סגור
פרויקטים של אשטרום ל שכירות ארוכת טווח  כ חלק מ פרוייקט דירה ל ה שכיר השכרת דירות ל טווח ארוך ב מחיר מופחת שוק ה דיור פרויקט ה גדנע ב תל אביב בנייני דירות
פרויקטים של אשטרום (צילום: ציפי לבי)

קבוצת אשטרום מגייסת 600 מיליון שקל בהנפקת מניות

עיקר ההנפקה של חברת הנדל"ן היא לגופים המוסדיים, כשבעלת השליטה תשתתף ב-100 מיליון שקל; אשטרום, שסובלת מהשפעות המלחמה על ענף הבנייה, ומנייתה הוצאה ב-2024 ממדד ת"א 35, מייעדת את תמורת ההנפקה לחיזוק ההון ולפעילותה השוטפת 

קבוצת אשטרום מגייסת 600 מיליון שקל בהנפקת מניות לגופים המוסדיים.
במכרז שקיימה חברת הנדל"ן למשקיעים מסווגים היא קיבלה ביקושים בסך של כ-740 מיליון שקל, ומהם היא קיבלה הצעות בתמורה ל-600 מיליון שקל. המחיר נקבע על 60 שקל למניה, שנמוך ב-8% ממחיר המניה בסוף יום המסחר שקדם למכרז.
בין הגופים שהשתתפו בהנפקה נמנים כלל ביטוח (שכבר בעלת עניין עם החזקה של 5.6%), הראל ומוסדיים נוספים. המוסדיים הגדולים שמחזיקים במניות אשטרום כיום, פרט לכלל, הם הפניקס (8.2%) ומנורה (7.6%). בעלי השליטה, משפחות נוסבאום וגירון (באמצעות חברת יונדקו), השתתפו בהנפקה בסך של 100 מיליון שקל. בעקבות זאת החזקתם תדולל מ-57% למעט פחות מ-54%.
1 צפייה בגלריה
גיל גירון מנכ"ל אשטרום רמי נוסבאום יו"ר אשטרום
גיל גירון מנכ"ל אשטרום רמי נוסבאום יו"ר אשטרום
מנכ"ל אשטרום גיל גירון והיו"ר רמי נוסבאום
(צילום: ישראל הדרי)
קבוצת אשטרום, שנסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של 6.2 מיליארד שקל, עוסקת בתחומי נדל"ן שונים. עיקר פעילותה בתחום הקבלנות בנייה ותשתיות בישראל, ולצידו היא עוסקת גם בייצור ואספקת חומרי גלם לבנייה, מגורים להשכרה, נדל"ן מניב, יזמות נדל"ן למגורים, זכיינות ואנרגיה מתחדשת.
השנה החולפת, בסימן המלחמה והשפעותיה, הייתה מאתגרת עבור אשטרום. ברבעון השלישי של 2024, האחרון שדווח עד כה, הכנסותיה ירדו ב-15% ביחס לרבעון המקביל ב-2023, האחרון טרם המלחמה, ל-1.1 מיליארד שקל, והרווח הנקי צנח ב-65% ל-8 מיליון שקל.
בחברה הצביעו על המחסור בעובדים בעקבות המלחמה כמקור לירידה בפעילות העסקית, וכתבו אז כי "המחסור בפועלים וההתייקרות בעלויות הבנייה, לרבות ספקים וקבלני משנה הקשורים בה, עלולים להביא לאי־עמידה בלוחות הזמנים של חברות קבלניות בשוק, לרבות של החברה".
במאי האחרון הוצאה מניית החברה ממדד ת"א 35 לאחר שאיבדה גובה בשבועות שקדמו לעדכון המדדים וירדה מתחילת השנה ועד לאפריל ב-9%. הירידות החריפו עד לסוף יוני והגיעו ל-28%. אך מאז ועד לסוף השנה היא זינקה ב-52%.
בהסתכלות על השנה החולפת המניה עלתה ב-4% והציגה תשואת חסר ביחס למדד ת"א נדל"ן שבו היא נכללת, שעלה ב-26%.