סגור
חניון אוטומטי יוטרון 2021
חניון אוטומטי של יוטרון (צילום: יח"צ)

יוטרון תקים מערכות אוטומטיות במרלו"ג תמורת 40 מיליון שקל

יצרנית המחסנים ופתרונות החניה האוטומטיים שבשליטת קרן פימי תקים את המערכות במרכז לוגיסטי של לקוח בישראל; מתחילת השנה חתמה יוטרון על חוזיים בהיקף כולל של 146 מיליון שקל - כמעט פי שלושה לעומת הקף העסקאות שלה ב-2023

יוטרון, יצרנית המחסנים האוטומטיים ומערכות החנייה האוטומטיות, חתמה על הסכם לתכנון והקמה של אוטומציה למרכז לוגיסטי של לקוח בתחום המזון בישראל בתמורה ל-40 מיליון שקל. התמורה תועבר בהתאם להתקדמות בביצוע הפרויקט, שסיומו מוערך ברבעון הראשון של 2027.
המערכת האוטומטית תפעל באמצעות רובוטים שיפעלו בשינוע התוצרת ובליקוטה, ובכך יתאפשר במרלו"ג אחסון תוצרת בתנאי טמפרטורה שונים ובצפיפות גבוהה, תוך הגברת התפוקה וצמצום בעלויות הלוגיסטיות.
זוהי העסקה השישית של יוטרון ב-2024, בישראל ובארה"ב, בהיקף מצטבר של 146 מיליון שקל. זאת לעומת שתי עסקאות בלבד בהיקף מצטבר של 52 מיליון שקל שביצעה ב-2023, כשהמשמעותית שבהן הייתה בסוף דצמבר בסך של 42 מיליון שקל.
יוטרון שבשליטת קרן פימי (44.3%) וחיים שני (19.4%), הוקמה ב-2019 כתוצאה מפיצולה של חברת יוניטרוניקס, שאותה ייסד שני ושב-2016 הפכה פימי לבעלת השליטה בה, לשתי חברות נפרדות: יוטרון שעוסקת בהקמת ותחזוקת מחסנים אוטומטיים ומערכות חנייה אוטונומיות, ויוניטרוניקס שהמשיכה לעסוק בייצור ושיווק בקרים מתוכנתים לשליטה ובקרה של מערכות ייצור ומתקנים אוטומטיים.
בשנתיים הראשונות לפעילותה רשמה יוטרון הפסדים. החל מ-2021 היא עברה לרווחיות, אך רווחיה נותרו מצומצמים (מיליון שקל ב-2023 ו-129 אלף שקל בלבד במחצית הראשונה של 2024). לאחר זינוק של 66% בהכנסותיה ב-2022 ל-131 מיליון שקל, אלו מצויות במגמת ירידה ובמחצית הראשונה של השנה הסתכמו ב-44 מיליון שקל, ירידה של 13% מהמחצית המקבילה אשתקד. זאת בהשפעת סיום מספר פרויקטים ושלבים מוקדמים בביצוע פרויקטים אחרים (יוטרון נהנית מהקלות מעצם הגדרתה כתאגיד קטן ולכן מדווחת רק בסוף מחצית ובסוף שנה).
אל הפרויקטים שכבר מבוצעים וצפויים להמשיך להניב הכנסות בהתאם להתקדמות שלבי הביצוע בהם, עתידים להתווסף כלל ההסכמים שאליהם הגיעה החברה השנה - כולם מסוף יוני: שני הסכמים להקמת חניונים בארה"ב בתמורה ל-46 מיליון שקל, וארבעה הסכמים להקמת מערכות לוגיסטיות אוטומטיות ללקוחות בתחום המזון בישראל בסך מצטבר של 100 מיליון שקל, האחרון בהם כאמור כעת.
מניית יוטרון קפצה היום בבורסת תל אביב ב-19.7%. זאת לאחר שמתחילת השנה היא עלתה עד כה ב-4% בלבד, בביצועי חסר ביחס למדדים שבהם היא נכללת. כך למשל מדד ת"א תעשיה עלה ב-26% באותה התקופה. שווי השוק של יוטרון בנעילת המסחר ביום חמישי הגיע ל-79 מיליון שקל, ומשקף ירידה של 59% משוויה בעת הפיצול מיוניטרוניקס במרץ 2019.