כן פרסמה את עיקרי ההסכם שהושג.
לפי ההסכם, דלק תזרים לישראכרט 1.3 מיליארד שקל, בהנפקה פרטית ותקבל תמורתן 37.05% מהמניות, שיהפכו אותה לבעלת השליטה. זאת, לפי שווי חברה של 3.56 מיליארד שקל.
מההודעה שפורסמה עולה כי השווי בעסקה עם דלק גבוה מהערכת השווי שישראכרט הזמינה לעצמה במסגרת ההליך למכירתה. הערכת השווי שהוזמנה מדלויט ייעוץ וטכנולוגיות נקבה לישראכרט שווי של עד 3.2 מיליארד שקל.
סכום ההשקעה של דלק בישראכרט יהיה צמוד למדד ולריבית של 1.2% בשנה, עד להשלמת העסקה הכפופה לאישורים רגולטוריים. לאחר מכן יחולק דיבידנד של 1.2-1.3 מיליארד שקל לבעלי המניות לפי חלקם טרם ההשקעה הנוכחית של דלק. בסוף העסקה תחזיק קבוצת דלק ב-40.1% ממניות חברת כרטיסי האשראי (כולל המניות שיש כיום ברשותה).
בדומה לעסקה שחתמה לפני כמה חודשים ישראכרט עם מנורה, ושבוטלה לטובת העסקה עם דלק, גם כאן ניתן יהיה עדיין לקבל הצעות מתחרות לרכישת חברת כרטיסי האשראי עד למועד אסיפת בעלי המניות. אם תתקבל הצעה עדיפה יוכל הדירקטוריון לבטל את עסקת דלק בתמורה לפיצוי של 60 מיליון שקל.
עוד עולה מהדיווח כי דלק כבר הפקידה מקדמה של 72 מיליון שקל מתוך ההשקעה. מקדמה זו נושאת ריבית של 4.2%, ולאחר אישור אסיפת בעלי המניות - ריבית של 1.2%. אם העסקה לא תצא אל הפועל בגלל אי השגת אישורים רגולטוריים תוכל ישראכרט לחלט מחצית מהסכום. בנוסף, אם קבלת האישורים הרגולטוריים תתעכב, ודלק תחליט שלא להאריך את מועד השלמת העסקה, היא תשלם לישראכרט סכום נוסף של 6.5 מיליון שקל בגין הוצאות חברת האשראי לגיבוש העסקה.
לאחר שתושלם הרכישה, תבצע ישראכרט זימון לכינוס אסיפת בעלי מניות, שעל סדר יומה מינוי דירקטורים. באסיפה יובאו לאישור 6 דירקטורים אותם תבחר דלק - שלושה מהרכב הדירקטוריון המכהן ושלושה חדשים מטעם דלק.
ישראכרט מציינת כי דירקטוריון החברה בראשות תמר יסעור החליט להעדיף את ההצעה של קבוצת דלק על פני הצעת מנורה מבטחים (עימה כבר נחתם הסכם ובוטל, כאמור) ועל פני הצעת בנק ירושלים שהציע מיזוג בין החברות. בישראכרט מציינים כי השווי בהצעת דלק היה גבוה מההצעה של מנורה שנקבה לישראכרט שווי של 3.15 מיליארד שקל, ומציינים כי להערכתם הסיכוי לקבלת אישורים רגולטוריים בשני המקרים דומה למדי.
בישראכרט לא התלהבו בלשון המעטה מההצעה למיזוג עם בנק ירושלים וכתבו בהקשר זה: "הצעת בנק ירושלים נחותה משמעותית מבחינה כספית ביחס להצעת קבוצת דלק. בנוסף, הצעת בנק ירושלים מעוררת סוגיות כבדות משקל בין היתר ביחס למבנה העסקה המוצע, העקרונות הכלכליים לחישוב יחס ההחלפה ואחוזי ההחזקה במיזוג, עמידה בדרישות רגולטוריות, ומשך השגתן של סינרגיות אפשריות של החברה עם בנק ירושלים, להן נטען בהצעתם".
סאגת מכירת השליטה בישראכרט מעסיקה את החברה מזה זמן רב, וגרמה לישראכרט גם להשקיע בכך לא מעט משאבים ולהיעזר ביועצים. בחברה מציינים כי מאוגוסט 2024 ועד היום התקיימו בנושא 10 דיונים של הוועדה המיוחדת של הדירקטוריון, ו-15 דיונים של הדירקטוריון.