אחרי האינפלציה בארה"ב והדיווחים על הסכם מתגבש מול חמאס: הדולר יורד ל-3.61 ש'
אחרי האינפלציה בארה"ב והדיווחים על הסכם מתגבש מול חמאס: הדולר יורד ל-3.61 ש'
הדולר יורד מ-3.63 שקלים היציג אתמול, היורו על 3.74 שקלים; ברויטרס דווח כי חמאס נתן אור ירוק לעסקה; לפי התחזיות, מדד המחירים של דצמבר בישראל יהיה קרוב לאפסי - הנתון יתפרסם ב-18:30; מדד הליבה בארה"ב עלה פחות מהצפוי
המטבע האמריקאי יורד ל-3.61 שקלים מ-3.63 שקלים היציג אתמול, היורו על 3.74 שקלים. ברויטרס דווח כי חמאס נתן אור ירוק לעסקה. ברקע גם נתוני האינפלציה מארה"ב - מדד הליבה של דצמבר היה נמוך מהתחזיות (בהמשך).
מדד המחירים לצרכן של ישראל בדצמבר יתפרסם ב-18:30 - לפי התחזיות, המדד יעמוד על 0.1% בחישוב חודשי - או כלל ללא שינוי. ועוד לפני כן יצאו נתוני האינפלציה של דצמבר בארה"ב (15:30) - הבוקר יצא הנתון המקביל באנגליה (בהמשך).
שערי החליפין בשווקים העולמיים: הדולר אינדקס יציב יורד ב-0.2% ל-109.1 נקודות; היורו עולה ב-0.3% מול הדולר לקראת החלטת הריבית של הבנק האירופי מחר; ביפן - הדולר יורד ב-0.7% ל-156.9 ין.
הפאונד עולה ב-0.6% מול הדולר לאחר נתוני האינפלציה; מדד המחירים לצרכן בבריטניה עמד בדצמבר על 0.3% בחישוב חודשי, נתון המעמיד את האינפלציה השנתית על 2.5%. הנתון היה נמוך מעט מהתחזיות, שעמדו על עלייה חודשית של 0.4% ועלייה שנתית של 2.6% - לאחר שבנובמבר נרשמה עלייה של 0.1% ו-2.6% בהתאמה.
מדד הליבה של המחירים (ללא אנרגיה, מזון ומשקאות אלכוהוליים) רשם עלייה חודשית של 0.3% ועלייה שנתית 3.2%. גם במקרה זה הפתעה לטובה - התחזיות היו לעלייה חודשית של 0.5% ושנתית של 3.4% - לאחר שבנובמבר רשם מדד הליבה עלייה חודשית אפסית ועלייה שנתית של 3.5%.
הנתון המעודד ביותר: אינפלציית השירותים, הנחשבת לסיכון גבוה לעלייה עתידית במדד המחירים הראשי, רשמה עלייה שנתית של 4.4%, לעומת 5% בדצמבר - האטה מהותית בקצב העלייה. בהתאם, הסיכוי שמעניק השוק להורדת ריבית בפגישה הבאה של הבנק המרכזי, בחודש פברואר, קפץ ל-74%, מול 62% לפני פרסום הנתון.
האינפלציה בארה"ב בדצמבר עלתה כצפוי ב-2.9% בחישוב שנתי, אך מדד הליבה היה נמוך מהתחזיות על 3.2% בחישוב שנתי לעומת צפי השוק ל-3.3%.
אתמול נרשמה הפתעה לטובה מנתוני האינפלציה של התעשייה האמריקאית: מדד המחירים ליצרן עלה בדצמבר ב-0.2% בלבד בחישוב חודשי - התחזיות היו לעלייה של 0.4%, בדומה לנתון של חודש ינואר. בחישוב שנתי עלה מדד היצרנים ב-3.3%, התחזיות עמדו על 3.5%.
מדד הליבה של מחירי הייצור (ללא אנרגיה ומזון) רשם בדצמבר עלייה חודשית אפסית ועלייה שנתית של 3.5% - התחזיות היו לעלייה חודשית של 0.3% ולעלייה שנתית של 3.8%.
בראד בצ'טל (Brad Bechtel), ראש חטיבת המט"ח הגלובאלית בג'פריז, לא התרגש מתוני מדד היצרנים ואמר כי גם אם מדד המחירים לצרכן יפתיע לטובה, ההשפעה שלו על השוק תהיה מוגבלת. זאת משום שהסיפור המשמעותי בימים אלה הוא המדיניות הצפויה של הנשיא הנכנס טראמפ.
"אני בספק אם השוק יבצע תמחור מחדש על בסיס מדד המחירים לצרכן הבודד הזה. כל העיניים עכשיו מופנות לטראמפ ולממשל החדש. דוח האינפלציה חשוב, אבל נתון אחד לא ישנה משהו", אמר בצ'טל (הדברים מובאים ב-CNBC).